Dean Gorré hoopt op uitverkocht AK-stadion

Suriname heeft de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK 2018 in en tegen Nicaragua met 1-0 verloren. De return in deze tweede knockout-f...


Suriname heeft de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK 2018 in en tegen Nicaragua met 1-0 verloren. De return in deze tweede knockout-fase van de Concacaf-zone volgt op 16 juni in Paramaribo. Nicaragua staat niet bepaald bekend als voetbalnatie. Laat staan als potentiële WK-ganger. In onderlinge confrontaties met Honduras, El Salvador en vooral Costa Rica zijn de Nicaraguaanse voetballers de laatste jaren al blij met een kleine nederlaag.

Volgens tv-maker Stef Biemans, die al jaren in de hoofdstad Managua woont, was het thuisfront er niet helemaal gerust op. "Aanvankelijk dachten ze hier dat de ploeg het tegen de neefjes van Seedorf, Davids en Rijkaard moest opnemen. Bovendien was het idee dat die allemaal in de Franse Ligue 1 speelden."

Maar toen eenmaal duidelijk was dat Suriname als nummer 150 precies Ă©Ă©n plek hoger op de FIFA-ranglijst stond, sloeg de stemming om. Want ook dat verhaal van die Surinaamse profs bleek reuze mee te vallen. Alleen spits Dimitrie Apai was een 'legionario' met een profcontract bij de Trinidadiaanse kampioen W. Connection.

Zelfverzekerd Nicaragua
Dat het wetsvoorstel om voetballers uit Europa van Surinaamse origine de dubbele nationaliteit toe te kennen spaak loopt in het Surinaamse parlement, betekende helemaal een geruststelling voor de Midden-Amerikanen.

Waar Nicaragua zelfverzekerd over het veld stapte, kwam Suriname er in Managua nauwelijks aan te pas. Eenvoudige passes misten hun bestemming en fatsoenlijke balcontrole bleek een hele opgave. Doelman Obrendo Huiswoud kreeg alle kans zich te onderscheiden. Vlak voor rust was hij kansloos op een inzet van Carlos Chavarria vanaf een meter of tien. Daar ging matig verdedigen aan de linkerflank aan vooraf.

Hoewel Dean Gorré zijn spelers alleen vorige maand tijdens een moeizame 1-0-oefenzege op buurland Guyana aan het werk had gezien, moet hij zich meer hebben voorgesteld van zijn officiële debuut als bondscoach.

Weinig kansen
Vangelino Sastromedjo, de Javaanse spelmaker met de steekpass en het vlammende afstandschot, kwam niet in het verhaal voor en spits Gregory Rigters mocht alleen een keer van afstand uithalen. Het eerste doelgevaar viel pas na een uur te noteren toen invaller Stefano Rijssel - een van de weinige internationals met buitenlandse ervaring: een jaar profvoetbal op Trinidad en een mislukte stage in België - de Nicaraguaanse keeper onder vuur nam.

Vlak na rust ontsnapte Suriname aan een grotere achterstand. Een vrije trap belandde in de muur en kort daarna werd tot twee keer toe van dichtbij naast gemikt. Daarna wist Suriname zich enigszins te herstellen zonder kansen te creëren.

Gorré verwacht volgende week dinsdag een compleet andere wedstrijd in het naar hij hoopt uitverkochte André Kamperveen stadion. Als het publiek massaal voor 'natio' gaat 'kraken', moeten zijn jongens stukken beter voor de dag komen. Anders is het WK-avontuur voorbij voor het goed en wel is begonnen. De roep om profs uit de Europese competities zal dan alleen maar harder klinken.

COMMENTS

BLOGGER: 17
  1. Het is al zo veel keren ter sprake gekomen.We hebben jarenlang geklaagd om professioneel kwaliteit.De SVB heeft geprobeerd de regering er toe te bewegen om zo snel mogelijk de dubbele nationaliteit te regelen.Dean Gorre is gekomen om te proberen er iets positiefs van te bakken.Het probleem is,het zijn AMATEURS!!!Amateur betekent ; "een bepaalde vaardigheden op NIET professionele basis uit kunnen uitoefenen!".Eigenlijk is dit bijzonder lastig voor de enige redelijke spelers zoals Stefano Rijsel en Dimitrie Apai die iedere keer met deze laag gekwalificeerde spelers moeten werken waardoor alles steeds weer fout gaat!Hoe frustrerend moet het wel niet voor deze gasten zijn terwijl ze een hoger niveau gewend zijn te spelen!

    En na weer zo'n brokobana voetbal te hebben vertoond tegen Nicaragua,kunnen we er dan redelijkerwijs er van uit gaan dat het publiek zich massaal zal vertonen in het A.K stadion om de return wedstrijd te bekijken?Is het redelijk?Ja,Dean Gorre heeft wel gezegt dat hij hoopt op een vol A.K stadion en natuurlijk is dat ook begrijpelijk,maar als er maar een handjevol mensen komen opdraven naar het stadion,zal ik daar echt niet van opkijken!

    Het publiek heeft namelijk al meer dan genoeg met dat amateuristisch gekloot op het veld!In feite komt niemand om naar rotzooi te kijken!Laat zien dat je WIL winnen en er alles aan doet om het publiek een mooie wedstrijd te geven,dan vermaken we ons tenminste nog!Dat amateurisme voltrekt zich iedere keer weer om de vier jaren,het begint onderhand stront vervelend te worden en het publiek baalt er al stierlijk van!Daarom komen velen niet opdagen!

