Clarence Seedorf verbaasd over opstelling SVB

"Als ze willen, kunnen ze mij altijd bellen. Dat heb ik dinsdag ook geprobeerd duidelijk te maken. Maar dat de SVB nu op deze manier re...


"Als ze willen, kunnen ze mij altijd bellen. Dat heb ik dinsdag ook geprobeerd duidelijk te maken. Maar dat de SVB nu op deze manier reageert op zaken uit 2008 vind ik niet zo netjes. Bovendien is hun verhaal niet compleet. Het zegt wel iets over de SVB dat ze kennelijk nog met het verleden bezig zijn", reageert Clarence Seedorf (foto) op de 'beschuldiging' van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) aan zijn adres.

Het is niet de stijl van Seedorf of zijn organisatie om publiekelijk op uitlatingen van anderen te reageren, maar na de persverklaring van de SVB van afgelopen woensdag voelt de AC Milan-vedette zich toch geroepen om commentaar te geven. De SVB gaf woensdag in een perscommuniqué aan dat ON International, de organisatie van Seedorf, begin 2008 afspraken niet zou zijn nagekomen en dat daarom de gesprekken over een eventuele samenwerking werden afgebroken. De bond reageerde daarmee op de uitspraken van de voetballer tijdens een persconferentie een dag eerder. Om misverstanden uit de wereld te helpen werd de pers donderdag op het Clarence Seedorf Sportcomplex uitgenodigd.

Na de training met het gelegenheidsteam dat het zaterdag tijdens de open dag tegen de Surinaamse U-23 selectie opneemt, gaat Seedorf kort in op de gesprekken die begin 2008 zijn gevoerd met de SVB. Hij stelt allereerst dat destijds alleen een Memorandum of Understanding (MOU) op tafel lag. En dat is niet meer en niet minder dan een intentieverklaring, zegt Seedorf: "Daarin spreek je af dat je met elkaar verder wil. Eigenlijk ga je pas daarna bekijken op welke manier. Wij zouden bijvoorbeeld eerst een kijkje in de keuken van de SVB willen nemen. Hoe ziet de organisatie eruit? De volgende stap is om echt afspraken te maken. Ik begrijp dan ook niet waarom de SVB problemen had met die MOU. Daarbij vind ik het niet netjes om achteraf uitspraken te doen over iets dat binnenskamers is besproken."

Het was geenszins de bedoeling dat hij persoonlijk zitting zou nemen in het SVB-bestuur, zoals is gesuggereerd. Dat zou ook moeilijk gaan, omdat hij in Europa actief is als profvoetballer. Wel zou er gekeken worden naar de structuur van de samenwerking: "Wij wilden een aantal professionele krachten inzetten om bij te dragen aan de ontwikkeling van het Surinaams voetbal. Capabele mensen om het voetbal vooruit te brengen."

Destijds is hij met ON International een jaar bezig geweest om plannen met het Surinaams voetbal voor te bereiden. Daar was ook geld voor beschikbaar, zegt Seedorf: "We hadden een aantal financiers die bereid waren om erin te stappen. Maar wel op voorwaarde dat wij garant zouden staan. Dat lijkt me ook wel logisch want ze maken tenslotte afspraken met ons."

Boos is Seedorf niet, wel toont hij zich verbaasd over de opstelling van de SVB. Tijdens de door hem op dinsdag gegeven persconferentie heeft hij juist aangegeven graag te willen samenwerken met de bond. Maar nu heeft het er alle schijn van dat die mogelijkheid niet wordt aangegrepen: "Voor alle duidelijkheid: niet wij maar de SVB heeft drie jaar terug de gesprekken om samen te werken afgebroken. Bij ons staat de deur altijd open. Nog steeds, die deur is ook nooit dicht geweest. Maar zij hebben 'm destijds wel dicht gedaan."

