SVB voelt zich niet omgekocht door Bin Hammam

Hoewel ook de Surinaamse Voetbalbond (SVB) 40.000 US dollar toegestopt heeft gekregen na een ontmoeting met Mohamed bin Hammam (foto), voelt...


Hoewel ook de Surinaamse Voetbalbond (SVB) 40.000 US dollar toegestopt heeft gekregen na een ontmoeting met Mohamed bin Hammam (foto), voelt voorzitter Louis Giskus zich niet omgekocht. "In geen geval, omdat het stemgedrag van de SVB in bestuursverband is besproken en een standpunt was ingenomen op basis van rationele overwegingen", zegt hij vanuit Zürich, Zwitserland, waar morgen de bestuursverkiezing van de Wereldvoetbalbond (FIFA) plaatsvindt.

Volgens een aanklacht heeft Bin Hammam 25 Caribische voetbalbonden tijdens een meeting op 10 en 11 mei op Trinidad en Tobago elk 40.000 US dollar gegeven in ruil voor hun stem. Giskus heeft gisteren bevestigd het bedrag contant te hebben ontvangen van het secretariaat van de Caribische Voetbalunie (CFU). "Na de sessie van Bin Hammam zijn wij uitgenodigd om op het secretariaat aanwezig te zijn", aldus Giskus, die er met secretaris Antonius Stienstra naar toeging.

Bij die gelegenheid is aan de vertegenwoordigers gezegd dat de CFU een goed financieel jaar achter de rug heeft en besloten is 40.000 US dollar te geven voor ontwikkeling van de voetbalsport in hun land. "Ik heb het geld onmiddellijk na aankomst overhandigd aan de penningmeester." Waldo Gobardhan bevestigt desgevraagd hetgeen Giskus stelt.

De penningmeester zegt het geld terstond te hebben gestort op de SVB-rekening bij de Landbouwbank. Volgens de SVB voorzitter ligt het in de bedoeling de 40.000 US dollar te gebruiken voor de afvaardiging van de mannen- en vrouwenselectie naar de kwalificatiewedstrijden van de Olympische Spelen van 2012.

Giskus: "Ik vind het lastig dat deze gift is gekomen op een moment waarop de verkiezingsstrijd tussen Bin Hammam en Blatter gaande was en de indruk is gewekt dat de landen van het Caribisch Gebied zijn omgekocht."

De SVB-voorzitter stelt dat hij als vertegenwoordiger van de nationale voetbalbond ervan uit is gegaan dat een valide reden is opgegeven voor de toekenning van de 40.000 US dollar. "En tijdens zijn presentatie heeft Bin Hammam met geen woord daarover gerept. Nadrukkelijk is door de CFU zelf gezegd dat het bedrag het resultaat is van haar goed financieel jaar. Een volkomen legale reden waar niets achter is gezocht."

Op zijn persoonlijke website ontkent Bin Hammam steekpenningen te hebben gegeven. Wel geeft hij toe dat op zijn kosten de vertegenwoordigers van de landen uitgenodigd waren om op Trinidad en Tobago zijn plannen aan te horen als hij zou worden gekozen als FIFA-voorzitter. De Qatarees heeft zondag - enkele uren voordat hij geschorst werd door de ethische commissie van de FIFA - zijn kandidatuur ingetrokken.

COMMENTS

BLOGGER: 1
  1. De vertegenwoordigers van de CFU landen zijn op kosten van Bin Hammam naar TT geweest. Tijdens hun verblijf krijgen ze 40.000 USD omdat de CFU een goed jaar heeft gehad. Come on, ben ik slimmer dan de vertegenwoordigers? Dit is duidelijk omkoperij.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB voelt zich niet omgekocht door Bin Hammam
SVB voelt zich niet omgekocht door Bin Hammam
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheFuosA0eXHhlgG-zPCFZezyHqdf_XnrdxTl08RLrWcmLcuKZrPZdFZpBIggn9Cqf0iMJ8odhWhjkcluTvupOSGQQEL1mrUN4u2HLPOMZg4skQzcT7S-rxTc9G9C3KKrdB_PvziWrulbM/s1600/Bin+Hammam%252C+Congress%252C+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheFuosA0eXHhlgG-zPCFZezyHqdf_XnrdxTl08RLrWcmLcuKZrPZdFZpBIggn9Cqf0iMJ8odhWhjkcluTvupOSGQQEL1mrUN4u2HLPOMZg4skQzcT7S-rxTc9G9C3KKrdB_PvziWrulbM/s72-c/Bin+Hammam%252C+Congress%252C+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/05/svb-voelt-zich-niet-omgekocht-door-bin.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/05/svb-voelt-zich-niet-omgekocht-door-bin.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content