Copa América 2016 kans voor Suriname

Een speciale editie van de Copa América zal waarschijnlijk in 2016 plaatsvinden in de Verenigde Staten met deelname van een aantal CONCACAF...


Een speciale editie van de Copa América zal waarschijnlijk in 2016 plaatsvinden in de Verenigde Staten met deelname van een aantal CONCACAF-landen. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL bestaat immers dan 100 jaar. In 2015 is de volgende editie van het toernooi, maar dit is een mijlpaal die de bond niet zomaar voorbij wil laten gaan.

Na een bijeenkomst van het uitvoerend comité in Buenos Aires werd bekend dat alle tien confederaties van Zuid-Amerika deelnemen, plus de Verenigde Staten, Mexico en vier nog nader te bepalen landen uit de CONCACAF regio. Mogelijk komen deze landen voort uit de CONCACAF Gold Cup 2015.

Na de persverklaring van de Zuid-Amerikaanse bond deed de CONCACAF echter van zich spreken dat de zogenaamde "Copa América Centenario" nog niet helemaal officieel is. "Hoewel het spelen van de Copa América 2016 met onze teams en die van CONMEBOL een geweldige ervaring zou zijn voor alle fans, zijn we nog steeds in het midden van besprekingen en onderhandelingen tussen alle partijen die betrokken zijn bij deze beslissing", zei secretaris-generaal van CONCACAF Enrique Sanz in een verklaring. "Dit is een idee dat we hopen te bereiken, maar we zijn nog steeds aan het evalueren en vergaderen voordat het officieel is, maar de intentie is er zeker."

Als het plan doorgaat zal de Copa América voor het eerst buiten Zuid-Amerika gespeeld worden. In 2015 nemen Japan en vaste klant Mexico als gastlanden deel aan de Copa América. "Mexico en Japan zijn net als broers en zussen van de federatie en vrienden van het Zuid-Amerikaanse voetbal", aldus CONMEBOL. Japan is wederom uitgenodigd omdat het de vorige editie moest afzeggen vanwege een aardbeving en tsunami in het land. De laatste editie in 2011 vond plaats in Argentinië en werd gewonnen door Uruguay.

NatioSuriname.com vroeg in juli aan CONMEBOL of de mogelijkheid bestond dat Suriname als gastland uitgenodigd kon worden voor de komende editie in 2015. Het antwoordt van secretaris Francisco Figueredo Brítez op de vraag was helaas negatief. "We kunnen helaas niet ingaan op uw verzoek, omdat we de deelnemers van de Copa América 2015 al hebben ingepland. Daarbij zijn de uitnodigingen ook al verstuurd naar deze landen", melde hij.

Met het aanstaande toernooi in 2016 blijft de kans aanwezig voor Suriname om deel te nemen aan een Copa América. Het is al tientallen jaren geleden dat Natio tegen een Zuid-Amerikaans land voetbalde, buiten Guyana en Frans-Guyana. Dit was toen tegen Brazilië (1936, 1960), Venezuela (1936), Colombia (1946) en Argentinië (1960).

Wil de nationale voetbalselectie over vier jaar aanwezig zijn op het toernooi zal het op termijn grote stappen moeten maken, om o.a. de Midden-Amerikaanse landen en de sterkere landen in het Caribisch gebied voorbij te streven. Professionalisering van het lokale voetbal en de inzet van overzeese profvoetballers van Surinaamse afkomst zou hieraan bij kunnen dragen.

COMMENTS

BLOGGER: 4
  1. vind t leuk dat Raj probeert wat te zoeken. maar ik moet eerlijk zeggen, SU heeft (op dit moment) helemaal niks te zoekn in conmebol. wij kunnen geen vuist maken in de regio, laat staan concacaf en conmebol. alleen als wij een ploeg met 99% suriprofs is er wel iets te zoeken. maar op dit moment, en jammer genoeg, is guyana veel verder dan ons. so ik denk guyana maakt kans boven ons. moet ook zeggen dat de svb EN regering hebben geen interesse in verbetering van onze voetbal. simpel voorbeeld is t weigering van de hulp van clarence seedorf.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Laten we positief denken mensen. Stelt u zich voor de multipyer effect welke dit tournooi zal hebben op ons voetbal en natie.Suriname met Brazilie in een puole? We zullen verliezen misschien met grote cijfers maar Venezuela verloor ook met grote cijfers vroeger maar nu houdt elke tegenstander rekening met ze.Bet your life dat de Suripop kwestie weer serieuze aandacht krijgt. Denk positief mensen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik staan altyd positief achter SU voetbal..maar ik ben ook realistisch. u kan niet SU vergelijken met venezuela. want zij hebben profs en een prof competitie/organisatie. ik heb al jaren gehoord dat als de profs speelt, dan krijgen 'onze' jongens geen kans. dus dat soort mentaliteit moet veranderen.

      zoals ik heb gezegd, daar zijn andere landen in carib regio die verder zijn dan SU en maken meer kans om deelname op dit moment.

      Verwijderen
  3. als die goeie surinamers nou bij suriprofs komen spelen inplaats van nederland ''''

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Copa América 2016 kans voor Suriname
Copa América 2016 kans voor Suriname
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEia2JdAiLhgvwDBB9LghldU5UeT6y0ehrIn0lsgc_S2e2hnkBCyFKr-_8iMkyOw7cM59anexSBS_cciybj5G5TmQqkBvSae19Gro1mX_AFihn8QfLAJB5PWz7k2VGbhRujl-G2tvg0f51E/s1600/Copa+Am%25C3%25A9rica+2011%252C+Uruguay%252C+Cup%252C+Winner%252C+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEia2JdAiLhgvwDBB9LghldU5UeT6y0ehrIn0lsgc_S2e2hnkBCyFKr-_8iMkyOw7cM59anexSBS_cciybj5G5TmQqkBvSae19Gro1mX_AFihn8QfLAJB5PWz7k2VGbhRujl-G2tvg0f51E/s72-c/Copa+Am%25C3%25A9rica+2011%252C+Uruguay%252C+Cup%252C+Winner%252C+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/10/copa-america-2016-kans-voor-suriname.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/10/copa-america-2016-kans-voor-suriname.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content