Suriname U-23 verliest van 'Team Seedorf'

Alle ingrediƫnten voor een bigi yari waren ruim voorradig op het Clarence Seedorf sportcomplex; eten, drinken, muziek, voetbal en talloze fe...


Alle ingrediƫnten voor een bigi yari waren ruim voorradig op het Clarence Seedorf sportcomplex; eten, drinken, muziek, voetbal en talloze feestgangers. Een paar duizend mensen vermaakten zich zaterdag prima tijdens de viering van het tienjarig bestaan van het complex. Veel families waren op de open dag afgekomen. Om samen op de foto te gaan met Clarence of een handtekening van de vedette te scoren. Of om rond te kijken en bekeken te worden.

Echt spannende wedstrijden kreeg het publiek zaterdag niet voorgeschoteld. Daar was het krachtsverschil in de beide jeugdwedstrijden te groot voor. Het U-11 kampioensteam van Transvaal maakte gehakt van de selectie van de Para Junior League (PJL), de interne competitie die in het stadion op Para wordt gespeeld: het werd 0-13. Ook in de andere partij had de jeugd van PJL weinig in te brengen. Die eindigde in een 5-0 overwinning voor de U-13 van Leo Victor.

De hoofdwedstrijd viel enigszins tegen. Dat lag vooral aan de nationale U-23 selectie. De voetballers die Suriname begin volgende maand op weg naar de Olympische Spelen van volgend jaar moeten brengen, speelden alsof ze een gastoptreden in de 45-plus categorie verzorgden. Met hun veel te lage tempo bezorgden ze het gelegenheidsteam (foto) rond Clarence Seedorf, met behalve broer Jurgen (en zonder de geblesseerde Cedric), ook Royston Drenthe, Iwan Imankarijo (Kamal Dewaker) en nationale goalie Ronny Aloema in de gelederen, een eenvoudige middag.

Opvallend genoeg was het niet een van de doorgewinterde profs Clarence of Drenthe, maar Jurgen Seedorf, tegenwoordig vaker in de weer met reggae dan met voetbal, die een hoofdrol opeiste. Na rust nam hij alle drie goals voor zijn rekening. Twee uit een strafschop, eerst na een onschuldige valpartij van Clarence, later na een stevige overtreding op de Drenthe. Het derde doelpunt scoorde Jurgen met het hoofd uit een indraaiende corner van Drenthe.

Het publiek reageerde met beleefd applaus. Ook toen beide Seedorfs vlak voor tijd van het veld gingen. De U-23 selectie zal de komende drie weken een gedaanteverwisseling moeten ondergaan.

U-23 bondscoach Harold Deyl zegt dat hij zaterdag natuurlijk had willen winnen, maar dat het doel hoger ligt. "We treuren niet. Natuurlijk zou je willen winnen, maar er zijn ook andere criteria's die we volgen", aldus de bondscoach.

Er wordt momenteel gewerkt aan een speelwijze voor de ploeg. In de eerste helft was dat nog een beetje onvertrouwd bij de jongens, waardoor er op een laag tempo werd gespeeld. In de rust werden de jonge internationals aangemaand om iets meer te durven in het passen, initiatieven te nemen en op een hoger tempo te spelen, wat ook gebeurd is.

De coach zegt dat de ervaring en klasse van Clarence Seedorf heeft geleid tot de eerste penalty. "Het was een overtreding, die niet had gehoeven. Bij het tweede doelpunt liep Jurgen gewoon weg van zijn man en ook de tweede penalty hoefde niet."
Dit soort wedstrijden zijn volgens Deyl wat de jongens nodig hebben. "Ze moeten onder druk voetballen om te zien waar zij fouten maken. Dan weet je direct wat hun kwaliteiten, maar ook hun kwetsbare punten zijn."

Deyl vindt dat zijn ploeg op de goede weg is. "We praten veel met de jongens. Wie wil leren doet mee en wie niet wil leren heeft een groot probleem. Zo simpel is het."

COMMENTS

BLOGGER: 2
  1. Tja,dit was verwachtbaar.Dit zegt genoeg over de u-23 team.Die gedaanverwisseling komt er niet,ze zijn te zwak,alles mankeerd er aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. "Ze moeten onder druk voetballen om te zien waar zij fouten maken. Dan weet je direct wat hun kwaliteiten, maar ook hun kwetsbare punten zijn."WOORDEN VAN TRAINER DEYL.Ik ben blij een trainer te hebben van uw kaliber en kennis heeft opgedaan in Nederland,maar vindt u het niet vreemd dat we niet onder druk voetballen?We staan nooit onder druk in de vele voorbereidingen,want we testen liever onze strategie tegen topsectie ploegen.Trainer,komt u nooit met adviezen waarbij de ploegen in voorbereiding tegen proflanden uitkomen?Trainer,met uw kennis en ervaring zou u de SVB zover kunnen krijgen.Achhh,misschien moet ik maar wegblijven van het stadion waar ik als tiener heb kunnen genieten van George en DC-10.By the way,er lopen goeie surinaamse spelers rondt in Fr.Guyana en Frankrijk.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname U-23 verliest van 'Team Seedorf'
Suriname U-23 verliest van 'Team Seedorf'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoiuMxKYckBKAlxG6YvKZ3zjOju9hZN1nSlnfCe2oKoouP055m3ep2j8ysLCjv-VOc7KrD5s7eipvWTIqQJvP-CfKyn6IGP7sN3hffyt1B2fUgvpe6j_xITcq-5p4wGVg3TKHLOVz0BWc/s1600/Royston+Drenthe%252C+Clarence+Seedorf%252C+Jurgen+Seedorf%252C+Elftal%252C+2+juli+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoiuMxKYckBKAlxG6YvKZ3zjOju9hZN1nSlnfCe2oKoouP055m3ep2j8ysLCjv-VOc7KrD5s7eipvWTIqQJvP-CfKyn6IGP7sN3hffyt1B2fUgvpe6j_xITcq-5p4wGVg3TKHLOVz0BWc/s72-c/Royston+Drenthe%252C+Clarence+Seedorf%252C+Jurgen+Seedorf%252C+Elftal%252C+2+juli+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/07/suriname-u-23-verliest-van-team-seedorf.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/07/suriname-u-23-verliest-van-team-seedorf.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content