    De spelers op zich kunnen er niks aan doen,want wat je niet kunt,kan je gewoonweg niet!Dean Gorre kan er ook niks aan doen,want tja,als je een kast moet bouwen met alleen een handschroevendraaier zonder een professioneel schroefboormachine,dan moet je het maar met die handschroevendraaier doen!Dan weet je pas hoe werede het is om zo te moeten werken terwijl je weet dat het anders kan!En de regering is hier de hoofd schuldige,niks word ondernomen om deze zaak een lift te geven,en zie trouwens hoe Curacao Trinidad zo simpeltjes aan de kant heeft geschoven met 1-0!!Ondertussen komt het voetbal hier maar niet van de grond!Dankjwel regering!Thanks a lot,ik mag hopen dat we bij de thuiswedstrijd er niet uit liggen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. perfect beschreven!!!! klopt als een bus!! wij zijn het enige land ter wereld die niet met zijn profs speelt!!! en dan geven ze nederland de schuld want die zit dwars !! ach rot op man wij van de DNA zijn het probleem ,,,,,alle Marokkanen en turken hebben ook 2 paspoorten dus de ned staat gaat ook niet moeilijk doen over een paar Surinamers met dubbele paspoorten...of ze zeggen ja dan spelen"onze" jongens niet meer in Natio ..alleen maar tata"s ?? ja en dan!! wij zijn jullie ook!! dat is het probleem zij zien Surinaamse Nederlander niet als Surinamers??? zucht!! ongelooooooflijk!!!!

      Verwijderen
  2. Voetbal, sport, is nog steeds een vorm van Hogere Kunst. En geen massa productie. De bedoeling vooral is, het opgekomen publiek uiterst te vermaken en bovenal te Energize( volvoeren). Winnen is dan punt twee!!

    NARAH.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Groep B Copa America

      Argentina
      Uruguay
      Paraguay
      JAMAICA

      start morgen !!!!!!!!

      Verwijderen
    2. kijkJAMAICA daar had Suriname moeten staan!! achterlijke surinaamse regering hebben wij zeg!!

      Verwijderen
    3. Dit is niet jaloezie of hinder hor (more powrr to Jamaica), maar de kromheid van de dag. succes copa america

      Verwijderen
    4. Zelfs Curaçao doet het tegenwoordig beter op voetbalgebied dan Suriname. Gebruikmakend notabene van een aantal Surinaamse jongens en een Surinaamse coach.

      Suriname is anno 2015 na bijna 40 jaar onafhankelijkheid geen vooruitstrevend land, ook niet op voetbalgebied!

      Verwijderen
    5. Staat ge nooteerd (+-)

      Verwijderen
    6. 'Volvoeren' : Gods Werk uitvoeren. ®

      Verwijderen
  3. Quote, "Nicaragua staat niet bepaald bekend als voetbalnatie. Laat staan als potentiële WK-ganger."

    Suriname wel???

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Niet om het even maar dit Surinaams elftal komt alles te kort, gewikt en gewogen in Managua!
    Te licht bevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. We lul jullie allemaal, niemand heeft ballen om dit "boeven" bestuur te ontmaskeren en af te zetten. Dan moeten we ook niet klagen tog??

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Waar halen we kaarten ?en de prijs graag.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. FAWAKA NANGA DEN TWEETS /\

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De SVB moet een rechtzaak van dubbel nationaliteit makn. Probeer dat en kijk wat het word. Ik wist dat nederland dubbel nationaliteit zou tegenwerkn. Nederland wil wel van andere landen profiteren maar omgekeerd willen ze niet. Erg hoor nederland.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Amateurs naar profs is toch SVB-zaak? Ondernemen zij stappen in deze richting? Nederlands standpunt kan via internationaal (FIFA) recht worden aangevochten omdat andere landen WEL gebruikmaken van hun diaspora.
    Storend is de etnische aanduiding Javaan in bovenstaand artikel omdat iedere rechtgeaarde SURINAMER alleen aan een naam weet wie wie is als SURINAMER zijnde. Dit is stuitend en houdt eendracht tegen waardoor succes op goed geluk zal worden geboekt.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Dean Gorré hoopt op uitverkocht AK-stadion
Dean Gorré hoopt op uitverkocht AK-stadion
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifaGJ-iQWbarMWBdNy1FojwY_fk7wkKoriKKKQy3PPGDwrWyFLurOWIQ5mXicUQ-yfJ3Eitid2eWJebBm_PbmBvRfZblFJRyFM1KvfethpmsOWfjABMLJq4rHf4t6YdaCafCJCXCCf2hE/s1600/Nicaragua%252C+Suriname%252C+Elftal%252C+FIFA+World+Cup+2018%252C+Qualifier%252C+7+juni+2015.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifaGJ-iQWbarMWBdNy1FojwY_fk7wkKoriKKKQy3PPGDwrWyFLurOWIQ5mXicUQ-yfJ3Eitid2eWJebBm_PbmBvRfZblFJRyFM1KvfethpmsOWfjABMLJq4rHf4t6YdaCafCJCXCCf2hE/s72-c/Nicaragua%252C+Suriname%252C+Elftal%252C+FIFA+World+Cup+2018%252C+Qualifier%252C+7+juni+2015.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2015/06/dean-gorre-hoopt-op-uitverkocht-ak.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2015/06/dean-gorre-hoopt-op-uitverkocht-ak.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content