Trinidad schakelt Suriname uit in Caribbean Cup

De nationale voetbalselectie van Suriname is na twee wedstrijden in de tweede ronde van de Caribbean Cup 2012 uitgeschakeld. Na het verlies...


De nationale voetbalselectie van Suriname is na twee wedstrijden in de tweede ronde van de Caribbean Cup 2012 uitgeschakeld. Na het verlies tegen Cuba werd er vrijdagavond ook verloren van Trinidad & Tobago. Natio verloor uiteindelijk met 3-0 van het gastland.

In het eerste half uur was er weinig te beleven. Suriname speelde verdedigend en loerde op de counter. In de 35ste minuut opende de 'Soca Warriors' de score. Na een vrijetrap werd de bal binnengekopt door Seon Power; 1-0.

Trinidad & Tobago had de wedstrij onder controle. Afstandsschoten van verdediger Joël Baja en middenvelder Romano Stekkel waren geen probleem voor de doelman van Trinidad.

De teams zochten de kleedkamers op met de 1-0 tussenstand. Al snel in de tweede helft wist Trinidad & Tobago de score te verdubbelen. Richard Roy scoorde simpel het tweede doelpunt van de wedstrijd toen Ronny Aloema blunderde door de bal uit zijn handen te laten glippen; 2-0.

Na de tweede treffer was de organisatie weg bij het Surinaams elftal. Trinidad kreeg kans op kans maar verzuimde de score verder uit te breiden. De snelle Wilfried Galimo probeerde voor Suriname al dribbelend de aansluitingstreffer te forceren, het mocht echter niet baten.

In de slotfase van de wedstrijd mocht het publiek nog juichen. De in Guyana geboren Aubrey David was degene die Suriname in de 88ste minuut nog verder in rouw dompelde; 3-0. Opvallend is dat David tijdens de WK-kwalificatiereeks 2014 van Guyana als reserve op de bank zat en twee oefeninterlands op zijn naam had staan. Door zijn dubbele paspoort kon hij nog voor Trinidad & Tobago kiezen.

Met 0 punten uit twee wedstrijden is er geen kans meer voor Suriname om bij de beste twee te eindigen in de poule. De eerste wedstrijd op de dag tussen St. Vincent & the Grenadines en Cuba eindige in een 1-1 gelijkspel. Met nog een wedstrijd te spelen gaan Cuba en Trinidad & Tobago gezamenlijk aan kop met 4 punten. St. Vincent volgt op de derde plaats met 2 punten.

In de laatste twee edities van de Caribbean Cup kwam de nationale selectie ook niet verder dan de tweede ronde. Met de uitschakeling in de Caribbean Cup gaat ook de kans op plaatsing voor de CONCACAF Gold Cup 2013 verloren.

Opstelling Suriname (4-2-3-1): Ronny Aloema (C); Naldo Kwasie, Giovanni Alleyne, Joël Baja, Guno Kwasie; Stefan Baneti (Jurmen Vallei 62'), Romano Stekkel; Wilfried Galimo (Iwan Pinas 80'), Emilio Limon, Giovanni Waal (Giovanni Drenthe 66'); Stefano Rijssel.

Het speelschema ziet er als volgt uit (Surinaamse tijd):

Dwight Yorke Stadium
Zondag, 18 november 2012:
Suriname vs. St. Vincent & the Grenadines (17:00 uur)
Trinidad & Tobago vs. Cuba (19:00 uur)

De beelden van de wedstrijd, zijn in de onderstaande video te bekijken.

COMMENTS

BLOGGER: 14
  1. Suriname is veel te zwak voor zulke landen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze moeten niet meer deelnemen aan zo'n toernooi. Besteed dt geld aan iets anders, zoals d jeugd of mensen mt een beperking...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ht ook eens.Ht is moeilijk vn zulke landen t winnen, want w spelen ng steeds op amateur niveau......

      Verwijderen
  3. Surinaams voetbal is DOOD!!!! Geen HOOP!! En Sportpaspoort SPOORLOOS! De Surinaamse Regering en de Surinaamse Voetbalbond HOPELOOS! Natio fans zijn daarom BOOS!!!!!!!

