Dean Gorré nieuwe bondscoach Suriname

Dean Gorré (foto: links, met Ervin Lee) is vandaag door de Surinaamse Voetbalbond gepresenteerd als bondscoach van Suriname. De oud-speler ...


Dean Gorré (foto: links, met Ervin Lee) is vandaag door de Surinaamse Voetbalbond gepresenteerd als bondscoach van Suriname. De oud-speler van onder meer Feyenoord, Ajax en Barnsley moet proberen Suriname naar het WK 2018 in Rusland te loodsen. "Ik krijg daarvoor de nationale selectie elke maand een week tot mijn beschikking", aldus de trainer die wordt geassisteerd door voormalig AZ-speler Ervin Lee.

De aanstelling van Gorré is een voortvloeisel uit het project 'Suriname op weg naar het WK' dat Nordin Wooter is gestart. Wooter wil Surinamers door een wetswijziging een dubbel paspoort laten krijgen. Surinaamse profvoetballers in Nederland die niet in aanmerking komen voor Oranje zouden dan voor het nationale elftal van Suriname kunnen uitkomen. "De animo is groot”, aldus Gorré, die ook dat elftal coacht. "Maar in de WK-kwalificatie moet ik het voorlopig alleen met spelers uit de Surinaamse competitie doen."

In juni speelt Suriname in de eerste play-off tegen de winnaar van Nicaragua vs. Antigua. "Wanneer we die verliezen is de WK-droom over", aldus Gorré. "Bij winst volgt in september de tweede play-off en als we die overleven komen we in de groepsfase", zegt de in geboren Surinamer, die op dit moment in Zuid-Amerika is. "Vanwege het jaarlijkse ABCS-toernooi, waaraan Aruba, Bonaire, Curaçao en Suriname deelnemen."

Het dienstverband van Gorré loopt voorlopig tot en met juni. "Dit doe ik uit liefde voor Suriname, want het is geen betaalde baan. Ik krijg alleen een onkostenvergoeding." Lachend: "Mijn ouders wonen nog in Suriname, dus ik eet lekker bij mijn moeder." Mocht Suriname de volgende WK-kwalificatieronde halen, dan worden nieuwe afspraken gemaakt.

Gorré ziet zijn nieuwe functie als een mooie uitdaging: "Ik ben in dit land geboren en wil dolgraag meewerken aan de opbouw van het nationale voetbal. Daarom heb ik mezelf ter beschikking gesteld. Anders denk ik niet dat het lukt om iemand met mijn papieren aan te stellen."

Ook Roberto Gödeken, die het afgelopen weekend als interim-coach van Suriname het ABCS-toernooi won, behoort tot de technische staf. Jack Mangalie wordt de nieuwe keeperstrainer. Gödeken zal de selectiespelers blijven volgen en begeleiden wanneer Gorré in Engeland zit waar hij op dit moment woont.

WK-kwalificatie
Van Nicaragua, die hij als favoriet beschouwt in de dubbele ontmoeting tegen Anguilla in maart, weet Gorré vrijwel niets: "Een geweldig voetballand is het niet. Maar dat zijn wij op dit moment ook niet. We gaan zo veel mogelijk informatie inwinnen en de wedstrijdbeelden opvragen. Misschien kunnen we wel een van die kwalificatiewedstrijden tegen Anguilla live gaan bekijken."

Vooral op tactisch gebied valt een hoop werk te verzetten, verwacht Gorré. Ook conditioneel moet het beter: "Ik heb de twee wedstrijden van Suriname op het ABCS-toernooi gezien en in de tweede helft neemt het niveau sterk af. Ik ben heel benieuwd hoe de spelers op mijn aanpak reageren. Ik heb goed contact met Ronnie Brunswijk en we hebben al goede afspraken gemaakt over de spelers van Inter Moengotapoe. Er zitten nu een stuk of tien spelers van Inter bij de selectie en die krijg ik straks gegarandeerd tot mijn beschikking."

Gorré gaat er niet vanuit dat hij voor de komende twee WK-rondes een beroep kan doen op profs van Surinaamse origine uit Europa. "Dat project staat voorlopig in de wachtkamer. In mijn achterhoofd speelt het zeker mee, maar zolang de dubbele nationaliteit niet is geregeld, kunnen we er niet van uitgaan. Maar ook met de jongens uit de Surinaamse competitie moet we zo sterk mogelijk voor de dag komen tegen Nicaragua en de volgende ronde halen."

COMMENTS

BLOGGER: 10
  1. Natio Fans, ik wil de SVB feliciteren met dit besluit. De lokale spelers kunnen er alleen maar van beter worden. Dean Gorre, succes toegewenst, al is het voor een korte periode.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Natio Fans, ik ben onder de indruk dat de nieuwe tijdelijke bondscoach dit doet zonder salaris te ontvangen. In deze wereld waar geld een image geeft, is dit spiritueel van hoog niveau. In mijn beleving betekent dit, dat Dean Gorre echt iets wil bereiken. Hij heeft op de bevolking een sterke, maar tegelijkertijd een beminnelijke indruk gemaakt, tijdens de hectische weken in december. Zoal als een prof betaamt, heeft hij iedereen te woord gestaan. Ik hoop dat de SVB na juni gewoon met hem doorgaat. Het zou mooi zijn als hij de selectie naar Nederland kan halen om stage te lopen rond half mei in Nederland, als serieuze voorbereiding op de ontmoeting tegen Nicaragua. De kwalificatie mag niet vroegtijdig stranden. Eventueel kan de SVB een sterke tegenstander uitnodigen naar Paramaribo te komen, in de maanden maart, april of mei, om als serieuze test te dienen voor de belangrijke wedstrijd in juni. Als NATIO de Nicaraguanen aan de kant schuift, zullen de anderen ploegen ongerust worden, vooral wanneer de profs instromen. Dit kunnen leuke tijden worden. Succes toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat Dean eigenlijk doet is gewoon bevestigen dat men in suriname het fout heeft (het zonder nederlanders te willen doen) door het gratis te doen en duidelijk te maken wat men mist zodat niemand in suriname kan tegenspreken over de nederlandse hulp. Ook klapt hij veel nederlandse surinamers in het gezicht met het feit dat hij het gratis doet terwijl hij niet de rijkste voetballer is. Want eerlijk is eerlijk, zoveel geld stopt hij er ook niet in voor het geld wat hij heeft. Als je echt wilt helpen dan gaat het niet om geld hollanders!!

