'We moeten de Suriprofs meer respecteren'

Column [Satis Baldewsingh] - Met een ernstige notie van verbazing heb ik kennisgenomen van vragen afgevuurd op de boys van Suriprofs. Die j...

Column [Satis Baldewsingh] - Met een ernstige notie van verbazing heb ik kennisgenomen van vragen afgevuurd op de boys van Suriprofs. Die jongens komen als professionals met net een heel seizoen achter de rug even ons opzoeken. Hun stichting zorgt jaarlijks voor de daadwerkelijke realisatie van allerlei accommodaties en ze doen hun best om voor de kinderen der republiek toch wat tastbaars neer te zetten in tegenstelling tot de media en de overheid.

De Suriprofs houden benefietmatches om alhier het geld te investeren. Dat moeten we in hoge mate respecteren. Voor een kenner van het ledertje is het logisch dat ze nooit top zullen zijn, het is kort dag voor ze. Ze komen toch een beetje de vrienden en kennissen opzoeken en lekker een potje voetballen en dat samen met de nationale voetbalselectie.

Heerlijk om tussen deze veelal geroutineerde profs een balletje te mogen trappen. En dat tijdens de grote regentijd op een te zwaar veld. Het is een ervaring voor beide kampen ansich. Het gaat om het publiek te vermaken. Maar het is niet hun schuld dat een bijeengebrachte selectie van de Guyanezen, die nog steeds een groot deel van Suriname moedwillig bezet houden, ons een poepje doen ruiken.

De media moet begrijpen dat het ook niet anders is bij de A-selectie. We zijn inmiddels het SM Temeier van de Golden Jaguars. We moeten geen deuren gaan sluiten met onze misplaatste arrogante gedrag welk ons tot nog toe nergens heeft gebracht. Een beetje nederigheid siert de mens. Terecht dat de jongens van de Suriprofs boos zijn op enkele boys alhier van de media. Het moet leuk blijven.

Het is buiten ons vermogen om effe te komen en dan met een stelletje amateurs, zonder ooit een team te zijn, om te denken dat men de sterren van de hemel gaat spelen. Dat wist een ieder van te voren. Het is altijd zo geweest. Anders was Argentinië op de hielen kampioen geworden met Messi in de gelederen. Anders hadden we op elk WK Brazilië in de finale. Gelukkig hebben we Duitsland, Spanje en Nederland.

Vandaar dat het niet verwonderlijk is dat iemand als Seedorf niets met ons voetbal te maken wilt hebben. Een groot mens en voetballer die er niet voor kiest om in zijn geboorteland te investeren in wat hem groot heeft gebracht, brengt vraagtekens op. Waaraan zal dat liggen. Nou kijk in de spiegel en naar de politiek. Wij koesteren onze helden niet. Kijk hoe men in Italië en België met hun sporthelden omgaan. Allerlei anekdotes worden verzonnen om hen groter te maken, tot aan mythische proporties toe. Dat is heel belangrijk voor een volk. Daarvoor komen mensen bij elkaar. Daarvoor zoveel bier over de toonbank.

Oh sorry, de politiek heeft ons geleerd elkander te haten en bij elke gelegenheid en te pas en onpas elkander grof te beledigen. Ach ja, we kunnen niet anders, gezien het feit dat het leeuwendeel van Patres naast intellect ook beschaafdheid ontberen. En natuurlijk eentje om mee te nemen.

Minister van Sport, Ismanto Adna, heeft in duidelijke taal aangegeven dat hij voor spek en bonen daar op het ministerie zit. Let wel ik zeg dat niet. Dat heeft hij zelf aangegeven wanneer hij stelt dat er geen middelen beschikbaar zijn om beleid uit te voeren. Dat wisten we sinds de oprichting van deze politieke stoel ten faveure van mogelijke coalitiepartners.

Laat de minister uitleggen wat voor beleidsvoornemens hij heeft en misschien kan ik hem onbetaald bijstaan in het realiseren van zijn beleid. Doe een beetje creatief heer minister en wij zullen u zeker helpen en niet alleen schreeuwen dat de ‘stongpoisie’ pijn doet, daar u willens en wetens deze job tot u hebt genomen en in tegenstelling tot de meeste mensen in ons dorp verdient u nu heel veel geld en uw pensioen is blijkbaar geregeld, in tegenstelling tot de mijne.

COMMENTS

BLOGGER: 6
  1. Sparta Suriname3 juni 2012 om 16:05

    Iets met een spijker die op de kop wordt geslagen.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. tru tori mang,,,!! geef het een kans en we plukken er de vruchten van,, we hebben die boys gewoon nodig mang,,en laat iemand die meneer van sport ff op andere gdachten gaan brengen daar in su no,,!!!??? dit duurt al te lang boi,,,!!! time is tiking en tiking,,,,!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als geboren en getogen sranan man schaam ik mij voor me kondre man's die helaas niet verder kunnen kijken dan hun neus lang is. sari tori!
    respect to the Suriprofs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Schande suriprof is langer dan 15jaar bezig maar het is nog steeds niets geworden
    Waarom lukt het ons niet om wat neer te zetten dat voor geruimetijd ontwikkeling zal bieden
    Antwoord : dat willen de beleidsvoerders zelf niet want dat zal wel vooruitgang bieden aan de voetballers zelf en dat zal betekenen dat zijn niet meer de aandacht naar zich toe kunnen trekken en niet meer kunnen profiteren

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geachte meneer Satis Baldewsingh, heeft u zich niet afgevraagd waarom deze reactie van de mensen? Of is het zo, omdat de anderen geholpen hebben, niemand in SU mag twijfelen aan de Hollandse Oplossing, alleen al vanwege het feit dat wij "arm" zijn? Een echt sociaal hart, praat nooit over zijn goede werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wat de Suriprofs voor suriname doen en voor het verwaande amateuristisch team van suriname betekend hoeft niemand te vragen. We zijn niet blind. Laat lul niet over de surinaamse profs den man na mi man oen no lul

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'We moeten de Suriprofs meer respecteren'
'We moeten de Suriprofs meer respecteren'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkCzmY1wc7Z6lAIHLCcyRfPxOjwc3lGa4USnyP4zxRKTZN9kjxl_Lo6tWrE0CQNqt6b0G864Xa11zs97V8hAeFy61c5Kiwn5f-oU0-rOA3g8KMbccGwuHm6sISYOCsM1BUatoeYUoUNI8/s1600/Suriprofs%252C+FC+Groningen%252C+Benefietwedstrijd%252C+18+mei+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkCzmY1wc7Z6lAIHLCcyRfPxOjwc3lGa4USnyP4zxRKTZN9kjxl_Lo6tWrE0CQNqt6b0G864Xa11zs97V8hAeFy61c5Kiwn5f-oU0-rOA3g8KMbccGwuHm6sISYOCsM1BUatoeYUoUNI8/s72-c/Suriprofs%252C+FC+Groningen%252C+Benefietwedstrijd%252C+18+mei+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/06/we-moeten-de-suriprofs-meer-respecteren.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/06/we-moeten-de-suriprofs-meer-respecteren.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content