Geen vriendschappelijk toernooi voor Natio U-20

De deelname van de nationale U-20 selectie aan een vierhoekstoernooi op CuraƧao gaat niet door. Panama en Venezuela hebben zich teruggetrok...


De deelname van de nationale U-20 selectie aan een vierhoekstoernooi op CuraƧao gaat niet door. Panama en Venezuela hebben zich teruggetrokken, terwijl het gastland niet kon beschikken over een aantal spelers, die in Nederland actief zijn.

SVB-penningmeester Waldo Gobardhan en U-20 trainer Imro Sleur vinden het nieuws erg jammer. "Wij hadden namelijk gehoopt op een goede krachtmeting voor onze jongens", treurt Gobardhan. Sleur zou op enkele zaken letten. "Met name kijken hoe onze spelers zich gedragen op vreemde bodem en spelen tegen sterke landen zoals Panama en Venezuela."

De bondscoach zal zich nu focussen op het afwerken van drie oefenpartijen (foto: U-20 speler Dimitrie Apai, afgelopen zondag tegen de lokale club JVV) tegen hoofdklasseclubs. De jongens moeten daardoor gewend raken aan het spelen van drie wedstrijden in een week.

Gobardhan laat tussen neus en lippen doorschemeren dat er mogelijk een returnontmoeting met Frans-Guyana komt. "Wij moeten nog groenlicht geven wanneer deze wedstrijd gespeeld wordt; de Fransen hebben al toegezegd." De U-20 selectie reisde ongeveer twee weken geleden naar Frans-Guyana voor een oefenpot, die met 0-2 verloren werd. Een oefenpartij met de Fransen is voor de coach welkom.

Sleur geeft aan op schema te zijn met de voorbereidingen. Hij is niet ontevreden over het trainingsbezoek, dat volgens hem 95 procent is. Opvang van districtsspelers - Ć©Ć©n uit Brokopondo en twee uit Coronie - moet echter beter. "De school is weer begonnen en de jongens gaan in hun district naar school. Ze komen daardoor niet naar de training", vertelt hij.

Voetbaltechnisch bereidt Sleur zijn manschappen nu voor op een betere uitvoering van het dieptespel, dat naar zijn zeggen voor meer kansen moet zorgen. Verder wordt gefocust op het bijsluiten en de omschakeling. De trainer is tot nu toe niet ontevreden, "maar het kan veel beter."

Sleur gelooft er in dat de U-20 selectie in staat is het CONCACAF-toernooi te halen. "Ik focus me niet op de tegenstander, maar wil mijn eigen spel spelen en onze speelwijze perfectioneren."

De Caribbean U-20 Finals worden in november op Jamaica gespeeld. Er zijn twee poules, waarbij Suriname is ingedeeld in Groep B bij Cuba, Jamaica en Antigua & Barbuda. In totaal zullen 5 landen zich kwalificeren voor de CONCACAF U-20 Championship 2013 in Mexico. Dit zullen dan de top 2 uit Groep A & B zijn en waarschijnlijk de beste nummer 3.

COMMENTS

BLOGGER: 6
  1. Ik vraag me waarvoor we een ministerie van sport en jeugdzaken hebben. Er moet een budget speciaal voor nationale selecties vooral voor de jeugdselecties gereserveerd zijn. Sorry hoor guys!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Serieus ik heb heel lang niks over de ministerie van Sport en Jeugdzaken gehoord in het nieuws. De Minister is ook spoorloos!!! Waarvoor is bestaat die ministerie eigenlijk??? Geld dat gebruikt wordt om de ministerie in stand te houden, kan beter gebruikt worden om het totale sport gebeuren in Suriname tot ontwikkeling te brengen. Jammer genoeg is deze regering helemaal niet SPORTMINDED!! Anders zouden zij al lang een sportpaspoort geintroduceerd hebben. Dag en nacht wordt alleen gesproken over RSA (Regional Sport Academy), dat eigenlijk nog steeds op papier bestaat. Door enkele mensen te scholen onder een curriculum dat geen waarde heeft, bereik je helemaal geen ontwikkeling in het sportgebeuren. Jammer en ERG!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een Regional Sport Academy waarvan zelfs Real Madrid gebruik zou kunnen maken als oefen bestemming. Luister noh, niet eens de trenzen kunnen ze onderhouden. Praatjes vullen geen gaatjes. Wie was ook al moe om voor Nederland en Brasil te kraken????? en wat is er gedaan????

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze regering kan alleen dromen verkopen. Aan de ander kant heb je de Surinaamse bevolking die makkelijk goedkope dromen kopen.
    Regional Sport Academy de zoveelste droom!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Natio Fans, ik kan geen relatie leggen tussen de commentaren en het niet doorgaan van het toernooi. Is het ook de schuld van de regering van Su? De organisator van het toernooi staat naast de waarheid. Het toernooi was te hoog gegrepen voor Curacao.




    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het is niet de schuld van de regering dat het toernooi op Curacau is doorgegaan. Wel is de schuld van de regering die een grote mond heeft hoe belangrijk sport is, maar niet investeerd erin. Een ministerie van Sport voor spek en bonen. Hopelijk wordt ooit de regering serieus met sportgebeuren!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Geen vriendschappelijk toernooi voor Natio U-20
Geen vriendschappelijk toernooi voor Natio U-20
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg11YGkSwsz5co7saJzN5ZHkSsSswSk6hcLGUJZxLv-KRXvRe5ykYWc_I0sjez7T98vGiFW1w_xJ25BJED_n009-drZvd8VRJ95gTq87Ri1yub25pKo8-xx1UQgRjC1vWo5_xhVJjvEpdQ/s1600/Suriname+U-20%252C+JVV%252C+Dimitrie+Apai%252C+Oefenwedstrijd%252C+Meerzorg+Sportbond%252C+30+oktober+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg11YGkSwsz5co7saJzN5ZHkSsSswSk6hcLGUJZxLv-KRXvRe5ykYWc_I0sjez7T98vGiFW1w_xJ25BJED_n009-drZvd8VRJ95gTq87Ri1yub25pKo8-xx1UQgRjC1vWo5_xhVJjvEpdQ/s72-c/Suriname+U-20%252C+JVV%252C+Dimitrie+Apai%252C+Oefenwedstrijd%252C+Meerzorg+Sportbond%252C+30+oktober+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/10/geen-vriendschappelijk-toernooi-voor.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/10/geen-vriendschappelijk-toernooi-voor.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content