Aloema: 'Suriprofs/Natio moet behouden blijven'

Doelman van de nationale voetbalselectie, Ronny Aloema (foto: in het geel), ziet bij de volgende editie van de PARBO Bier Cup graag het mix...


Doelman van de nationale voetbalselectie, Ronny Aloema (foto: in het geel), ziet bij de volgende editie van de PARBO Bier Cup graag het mixteam Suriprofs/Natio weer in actie komen. "Het mixteam is goed. Alleen moeten we meer tijd krijgen om naar elkaar toe te groeien", zegt hij.

Aloema zegt tegen NatioSuriname.com dat het uitblijven van winsten heeft geleid tot het 'losgebarsten van veel kritiek'. "Persoonlijk heb ik ook gebaald, vooral na het verlies tegen Guyana." De doelman attendeert er wel op dat het niet realistisch is om zonder op te bouwen direct overwinningen te verwachten. "De mensen willen gelijk resultaat zien", geeft hij aan.

De Robinhood-keeper zegt veel geleerd te hebben van de samenwerking met de Suriprofs. "Ik ben er wijzer van geworden. Van bijvoorbeeld Suriprofs-keeper Rodney Ubbergen heb ik het een en ander bijgeleerd over traptechniek." De manier van coachen door Dean Gorré heeft hem ook goed gedaan.

Aloema heeft gemerkt dat het niveau van de Suriprofs hoger ligt dan het Surinaams elftal. "Er zijn zeker verschillen te merken qua voetbalniveau. Hun handelingssnelheid is sneller en een ander voorbeeld is hun betere fysieke gesteldheid."

De 32-jarige doelman ziet de Suriprofs graag officiële interlands spelen voor Suriname. "Ik ben voorstander van het idee dat de profvoetballers van Surinaamse origine een dubbele nationaliteit krijgen, zodat zij voor Natio kunnen spelen. Het is jammer dat Suriname daar niet gebruik van maakt."

Aanstaande vrijdag gaat Aloema met Natio naar Frans-Guyana voor een oefeninterland. "Ik ben hoopvol gestemd, maar makkelijk wordt het zeker niet." Opvallend is dat hij de huidige Surinaamse selectie sterker vindt dan de selectie die onder Kenneth Jaliens de WK-kwalificatiewedstrijden 2014 speelde. "Dat komt omdat er nu meer ervaren spelers bij zijn dan toen."

COMMENTS

BLOGGER: 4
  1. Sparta Suriname4 juni 2012 om 18:00

    Wijze woorden.....Minister Adna, doe er wat mee !!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. !Heb ik slechts één opmerking:
    Wanneer een schoen, en al die andere schoenen, je Niet pas, zjware, hoge, lage,je Nie pas, is dat ook maar knullig! Niet Perfect;L

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Natio Fans, lijkt het niet beter dat natiosuriname.com een interview regelt met de bondsvoorzitter, dan kunnen wij van hem zelf horen waar de problemen liggen en waarom het moeilijk gaat. We kunnen iedereen in Suriname van ondeskundigheid verwijten tot aan de staat Suriname toe, maar vergeten dat sommige problemen van natio een directe relatie hebben met een stuk sociale werkelijkheid waarmee SVB wordt geconfronteerd. Zij die die mij kennen van deze blog weten, dat voor mij boven aan staat de Surinamer en zijn elftal in Suriname en niet in Zeist. Nog steeds proberen wij een Hollandse Voetbal Doctrine te verkopen aan een Zuid Amerikaans land, die moeizaam zijn weg probeert te vinden naar boven. Natio is geen Hollands Elftal en zal dat nooit worden ook, met Suriprofs of niet. Hollandse meningen overheersen hoe NATIO en SVB zaken moeten regelen, maar hoeveel van de profs uit Hooi-land hebben werkelijk iets neergezet in die 15 jaren Suri-Profs? Oh ja, ze hebben veel materiaal gegeven, dus ondankbaar mag ik niet zijn, nietwaar? SU is voor hen nog steeds vakantie na een lange competitie. Als men zo betrokken was, dan had het Surinaams elftal reeds jaren via hen in Europa stage kunnen lopen. Moet Suriname de meningen volgen van Hollands/Surinaamse profvoetballers die niets hebben gedaan aan hun algemene ontwikkeling, maar wel geld hebben, waardoor het makkelijk een voorbeeld wordt om te zeggen, dat u succesvol bent geweest? Zeker weten dat ik, onwetend als ik ben, dat als maatstaf neem, om aan te geven hoe het moet gaan, omdat ik financieel het kan redden??? Of is het zo, dat aanhangers van de Hollandse Visie, zich alleen kunnen profileren als ze maar blijven praten over "HET PASPOORT" dat SU naar de voetbalhemel zal brengen,omdat men kennis ontbeert over andere voetbalonderwerpen die het land raken??? Dus volgend jaar met behulp van Suriprofs een stage periode voor Winter en zijn mannen in Frankrijk, Spanje of Duitsland...of toch nederlaag???

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Maw Ronny Aloema klampt zich vast aan de strohalm die Suriprofs heet. Ronny en alle spelers van clubs en natio vergeten het belangrijkste in dit verband nl. mentaliteitsverandering, discipline, karakter en nationaal besef. Deze nodige eigenschappen ontberen de spelers van natio. Met 5 of 6 suriprofs is goed resultaat toch nog ver weg omdat een teamsport als voetbal uit 11 spelers bestaat die ALLEN 2 x 45 min. de sportieve plicht en strijd moeten aangaan. Dit kan uitsluitend met hart, ziel en taktisch slim vermogen.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Aloema: 'Suriprofs/Natio moet behouden blijven'
Aloema: 'Suriprofs/Natio moet behouden blijven'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIGyVioffKUM3LzdbDsbgT2Uns7tmJWUkw92zO6dTpwNJnst9E6ZQzAkSMt1kXqUYhyphenhyphen_o30viOYUxAICoYvCbAVj1hR22pyUplCkBqeknmaQ2OFk0MYJ53HGqLV0NWHVvlW09Yjxsq8tI/s1600/Suriprofs%252C+Natio%252C+Vitesse%252C+Elftal%252C+PARBO+Bier+Cup+2012%252C+27+mei+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIGyVioffKUM3LzdbDsbgT2Uns7tmJWUkw92zO6dTpwNJnst9E6ZQzAkSMt1kXqUYhyphenhyphen_o30viOYUxAICoYvCbAVj1hR22pyUplCkBqeknmaQ2OFk0MYJ53HGqLV0NWHVvlW09Yjxsq8tI/s72-c/Suriprofs%252C+Natio%252C+Vitesse%252C+Elftal%252C+PARBO+Bier+Cup+2012%252C+27+mei+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/06/aloema-suriprofsnatio-moet-behouden.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/06/aloema-suriprofsnatio-moet-behouden.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content