    De conditie is slecht zoals hij al zegt en hij wilt het effect van zijn trainingsmethoden zien. Zodra men gaat klagen dan weet men direct dat het aan de surinamers ligt of aan de nederlanders.

    Waarschijnlijk is dean over een half jaar weer bondscoach af en zal hij gaan klagen over de surinaamse koppigheid en de slechte nederlandse vrijwilligheid.

    Ik hoop dat het samenwerkingsverband zal lukken maar als ik de surinaamse koppigheid in het voetbal van de laatste 20 jaar bekijk dan zit het niet in de planning dat dit gaat lukken.

    Groeten
    Standard Laires

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bro Laires, jouw betoog is goed te volgen Daarom zie ik de huidige situatie ook mede als een kwalificatie voor de participanten, zoals spelers, bondsbestuur en coach. De spelers hebben in de afgelopen achter ons liggende perioden geklaagd over enkele zaken. Nu moeten ze zich bewijzen en niet klagen over het niveau dat ze straks gepresenteerd krijgen. Ze wilden dit graag en het komt er nu aan. Ze zijn nu medeverantwoordelijk voor de overleving. Het is erbij blijven of afvallen. Op 25 januari heb ik aangegeven dat de SVB nu tegen alle invitees voor NATIO moet zeggen waarop het staat. Ook het voorlopig financieel plaatje moet op tafel. De SVB moet professionaliteit uitdragen en dit niet verwachten van amateurs, tenminste als men bedrijfsgericht denkt. Voor de coach wordt het een bijzondere en moeilijke ervaring, door te proberen met amateurs overeind te blijven, minimaal twee ronden, voordat de profs later instromen. Altijd heb ik ook de voorbereidingen van NATIO een vreemd schouwspel gevonden, van krankzinnige deadlines en altijd al de jarenlange opmerking van weinig tegenstand. Men begint altijd te laat en doet net als zij een top-land zijn, dus weinig voorbereiding denken nodig te hebben. Geen enkel bestuur heeft ooit gedacht aan een lange termijnopbouw van een goed amateurelftal, wegens het ontbreken van een prof-competitie. Recentelijk maakte de heer Geudeke de opmerking, dat hij voor de voorbereiding op het ABCS toernooi op zoek moest gaan naar sparringpartners. Voor de twee komende wedstrijd in juni kan de SVB niet wederom komen met zo een opmerking, die hulpeloosheid aantoont. De SVB kan Dean Gorre niet gaan opzadelen met het afwerken van onderlinge partijtjes met Guyana, Frans Guyana of de plaatselijke clubs. Er is geduchte tegenstand en een goede organisatie en afstemming nodig. Nu is de scope op de SVB gericht. Men wil professioneel zijn, dus vraagt het om organisatie. Nu wil ik zien wat men kan bakken. Het paspoort is nu even niet in beeld. Praten over grote sponsors zegt de fan van Natio nu even niets.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goed zo Dean, onze jongens in Suriname verdienen jou aanpak. Go for it....
    Ook Ronny Brunswijk, bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Raj-G een vraag, gaat die oefenpot tegen Bolivia door? en wat vindt bijvoorbeeld de nieuwe voorzitter van n Robinhood, heer Abrahams, van de bewegingen binnen Su voetbal?

    Rah.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De SVB heeft niets formeels bekend gemaakt over oefeninterlands. Bolivia was misschien een gerucht, of de SVB was misschien mogelijke tegenstanders aan het inventariseren. Mening Abrahams is mij onbekend.

      Verwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Dean Gorré nieuwe bondscoach Suriname
Dean Gorré nieuwe bondscoach Suriname
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfVJADhwsk48W5T872YKBDH-KhLyf-csojvvLzsHpDo1xfEKSBSYTudnqk_SK2wzVtptZPKNeSh3HGUzWofQdXq3dhTajzAFppZtU3y0Fw-4VdvqySKHNSw7gs0yDE3n_bQu5YrovKmMU/s1600/Dean+Gorr%C3%A9,+Bondscoach,+Ervin+Lee,+Assistent-trainer,+Suriname,+2015.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfVJADhwsk48W5T872YKBDH-KhLyf-csojvvLzsHpDo1xfEKSBSYTudnqk_SK2wzVtptZPKNeSh3HGUzWofQdXq3dhTajzAFppZtU3y0Fw-4VdvqySKHNSw7gs0yDE3n_bQu5YrovKmMU/s72-c/Dean+Gorr%C3%A9,+Bondscoach,+Ervin+Lee,+Assistent-trainer,+Suriname,+2015.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2015/02/dean-gorre-nieuwe-bondscoach-suriname.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2015/02/dean-gorre-nieuwe-bondscoach-suriname.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content