Surinaamse Voetbalbond werkt aan structuur

De zoektocht naar concrete vragen aangaande plannen van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zijn gisteren niet duidelijk beantwoord. Het hoofdb...


De zoektocht naar concrete vragen aangaande plannen van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zijn gisteren niet duidelijk beantwoord. Het hoofdbestuur hield een persconferentie (foto), waarin getracht is de media op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen bij de bond. Een aantal ideeën werden kenbaar gemaakt, waarbij digitalisering van het gehele apparaat en opzet van een nieuw competitiesysteem het meest in het oog sprongen.

Daarnaast werd na lang zwijgen de officiële aanstelling van Ronald Kolf als de nieuwe technisch directeur kenbaar gemaakt. Verder de toevoeging van Roxanne Stienstra als marketing en communications manager en de formele benoeming van Ashok Bainath Sah als competitiemanager.

De SVB had ten aanzien van de digitalisering een streefdatum van 22 september om operationeel te gaan. De doelstelling moet echter worden bijgeschaafd, omdat vreemd genoeg slechts de kosten voor de software waren opgenomen in de begroting. De kosten voor de hardware bedragen naar zeggen van SVB-voorzitter John Krishnadath ruim 50.000 US dollar. De voorman zei met volle overtuiging te geloven dat het probleem mogelijk vóór eind van het jaar verholpen moet zijn. De SVB heeft het geheel aan de Wereld Voetbalbond (FIFA) kenbaar gemaakt. Het overkoepelende orgaan zou hierbij een handje helpen.

Op vragen van journalisten wat plan B is mochten de financiën niet loskomen, kon Krishnadath geen duidelijk antwoord geven. "Als de financiën niet komen zouden wij naar een andere mogelijkheid moeten kijken, maar het gesprek met de IT-man van de FIFA en met CONCACAF-vertegenwoordigers leek heel vruchtbaar, dus ik denk niet dat het mis zal lopen." Even later vertelde de voorman dat het idee "misschien in een kleinere vorm gedraaid moet worden". De digitalisering zal de SVB de mogelijkheid bieden om alle afdelingen van het orgaan met elkaar te verbinden.

Structuur
De FIFA-vertegenwoordigers hebben tijdens hun bezoek van 16 tot en met 19 september verschillende kanttekeningen geplaatst met betrekking tot het huidige competitiesysteem. De methode zou niet gezond zijn voor de voetballerij.

Volgens technisch directeur Kolf zijn er lange gesprekken gevoerd. Echter, stond centraal voor het product voetbal het competitiesysteem. "Dit zal bijzonder belangrijk zijn voor het totale competitiewezen en structuur van ons voetbal. De FIFA-vertegenwoordigers hebben samen met ons gekeken naar de structuur van onze competitiesystemen."

Kolf geeft aan dat de SVB een structuur wil ontwikkelen waarbij talenten de mogelijkheid hebben door te stromen naar de top.

De FIFA-vertegenwoordigers zouden aan de SVB hebben meegegeven ertoe over te gaan landelijk één competitie af te werken, die valt onder de paraplu van de SVB. Zo zou er in alle districten een eersteklasse-competitie moeten komen. Deze ploegen hebben de mogelijkheid door te stromen naar een hoofdklasse en ploegen van de hoofdklasse naar de topklasse.

Vragen over hoe de verdeling van het geheel zal geschieden, werden vaag beantwoord. Op gegeven moment werd voorgehouden dat de bond nog ruim één jaar nodig zal hebben om dit te bestuderen.

Overige
Op de persconferentie kwam ook aan de orde dat de Surinaamse arbiters de slechtste conditie hebben van het Caribisch Gebied. Tijdens een conditietest hebben slechts vier arbiters deze succesvol afgesloten.

Van 16 tot 18 november zal de nationale voetbalselectie deelnemen aan het ABCS-toernooi op Curaçao. De Eersteklasse competitie start op 15 oktober en de Hoofdklasse op 21 oktober. Zaterdag wordt om 18.00 uur de Presidentscup gespeeld tussen Inter Moengotapoe en Walking Boyz Company.

COMMENTS

BLOGGER: 1
  1. 50.000 US-dollar voor hardware? Zeker een neef van hem die een factuur mocht opstellen. Een computer en een server, meer is er niet nodig!
    En altijd maar teksten over: we hebben meer geld nodig! Waarvan de helft in eigen zak verdwijnt, een competite opstellen is namelijk erg makkelijk, er zijn zat online mogelijkheden. Nee hoor, ik zie niet in wat dit bestuur beter is dan al die andere in voorgaande jaren die het voetbal in Suriname hebben laten afglijden tot dit niveau.
    SdL

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Surinaamse Voetbalbond werkt aan structuur
Surinaamse Voetbalbond werkt aan structuur
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiF5DPgdjbulmZFBIB6ZxX2MkUXsV1VoCEsiZhSJZOajie9Xi5liECo-a684kDryVYy5No_2DCDypp6XTrAylOA3L8BIkAvbPTamsOGVNEzE7DAC4zBp7BvITmxXZFbhh2340Fuy29vETU/s1600/John+Krishnadath,+Bernhard+Abia,+Ronald+Kolf,+Waldo+Gobardhan,+Arnold+Bilkerdijk,+Surinaamse+Voetbalbond,+Bestuur,+23+september+2013.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiF5DPgdjbulmZFBIB6ZxX2MkUXsV1VoCEsiZhSJZOajie9Xi5liECo-a684kDryVYy5No_2DCDypp6XTrAylOA3L8BIkAvbPTamsOGVNEzE7DAC4zBp7BvITmxXZFbhh2340Fuy29vETU/s72-c/John+Krishnadath,+Bernhard+Abia,+Ronald+Kolf,+Waldo+Gobardhan,+Arnold+Bilkerdijk,+Surinaamse+Voetbalbond,+Bestuur,+23+september+2013.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/09/surinaamse-voetbalbond-werkt-aan.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/09/surinaamse-voetbalbond-werkt-aan.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content