Jaliens aan de slag met nationale selectie

Waarnemend bondscoach van de Kenneth Jaliens (foto) hoopt dat de clubs hun medewerking verlenen, zodat de jongens beter komen opdagen op de...


Waarnemend bondscoach van de Kenneth Jaliens (foto) hoopt dat de clubs hun medewerking verlenen, zodat de jongens beter komen opdagen op de training van Natio. De vorige week was de training minder, in die zin dat de opkomst niet was wat het wezen moet. Volgens hem komt dat doordat de jongens met clubverplichtingen zaten.

De selectie is zich thans aan het voorbereiden voor het spelen van de tweede ronde wedstrijden van de Caribbean Cup 2012. De selectie vertrekt op 12 november richting Trinidad. Suriname zit in een taaie poule met Cuba, Trinidad & Tobago en St. Vincent & the Grenadines.

Volgens Jaliens is Suriname in deze poule beslist niet de underdog. "We gaan om de volgende ronde te halen", zegt hij. In deze poule gaan de poulewinnaar en nummer 2 over naar de volgende ronde.

Jaliens heeft enkele spelers erbij gehaald ter versterking van de selectie. "Niet alleen versterking, maar ook dat de posities dubbel bezet worden en dat er gedegen onderlinge concurrentie is op de posities", zegt hij. Wirinder Somai en Fabian van Dijk hebben plaats moeten maken. Stefan Banetti is weer erbij gehaald op het middenveld, evenals Gregory Pokie. Verder is in de verdediging Zhirvano Darson erbij gehaald. Ook Xaviero Perk en Rocky Kaise maken nu deel uit van de selectie.

Van de week zal er een extra training worden ingelast en wel op zondag. Er is niet gesleuteld aan de aanval. De spitsen die in het buitenland voetballen, Stefano Rijssel en Wilfried Galimo, worden op 4 november in Suriname verwacht. Ze zullen dan een week met de selectie trainen. "Als we de komende trainingen intensief aanpakken, waarbij vooral de nadruk gelegd wordt op het tactische spel, dan hebben we zeker een goede selectie klaar voor de tweede ronde. Ik hoop vandaag een goede trainingsdag te hebben."

Technisch directeur
Jaliens blijft tevens de technisch directeur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Hij is onlangs door het bestuur van de SVB belast met de waarneming als bondscoach bij de nationale voetbalselectie.

Volgens regels van de FIFA zijn de twee functies niet verenigbaar. Echter geeft de SVB aan dat er sprake is van een noodsituatie na het vertrek van Ricardo Winter ruim drie weken terug. De positie van technisch directeur staat nog recht overeind. "Het is slechts een noodsituatie die is ontstaan. In feite hadden we gedacht om de trainers van de U-20-selectie te laten opschuiven. Echter zitten zij ook in de voorbereiding met de eigen selectie. Zij vertrekken van de week en ze kunnen dan ook niet bezig zijn met de nationale selectie", zegt Jaliens. "Voorlopig neem ik waar in de functie. Na de Caribbean Cup zullen we gaan brainstormen over een nieuwe aanstelling."

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Jaliens aan de slag met nationale selectie
Jaliens aan de slag met nationale selectie
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNkX9m-N1m-Mc-WdtLxDDBh9tyZgZmVPjrCjjOCBuXDR0hZJhOw0Rgckn9UXR9-SLwdzz0AzM3Dffub_gYJyBSQK8k46xgJX7MtAx82ANMrbPW9wKt4Yp3m8r_cO8tpYc9k9q_0YMKjsc/s1600/Kenneth+Jaliens%252C+Technisch+directeur%252C+Surinaamse+Voetbalbond%252C+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNkX9m-N1m-Mc-WdtLxDDBh9tyZgZmVPjrCjjOCBuXDR0hZJhOw0Rgckn9UXR9-SLwdzz0AzM3Dffub_gYJyBSQK8k46xgJX7MtAx82ANMrbPW9wKt4Yp3m8r_cO8tpYc9k9q_0YMKjsc/s72-c/Kenneth+Jaliens%252C+Technisch+directeur%252C+Surinaamse+Voetbalbond%252C+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/11/jaliens-aan-de-slag-met-nationale.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/11/jaliens-aan-de-slag-met-nationale.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content