SVB gaat samenwerken met Brazilianen

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) tekent in de nieuwe week een samenwerkingsovereenkomst met de voetbalbonden van Belém, Macapá en Manaus. De...


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) tekent in de nieuwe week een samenwerkingsovereenkomst met de voetbalbonden van Belém, Macapá en Manaus. De voorzitters van die overkoepeling vertoeven van woensdag tot en met vrijdag in het land om gesprekken te voeren. De samenwerking zal toegespitst zijn op voornamelijk jeugd- en meisjesvoetbal.

Volgens SVB-penningmeester Waldo Gobardhan maakt het akkoord mogelijk om jaarlijks op uit- en thuisbasis tegen elkaar te spelen (foto: Suriname U-20 in 2011 in Belém tegen Paysandu), waarbij de gastheer de kosten dekt. Door de samenwerking zullen de Surinaamse voetballers al op jonge leeftijd interlands spelen en kunnen zij zich optrekken aan de Brazilianen, die op een hoger niveau voetballen.

In aanloop naar de WK-kwalificatieserie van de U-20 meisjesselectie, wil de SVB proberen om een aantal oefenwedstrijden te regelen met de Brazilianen. Echter, het is kort dag. Het nationaal team speelt haar wedstrijden tussen 17 en 24 oktober. "Maar wij zullen het zeker bespreken", verzekert het bestuurslid.

De samenwerking wordt bekrachtigd door Antonio Nunes de Lima, Antonio da Silva en Dissica Tomaz, de voorzitters van Belém, Macapá en Manaus. Gobardhan verwacht dat de bundeling "erg positief" kan uitpakken voor het Surinaamse voetbal. "Wij zijn daarom van plan het maximale eruit te halen."

De penningmeester benadrukt dat het initiatief niet nieuw is. Enkele jaren terug was er al een Memorandum of Understanding getekend met Belém, maar dat is nooit van de grond gekomen. "Nu wordt het weer opgepakt en zelfs uitgebreid." Het bestuurslid stelt dat de Brazilianen veel voor Suriname willen doen. Behalve oefeninterlands, willen de zuiderburen ook op het vlak van kaderopleidingen hun ervaringen overbrengen.

COMMENTS

BLOGGER: 6
  1. Anno 2013 eindelijk een samenwerkingsverband met je buurland dat toevallig het beste voetballand ter wereld is. Maar aangezien het jaren terug al was voorgesteld vraag ik mij nu ook af of er wel iets van terecht komt.
    Hoe zit het financieel, want nu nodigt Natio ploegen uit om kosten te dekken, men kan niet verwachten dat de jeugd alleen maar uitwedstrijden tegen de brazilianen gaan spelen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat Suriname anno 2013 pas een samenwerkingsovereenkomst sluit met Brazilië, het beste voetballand ter wereld, getuigt hoe geïsoleerd het land zichzelf had, tevens laat het ook zien dat er totaal geen visie was bij de beslissing makers. Mogelijk speelden eerder financieel profijt een grotere rol.

      De SVB moet ook een samenwerkingsovereenkomst sluiten met haar andere buurland, Frankrijk, een Europese grootmacht in het voetbal, velen voetbalbonden van voormalige koloniën van Frankrijk in met name Afrika hebben zo'n overeenkomst!

      Suriname profiteer maximaal van je ligging!!

      Verwijderen
  2. Er is in ieder geval beweging. Stilstand is achteruitgang

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mee eens, "stilstand is inderdaad achteruitgang, daarom goed dat er positieve beweging is aan het front!"

      Veel zal bij deze overeenkomst dus afhangen van Suriname zelf en dan met name of er een echte wil en intentie is om het Surinaams voetbal daadwerkelijk op een hoger peil te brengen.
      Kortom, de druk en vergrootglas ligt wederom op de schouders van de SVB!

      Verwijderen
  3. Natio Fans,alles wat ons vooruit kan brengen moet aangegrepen worden. Onze buren hebben veel kennis. Er komen betere tijden, zeer zeker. Er is een interresant buitenlands toernooi voor de jeugd dames. Dit toernooi wordt jaarlijks gehouden op Trinidad. Afgelopen seizoen, juni 2013, was de eerste editie. Men zou graag SU dames erbij willen hebben. Er komen ook Amerikaanse en Europese teams. SU kan heel wat ervaring opdoen. Toernooi probeert low-budget te zijn. Men gaat de SVB hierover informeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het laboratoriumwerk in het voetbalspel
    (Lessen voor de Surinaamse voetbaltrainers)

    Ik ben blij dat de SVB een bepaalde blik heeft op het Braziliaanse voetbalspel. Het was tijd om te reflecteren dat men het Surinaamse voetbalniveau moest verhogen. Zo, zie ik het Braziliaanse voetbalspel als referentie voor de SVB. Volgens een Colombiaans wetsartikel moeten de voetbaltrainers een academische opleiding hebben. Bijvoorbeeld, in Medellín hebt je de gouvernementele instelling "SENA" die niet alleen ambachtelijke opleidingen onderwijst, maar ook sportopleidingen onderricht, o.a voetbaltechnieken en - oefeningen. De Surinaamse trainers zijn welkom en kunnen deze opleidingen hier realiseren. Onlangs was ook hier een internationale voetbal-conferentie georganiseerd. De voetbalcompetitie heeft nodig een serieuze organisatie-structuur. Een gevolg van deze lamentabele voetbal organisatie-structuur in Suriname heeft te doen met de talenten van de jonge generatie die hun niveau niet kunnen verhogen. Vele nuttige kwesties worden niet onderwezen in het Surinaamse voetbalspel. Een voetbalspeler moet weten wat hij met de bal moet doen in een verkleinde ruimte. Het laboratoriumwerk heeft te doen met bepaalde experimenten, die men op het voetbalveld moet projecteren. Ik wil een concept introduceren "distractie". Men denkt dat een voetbalspeler zo een beweging gaat doen maar hij wijkt af van zijn tegenspelers waardoor er een verrassing onstaat in het doelgebied. Bij een vrije schop, heeft men nodig een schutter die de bal met een effect op het doel weet te schieten. Daarom moeten de voetbalspelers oefenen met een obstakelmuur. Bij een diagionale vrije schop van de vleugelzijde van het voetbalveld, moet men chaos creëren.

    Ten slotte, hoop ik dat met deze gedachten een bijdrage heb gedaan aan het Surinaamse voetbalspel.

    ( John Harold Biervliet - Sportsocioloog van de Universiteit van Antioquia- vanuit de stad van Medellín, Colombia)

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB gaat samenwerken met Brazilianen
SVB gaat samenwerken met Brazilianen
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiw20Nv6KYTYqC_9XHs8KZSf_jMvggpNZtzJBgNm7A3w-QRTon4BD-hMmPbGUvmwTrlTuKUHusPediiWMWeL6QiyPJk2MNri31TYqvwG1D5O3eJeig53OML5-YtxN6E8j4I30PBjOG-_Qs/s1600/Paysandu+Sport+Club+U-20,+Suriname+U-20,+27+februari+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiw20Nv6KYTYqC_9XHs8KZSf_jMvggpNZtzJBgNm7A3w-QRTon4BD-hMmPbGUvmwTrlTuKUHusPediiWMWeL6QiyPJk2MNri31TYqvwG1D5O3eJeig53OML5-YtxN6E8j4I30PBjOG-_Qs/s72-c/Paysandu+Sport+Club+U-20,+Suriname+U-20,+27+februari+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/09/svb-gaat-samenwerken-met-brazilianen.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/09/svb-gaat-samenwerken-met-brazilianen.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content