Eindselectie Suriname voor Nicaragua bekend

De nationale voetbalselectie vertrekt morgenochtend in alle vroegte via Aruba en Panama naar Nicaragua voor de WK-kwalificatiewedstrijd van...


De nationale voetbalselectie vertrekt morgenochtend in alle vroegte via Aruba en Panama naar Nicaragua voor de WK-kwalificatiewedstrijd van aanstaande zondag in en tegen Nicaragua. De Surinaamse Voetbalbond maakte zojuist de definitieve selectie bekend.

Landskampioen Inter Moengotapoe is met negen spelers het best vertegenwoordigd in de selectie. Walking Boyz Company levert vier spelers onder wie beoogd aanvoerder en spelverdeler Vangelino Sastromedjo. De internationals met de meeste ervaring zijn behalve Sastromedjo ook doelman Obrendo Huiswoud, middenvelder Gregory Pokie (beide Inter) en Transvaal-speler Ray Fränkel.

Bondscoach Dean Gorré neemt zes aanvallers mee naar Nicaragua. Behalve de twee topscorers uit de hoofdklasse Gregory Rigters (WBC, 20 goals) en Galgyto Talea (SV Notch, 17) heeft hij ook de beschikking over Stefano Rijssel (Inter), Giovanni Waal (WBC), Dimitrie Apai (W Connection) en Evani Esperance (Botopasie).

Een opvallende naam is verder de jonge, aanvallende middenvelder Roxey Fer, dit seizoen een van de smaakmakers bij Robinhood dat nog in de race is voor promotie naar de Hoofdklasse. Apai is de enige international die in het buitenland onder contract staat. Hij komt dit seizoen in actie voor W Connection, de kampioen van Trinidad & Tobago.

Spelers die in de voorselectie zaten en zijn afgevallen zijn: Miquel Darson (SV Notch), Sersinio Profijt (Leo Victor) en Albert Nibte (Inter Moengotapoe).

Naast Gorré zitten zondag assistent-coach Ervin Lee en keeperstrainer Jack Mangalie op de Surinaamse bank. De delegatie van in totaal 29 man staat onder leiding van SVB-secretaris Bernhard Abia. De technische staf bestaat verder uit: Amar Ramadhin (arts), Jessica de Vries (fysio), Marlon van Coblijn (equipmentmanager), John Gambier (verzorger) en Neil Sakimin (teammanager).

De wedstrijd tegen Nicaragua wordt om 18:00 uur plaatselijke tijd gespeeld. Dat is 21.00 uur Surinaamse tijd. De returnwedstrijd wordt op dinsdag 16 juni om 16:30 uur in het André Kamperveen stadion gespeeld.

De 20 spelers die tot de eidselectie behoren zijn.

doelverdediger:
Obrendo Huiswoud (Inter Moengotapoe);
Claidel Kohinor (SV Notch).

verdedigers:
Anduello Amoeferie (Inter Moengotapoe);
Giovanni Asabigie (Inter Moengotapoe);
Joël Baja (Inter Moengotapoe);
Gilberto Eind (Walking Boyz Company);
Ray Fränkel (Transvaal);
Guno Kwasie (Walking Boyz Company);
Jurmen Vallei (Inter Moengotapoe).

middenvelders:
Bruce Diporedjo (Inter Moengotapoe);
Roxey Fer (Robinhood);
Olvido Misidjan (SV Notch);
Gregory Pokie (Inter Moengotapoe)
Vangelino Sastromedjo (Walking Boyz Company).

aanvallers:
Dimitrie Apai (W Connection) - Trinidad & Tobago;
Evani Esperance (Botopasie);
Gregory Rigters (Walking Boyz Company);
Stefano Rijssel (Inter Moengotapoe);
Galgyto Talea (SV Notch);
Giovanni Waal (Inter Moengotapoe).

COMMENTS

BLOGGER: 28
  1. Ik hoop natuurlijk op een overwinning van Natio maar ik denk dat het een gelijkspel wordt.Want die Nicaraguaanse voetballers spelen thuis en hun Estadio Dennis Martinez zal volgepakt zijn met Nicaraguaanse voetbalsupporters met niet of nauwelijks Surinaamse supporters.Want aan Surinaamse zijde hebben we nog altijd met amateurs te doen die in het verleden tal van keren veelvuldig fouten maken en het fysiek altijd afleggen,dus kan je niets anders doen dan maar te hopen dat Dean Gorre het maximale uit deze jongens heeft weten te halen wat er uit te halen valt.Verder kan geen enkele tegenstander tegenwoordig meer onderschat worden,ook Nicaragua niet.Veel Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Succes team Gorre..Suriname staat achter jullie,wordt geen makkelijke klus,maar j best doen is het beste..Go Su Go

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gaan wy het live kunnen volgen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. waar laten jullie romario leidsman en miguel darson??

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ja he!! Romario leidsman en darson wat doet svb met die jonge talenten?????????????????????

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jullie zijn weer bezig met names n faces .k denk niet dt alleen hoofdklasse n eerste klasse speler zo succesvol zijn.waar blijven die goeie spelers die bij de sportbonden spelen .k bn niet eens met jullie opstelling .kunnen alleen creolen n javanen de beste voetballers zijn van suriname waar blijven die andere bevolkings groepen,mr ja k hoop dt jullie winnen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je hb gelijk waar blijven de andere bevolkings groepen.
    wonen er alleen maar creolen n javanen n surinme.
    met deze stelling komen we nooit vooruit.
    maar ik hoop t best voor jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Waarom gaat Roberto Godeken niet mee??? Hij traint hier de selectie wekelijks en mag ze daar niet bijstaan? Wat n belachelijke actie is dit! Diie man zweet zn ballen kapot en volgt nu dit???