Seedorf geeft aan dat de situatie ruim drie jaar later is veranderd. Dat ziet hij nu met eigen ogen. Dat is een voordeel nu hij relatief weinig in Suriname is. "Dat houdt je scherp. Maar ik moet wel constateren dat het voetbal er sindsdien niet op vooruit is gegaan."

Dat de SVB nu nog reageert op de gesprekken in 2008, zegt ook iets over de bond, vindt hij: "Kennelijk is hun handel- en denkwijze gericht op zaken die achter ons liggen. Ik denk dat het verstandiger is om ons gezamenlijk op het heden en op de toekomst te richten. Dat doen we hier ook met The Brothers. Maar we hebben heus geen toverstaf. Geleidelijk willen we hier met jonge spelers iets bereiken. Dat kost acht, tien, misschien zelfs twaalf jaar. Maar we komen er wel. Daar ben ik van overtuigd."

COMMENTS

BLOGGER: 3
  1. Seedorf heeft absoluut gelijk,maar kom op jongens,bundelen jullie alle krachten die er zijn.We hebben elkaar allemaal nodig,Seedorf,de SVB,de Suriprofs,de Natio,het grote toverwoord is SAMENWERKING!
    We zijn het verschuldigd aan de staat van Suriname,we moeten het ook doen in naam van Suriname en vooral de jeugd die de toekomst heeft!

    Als er samengewerkt word,dan zullen we straks Suriname op de wereldkaart kunnen zetten en trots zijn,dat is waar we met z'n allen toch naar toe willen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. U-23! Oeng gi Sranang sjêng boy! :'

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Clarence,wat je doet en deed bij Ajax,Real Madrid en AC Milan is zo indrukwekkend.En iemand als clarence hebben wij nodig om Suriname daadwerkelijk hogerop te loodsen.Die indruk ervaar ik niet met dit SVB bestuur en de voorgaande ook.Laat je niet uit het veld slaan.Zoek naar mogelijkheden en kom terug,want we hebben je nodig.Kom met je legioen terug.Breng en trommel al de sranan mang's terug.En Clarence,weet je wat?Sinds de Para League in het leven is geroepen,hebben de jongens in de verschillende selecties geen internationale friendlies gespeeld.Als je hieraan werkt door alvast de U-13.U-15,U-17,U-19 of 20 tegen sterke landen te laten uitkomen,doe je in principe ook een geweldige bijdrage aan de ontwikkeling.Clarence,waarom geen Para League elftal samenstellen en die jongens door buitenlandse trainers laten begeleiden.Ze moeten daar blijven in jouw Academie.Neem het voorbeeld van wat Nederland had gedaan met het Volleybal team.Resultaat= Olympisch kampioen en andere prijzen.Ik wach op een feedback.Ik volg je verrichtingen.By the way,die vrije trap tegen Juventus was TOP.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Clarence Seedorf verbaasd over opstelling SVB
Clarence Seedorf verbaasd over opstelling SVB
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWh_8siWP6jhJBi8_7CVfdJD63UgPQ3iehm03C6hO1upuyYX2sHjQSFjX5xBEDxA_HVUcII9HF3Bu9kFMUzWUGd1YwGkwkJUYnibvsM96Zyr2E_XxWJ4MAWqmteu7EBNWVy0tfVgp9i0A/s1600/Clarence+Seedorf%252C+Suriname%252C+Persconferentie%252C+28+juni+2011+%25282%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWh_8siWP6jhJBi8_7CVfdJD63UgPQ3iehm03C6hO1upuyYX2sHjQSFjX5xBEDxA_HVUcII9HF3Bu9kFMUzWUGd1YwGkwkJUYnibvsM96Zyr2E_XxWJ4MAWqmteu7EBNWVy0tfVgp9i0A/s72-c/Clarence+Seedorf%252C+Suriname%252C+Persconferentie%252C+28+juni+2011+%25282%2529.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/07/clarence-seedorf-verbaasd-over.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/07/clarence-seedorf-verbaasd-over.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content