Speeldata WK-kwalificatie gunstig voor Natio U-17

In eerste instantie had de CFU bericht dat de U-17 CFU WK-kwalificatiewedstrijden op Trinidad, waar Suriname aan zal deelnemen, tussen 3 en...


In eerste instantie had de CFU bericht dat de U-17 CFU WK-kwalificatiewedstrijden op Trinidad, waar Suriname aan zal deelnemen, tussen 3 en 10 juli gehouden zouden worden. Naderhand is de periode verschoven naar 22-29 juli.

Na een calculatie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) blijkt dat deze periode de spelers van de U-17-selectie beter uitkomt. De meeste jongens zitten in de examenperiode. Door de verschuiving is de examenperiode dan al achter de rug.

Toch zit de SVB met gevallen van spelers die repetities hebben. Elk van deze gevallen zal apart, in samenwerking met de ouders en de desbetreffende school, worden afgewerkt. Dinsdag is dit naar voren gekomen tijdens een onderhoud tussen de SVB-leiding, de technische staf van de U-17, de spelers en de ouders.

Arnold Bilkerdijk (foto: rechts, met jeugdspeler Kevin Martin), coördinator Nationale Selecties afdeling Jeugd van de SVB, zegt dat het gebruikelijk is dat zij in dit verband bijeenkomen. "Het is goed dat alle belanghebbenden in deze de ontwikkelingen goed tot zich nemen. Ook kunnen we dan gezamenlijk werken aan problemen die zich mogelijk kunnen voordoen."

Bilkerdijk geeft toe dat de kwestie van de schoolverplichtingen van spelers vaker voorkomt. Hij verduidelijkt echter het standpunt van de SVB, dat de schoolprestatie van de speler bovenaan staat. "We hebben ook niets aan een speler die wij meenemen om het land te vertegenwoordigen en achteraf moet blijken dat hij hierdoor steken laat vallen op school. We hebben van de ouders en spelers afzonderlijk gehoord de stand van zaken met betrekking tot de schoolverplichtingen. Bij enkelen zal gezamenlijk met de respectieve schoolleiding gesproken worden. De SVB is ervan bewust dat de druk op de jongens veel zwaarder wordt als zij voor het land willen uitkomen."

Het gesprek met de belanghebbenden is volgens hem vruchtbaar geweest. "De tijd dringt, we komen straks tot de eindselectie. Er wordt geïnventariseerd zodat we op tijd klaarkomen met de selectie." De SVB zit niet nu met dit probleem van examens en repetities van jeugdspelers die aan internationale wedstrijden in de regio moeten deelnemen. Dat heeft tot gevolg gehad dat Suriname niet met de beste spelers of op volle sterkte kon vertrekken.

Het verzoek van de SVB aan de CFU om het toernooi te verschuiven naar 3 tot 10 augustus, zodat de spelers meer ruimte krijgen voor de school, werd afgewezen. Volgens de technisch directeur van de SVB, Kenneth Jaliens, moeten we lering trekken uit deze situatie en een structurele oplossing vinden hiervoor. "Het gevolg van dit probleem is dat de jongens moeten kiezen voor hun school omdat dit centraal staat. Ik ben zelf voorstander dat gekozen wordt voor schoolwerk, omdat al jaren hierover wordt gesproken."

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Speeldata WK-kwalificatie gunstig voor Natio U-17
Speeldata WK-kwalificatie gunstig voor Natio U-17
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdRlYYUDDyfvVncHQlkwUmW3aW0eQI5_RAeEongNnkdNN6OmQLr1T2cVLW1fMV7EozlDKXLTSVuqzYYrFnSdvXvRLlMV5gm9xJ_Vjh3my9ILPl8D6Nd5pKeI1WjFI0cxHUPjB2Wt1b2KY/s1600/Kevin+Martin%252C+Suriname+U-20%252C+Louis+Giskus%252C+Voorzitter%252C+Surinaamse+Voetbalbond%252C+Arnold+Bilkerdijk%252C+Co%25C3%25B6rdinator+nationale+jeugd+selecties%252C+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdRlYYUDDyfvVncHQlkwUmW3aW0eQI5_RAeEongNnkdNN6OmQLr1T2cVLW1fMV7EozlDKXLTSVuqzYYrFnSdvXvRLlMV5gm9xJ_Vjh3my9ILPl8D6Nd5pKeI1WjFI0cxHUPjB2Wt1b2KY/s72-c/Kevin+Martin%252C+Suriname+U-20%252C+Louis+Giskus%252C+Voorzitter%252C+Surinaamse+Voetbalbond%252C+Arnold+Bilkerdijk%252C+Co%25C3%25B6rdinator+nationale+jeugd+selecties%252C+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/06/speeldata-wk-kwalificatie-gunstig-voor.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/06/speeldata-wk-kwalificatie-gunstig-voor.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content