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Steeds weer die zelfde namen ,daarom zijn we veel achteruit gegaan met voetbal,ga jullie jongens halen die in het binnenland voetballen,geen elk speler van de lidbonden toernooi zit in die selectie

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Natio vertrekt ( Bon chance Natio);

    BeantwoordenVerwijderen
  11. ja he!! jullie hebbn helemaal gelijk ik ben het eens met jullie die twee goeie jonge spelers laten jullie achter Romario leidsman en Miguel darson kan toch niet come on mang su leidsman is ook een prof of niet

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Voor wie speelt leidsman dan?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mensen alsjeblieft, geen verwijtingen en tweedracht zaaien. Op dit moment moeten we met zijn allen steun betuigen aan de bondscoach. Hij zal zijn redenen hebben in zijn keuzes. Laten we zijn besluit respecteren. Geef pas een oordeel aan de hand van resultaten. Zelf heb ik vertrouwen in zijn aanpak. Het ziet er verzorgd en gedisciplineerd uit. Er is nu geen behoefte aan een negatieve toon. Bij elke keuze zullen er teleurstellingen zijn. Dean heeft de beste spelers in zijn ogen gekozen en niet gelet op etniciteit. Moet hij ook niet doen.
    Na de eerste ronde mogen we oordelen.

    Rinaldo

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Breaking news: Roberto Godeken bedankt als assistent bondscoach bij Natio. Hadden wij al verwacht, wat anders als je niet eens meegaat met de selectie, bij geen van de eind beslissingen wordt betrokken maar wel 3 weken bij afwezigheid van de bonscoach en zn buitenlandse staff moet trainen op t veld??? SVB hiermee blijkt dus dat het lokale trainers arsenaal weer wordt beperkt of helemaal wordt overgeslagen. Foei tog...!
    Deze man heeft zoveel successen met de selectie behaald en nu dit...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach ja dat zijn de domme commentaren die we vaak mogen lezen. Godeken moet van 24-28 juni met de U-23 deelnemen aan een olimpisch qualificatie toernooi in Puerto Rico. Goed besluit van de SVB waar zou hij anders de tijd hebben om de U23 voor te bereiden op dit toernooi.

      Verwijderen
  15. Waar heb jij t nieuws vandaan of ben je ook al weer zo'n sensatie maker?

    BeantwoordenVerwijderen
  16. die man heeft gewoon rustig bedankt omdat hij met de jeugd wilt werken ..DAT heeft hy altijd gezegd..waarom lullen jullie Dan?? en ik zie een leeghoofd daar reageren waarom alleen creolen en javanen..vraag mezelf af als je hoofd goed werkt ..natio gaat niet om etnici maar wie goed genoeg is

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Echt niet daarom heeft Roberto bedankt, Vraag het maar aan de spelersgroep. Die man werkt al met de jeugd duh! T gaat niet transparant aan toe en hij werd gewoon als 'werkpaard' en 'verlengsnoer' gezien voor de periode als Dean in t buitenland is. "Effe t vuile werk doen, reisjes en andere stuff is voor Dean en buitenlands duo van assistenten.
    Je hoeft geen fan van Roberto te zijn of tegen de SVB, t is gewoon merkbaar....

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ai, succes boys. En mi bar oeng...if a ben teri, A ne ter moro!!
    Natio is niet etnisch, kan nooit; de geest van natio en geheel de Americas= native, inheems, Indiaans. fu tego.

    NARAH.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. wat gaat nu ons gebeuren na FIFA, fawaka.......

      Verwijderen
  19. Kan iemand aangeven waarom Furghill Lie A Kwie (aanvaller van Leo Victor) niet bij de selectie zit? In december jongstleden begon hij als basisspeler in de oefenwedstrijd tegen W Connection.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Misschien dat Lie A Kwie, met een verleden bij de amateurs in Nederland (VRC, Ajax-zaterdag en Roda '46), ook over een dubbel paspoort beschikt en daarom niet speelgerechtigd is.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik zie niemand van Leo Victor in de selectie. In de 2de Ronde van SVB competitie waren z het beste team volgens de SVB statistieken...

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hup Natio............. goalllllllllllllllllllllllllllllll apai. mooi mang.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Kondremans..gecondoleerd met de dag van vandaag!!!!!

    NARAH.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Eindselectie Suriname voor Nicaragua bekend
Eindselectie Suriname voor Nicaragua bekend
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXAfJgj3CQe4iirPMMEO7GcDmhkRWvVwqJruGgmodHSQG7vJ0-9InYUqkKcbIArMpvv29VteD8p7nqFP6Kuoa8uHFvcpqnMWm9Z4BWvJBoaTtbOa0xG8sq851bxtOHV7sA96ZL2sekAzk/s1600/Suriname%252C+Selectie%252C+Training%252C+2015.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXAfJgj3CQe4iirPMMEO7GcDmhkRWvVwqJruGgmodHSQG7vJ0-9InYUqkKcbIArMpvv29VteD8p7nqFP6Kuoa8uHFvcpqnMWm9Z4BWvJBoaTtbOa0xG8sq851bxtOHV7sA96ZL2sekAzk/s72-c/Suriname%252C+Selectie%252C+Training%252C+2015.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2015/06/eindselectie-suriname-voor-nicaragua.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2015/06/eindselectie-suriname-voor-nicaragua.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content