    R.I.P Voetbal Suriname!!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En toch ga je horen van mensen straks dat ons voetbal in ontwikkleing is en dat we vooruit gaan.Wel de feiten zijn hier. u17 eerste ronden uitgeschakeld, u20 2de ronde uitgeschakeld en senioren selectie 2de ronde uitgeschakeld. Geen van onze selectie hebben de caraibische eindronde gehaald m.a.w.wij horen thuis bij de onderste ladder van de regio.En toch gebeurd er niets en er zal ok niets gebeuren omdat we amateurs zijn en als amateurs denken en gedragen.Dan heb ik niet alleen over het bestuur van de SVB, vooral de clubs zijn schuldig hieraan. De andere landen zijn ons al lang voorbij gestreefd en we tellen niet meer mee.Oja ook de u15 selectie verliest al jaren van fr guyana en de andere franssprekende landen.
    En zelfs de dubbele nationaliteit kunnen we niet regelen terwijl de andere landen zich afvragen hoe dat kan want al die andere landen doen dat.
    We zullen maar blijven huilen en toch zal er weer niets gebeuren..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. mensen moeten nie meer praten over su in conmebol. want su kan helemaal niks doen binnen cfu. de twee buurlanden zijn nu jaren verder in voetbal dan ons. is beter dat wij niet meer deelnemen aan een toernooi. spaar t geld en liever aan de jeugd (u8 t/m u10) gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zijn er ook beelden van de wedstrijd Cuba vs Suriname?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb ze online niet gevonden. Misschien Cubaanse media, nieuwsmedia van T&T vermelde alleen de einduitslag.

      Verwijderen
    2. Oké. en wat vind u zelf van de laatste wedstrijd tusse Su vs St.vincent ?

      Verwijderen
    3. Normaal gesproken zouden we moeten kunnen winnen van SVG. Maar het schijnt best een sterk team te zijn. Gelijkspelen tegen T&T en Cuba is opzich al een prestatie voor zo een klein eiland. Als we daarnaar kijken moeten ze wel kunnen winnen van ons. Ik denk sowieso dat zij gemotiveerder zijn, omdat ze nog kans maken om door te gaan. Hierdoor kan het ook een open wedstrijd worden, want St. Vincent MOET winnen. Maar ik verwacht geen overwinning voor Natio.

      Verwijderen
    4. Ik zie wel een overwinning voor SVG ,omdat z nog een kans maken door te stromen nr d volgnde ronde. Maar... dan moet een vn d twee uit d volgnde wedstrijd T&T vs Cuba wel verliezen.

      Verwijderen
    5. Wat is de uitslag van de wedstrijd Suriname vs SVG ?

      Verwijderen
  7. Suriname heeft 1-0 gewonnen van St. Vincent & the Grenadines dankzij een strafschop van Ronny Aloema.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Trinidad schakelt Suriname uit in Caribbean Cup
Trinidad schakelt Suriname uit in Caribbean Cup
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmUQHycQsgzwmBUexesajnHg8q1horQ0ZsOu88tmTP_EpAOFJz28A11fUE2zwNXfN_BIy5qbiXau3sMqazZ92qaUhiMcg6oh5ETbmXUHDwxCW-wXeQCkCTpmy55RLM9zZ_SxEhgjNOjqY/s1600/Trinidad+%2526+Tobago%252C+Suriname%252C+Voetbal%252C+Second+Round%252C+Digicel+Caribbean+Cup+2012%252C+16+november+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmUQHycQsgzwmBUexesajnHg8q1horQ0ZsOu88tmTP_EpAOFJz28A11fUE2zwNXfN_BIy5qbiXau3sMqazZ92qaUhiMcg6oh5ETbmXUHDwxCW-wXeQCkCTpmy55RLM9zZ_SxEhgjNOjqY/s72-c/Trinidad+%2526+Tobago%252C+Suriname%252C+Voetbal%252C+Second+Round%252C+Digicel+Caribbean+Cup+2012%252C+16+november+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/11/trinidad-schakelt-suriname-uit-in.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/11/trinidad-schakelt-suriname-uit-in.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content