Ricardo Winter stopt per direct als bondscoach

Bondscoach Ricardo Winter (foto) heeft zijn functie bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB) ter beschikking gesteld. Dit is afgelopen dinsdag t...


Bondscoach Ricardo Winter (foto) heeft zijn functie bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB) ter beschikking gesteld. Dit is afgelopen dinsdag tijdens de training ook officieel meegedeeld aan de spelers door technisch directeur Kenneth Jaliens.

Gezondheidsredenen hebben gemaakt dat Winter moet stoppen. Zijn brief waarin hij zijn beëindiging meedeelt, is dinsdag ingediend bij de SVB.

Winter werd eind april aangesteld als bondscoach. Eerder had hij ook al gediend als bondscoach van de A-selectie. Winter heeft dit keer dus slechts 7 maanden zijn ambt kunnen vervullen. In de zeven maanden heeft hij verschillende successen geboekt met de selectie waarvan de meest recente, het bereiken van de tweede ronde van de Caribbean Cup 2012.

SVB-voorzitter Louis Giskus bevestigt dat Winter heeft bedankt om gezondheidsredenen. "We respecteren zijn besluit. We hopen wel op spoedig herstel van Winter om na te gaan hoe we hem verder in het voetbalgebeuren kunnen inzetten. Hij is overigens ook docent."

Jaliens neemt het stokje over van Winter en is dus momenteel bondscoach. Volgens de FIFA is de functie van bondscoach en technisch directeur zoals bij Jaliens op dit moment, niet verenigbaar. "Dat klopt", zegt Giskus, "maar in deze is er sprake van een overmachtsituatie. De nationale selectie moet zich binnen twee weken klaarmaken voor de tweede ronde van de Caribbean Cup. Aangezien Jaliens niet de eerste de beste is en hij ook de klappen van de zweep kent, is hij aangewezen als bondscoach."

Volgens Giskus zal dit ook worden gerapporteerd aan de FIFA. Over zijn vergoeding zal er een tussenweg gevonden moeten worden, meent Giskus. Ingewijden melden dat niet slechts gezondheidsredenen de aanleiding zouden zijn voor het vertrek van Winter. Er was ook een grote druk vanuit de technische leiding en het bestuur op de man. Giskus ontkracht dit en geeft aan dat er geen druk was op Winter. "Hij heeft zijn werk naar behoren gedaan en had alle vrijheid. We zijn hem ook erkentelijk daarvoor", aldus Giskus.

COMMENTS

BLOGGER: 5
  1. Dit gaat weer lekker zo.

    Ik hoop dit keer op een sterke persoonlijkheid met visie en beleid.

    Eigenlijk zou er geheel schoon schip gemaakt moeten worden...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. vind t jammer voor mi boi. maar ik hoop dat er iemand anders dan jaliens op de bank zit. want, zoals is bekend is jaliens geen goede coach. en ook is het niet mogelijk als tech.dir EN coach te zijn. dus als svb geen verandering brengt dan kan fifa onze svb schorsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zie ook al enkele spelers bedanken. Spelers zoals Vlijter die nooit door Jaliens werd opgeroepen.Of wilde Vlijter niet onder hem functioneren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. daar zijn wat spelers d niet willen 'meewerken' met jaliens.

      Verwijderen
  4. Wie krijgen we als tijdelijke bondschoach oooooh daarom zijn die jongens niet meer gemotiveerd,want de huidige selectie waren een aantal van die spelers aan de kant geschoven door Jalliens tijdens de WK qualificatie westrijden, spelers als IMILIO LIMON,AYVES VLIJTER,RONI ALOEMA en nog veel meer,het word maar niet beter met het Surinaamsvoetbal neem maar van KENNETH JALLIENS als BONDSCHOACH geen goeie beslissing voor het surinaamsvoetbal. blaka boy

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Ricardo Winter stopt per direct als bondscoach
Ricardo Winter stopt per direct als bondscoach
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzwNg60yOA4_gsFUqJNL5RDlfMBf7QKhtgfH-tEjDVO5X-mT0w-_DcCYvsFyppqP9t22jKIV907Yz-ouabK2AzxFO7_zSKhn3NpLG8w6n_2R3LWCbeC-SvEfMsYM-ejFYDxPQ0tCKSlaQ/s1600/Ricardo+Winter%252C+Digicel+Caribbean+Cup+2010%252C+2010+%25283%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzwNg60yOA4_gsFUqJNL5RDlfMBf7QKhtgfH-tEjDVO5X-mT0w-_DcCYvsFyppqP9t22jKIV907Yz-ouabK2AzxFO7_zSKhn3NpLG8w6n_2R3LWCbeC-SvEfMsYM-ejFYDxPQ0tCKSlaQ/s72-c/Ricardo+Winter%252C+Digicel+Caribbean+Cup+2010%252C+2010+%25283%2529.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/10/ricardo-winter-stopt-per-direct-als.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/10/ricardo-winter-stopt-per-direct-als.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content