Blunder kost Suriname U-15 CONCACAF-toernooi

De eerste editie van de CONCACAF U-15 Championship 2013 is deze week van start gegaan zonder Suriname. De jongensselectie werd namelijk te ...


De eerste editie van de CONCACAF U-15 Championship 2013 is deze week van start gegaan zonder Suriname. De jongensselectie werd namelijk te laat aangemeld. Directeur Gordon van Sichem van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zegt dat de uitnodiging terecht is gekomen bij de voormalig secretaris Antonius Stienstra, die verzuimd heeft de invitatie door te geleiden naar het hoofdbestuur.

"We hebben er alles aan gedaan om de selectie alsnog op het toernooi te krijgen", beweert Van Sichem. Zelfs bemiddeling van development officer Howard McIntosch bood geen soelaas. De SVB-topman vindt niet dat deze situatie als een blunder bestempeld moet worden. "De uitnodiging moest gewoon op de juiste plaats terecht komen. Het is dus geen blunder die de SVB aangemeten moet worden." De realiteit is echter dat de secretaris samen met de voorzitter en penningmeester deel uitmaakt van het dagelijks bestuur én de persoon is die correspondentie onderhoudt.

De directeur praat liever van een 'omissie' van Stienstra. "We hebben de boot gemist en dat is jammer. Je verliest zo weer een graadmeting", erkent Van Sichem zich met het resultaat. Voor de U-15 spelers, die hij als 'veelbelovend' omschrijft, een gemiste kans. "Ik heb ze zelf in actie gezien in Frans-Guyana en met een goede aanpak kunnen ze ver komen."

Van Sichem ziet de uitsluiting anderzijds als een 'zegen', aangezien de bond momenteel financieel niet krachtig is. De reis - het evenement vindt plaats op de Kaaimaneilanden - zou een dure grap voor de SVB worden. Het initiatief voor dit evenement komt van CONCACAF-voorzitter Jeffrey Webb. De voorzitter die tevens zelf uit de Kaaimaneilanden afkomstig is, gaf bij de start dinsdag aan dat deze competitie speciaal ontwikkeld is voor de jeugd om te genieten van dit mooie spel. "Onze intentie is om hen in dit gehele proces te laten participeren zodat zij co-creators kunnen worden van deze geweldige ervaring."

Bij bekendmaking van het U-15 toernooi werden 22 deelnemers bekend gemaakt op de website van CONCACAF. Een kleine maand later waren dit er 24. In die tussentijd onderhandelde de SVB voor deelname, uiteindelijk zonder resultaat. Vreemd genoeg werden Curaçao en Antigua & Barbuda wel toegevoegd aan het deelnemersveld. Vlak voor het begin van het toernooi trokken de Dominicaanse Republiek en Trinidad & Tobago zich terug, waardoor de volgende 22 landen meedoen aan het toernooi: Antigua & Barbuda, Aruba, Bahamas, Belize, Bermuda, Cayman Islands (host), Curaçao, El Salvador, Grenada, Guadeloupe, Guatemala, Haïti, Honduras, Jamaica, Martinique, Puerto Rico, Sint Maarten, St. Kitts & Nevis, St. Lucia, St. Martin, St. Vincent & the Grenadines en US Virgin Islands.

COMMENTS

BLOGGER: 1
  1. Natio Fans, ik heb het een keer aangegeven dat de huidige CFU structuur een lachertje is. Het ie een Engelssprekend geleid ding en deze competitie had veel eerder gepromoot moeten worden onder de leden. Iets dat nog tegen SU werkt, is het voormalig probleem met de zogenaamde "ontvangen financiële steun". Op zichzelf belachelijk, want CFU heeft Europese boter op hun hoofd en zitten volledig in de zon. Ik heb de CFU indertijd (zware opgave om antwoord te krijgen) ook gevraagd, waarom deze belangrijke toernooien niet worden gestreamd, zodat de Caraibische fan zijn team kan zien. Ze zijn daar niet in geinteresseerd en willen heavy dollars zien van grote uitzendgroepen als bijvoorbeeld SKY, Cable One etc. Maar deze maatschappijen plannen zo iets en daar botst het. Commmerciele bedrijven nemen geen "last offer" beslissingen. De CFU handelen volgens een beurs-na-geaapt model om de beste deal binnen te halen, op het laatste moment. Uiteindelijk komen er geen kopers, dus geen uitzending. Deze orga is helemaal niet in staat zelf de eigen website te updaten en het straalt geen verandering uit. Als u info wil, vergeet het maar. Je zal iemand binnen het CFU bestuur moeten kennen, om dat voor elkaar te krijgen. Ook de eigen SVB sterft op dit onderdeel in schoonheid. Site is zoek of ligt down. Binnen de SVB is het een kwalijke zaak, want geen enkele voetbal liefhebber zou de aanmelding vergeten. Voorbeeld van ego-depressief handelen.
    Als fervente aanhanger van het voetbal in SU, weiger ik mij neer te leggen, bij dit soort vervelende zaken en te doen als een fan die dom is. Dat vergeten bestuurders van organisaties wel eens, totdat ze van hun eigen touwladder van sub-kennis afglijden naar vergetelheid. SU es CONMEBOL es AMEXEM.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Blunder kost Suriname U-15 CONCACAF-toernooi
Blunder kost Suriname U-15 CONCACAF-toernooi
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiREk47nB0ECLuKRrkh04h-Vw-T4-wr4kNhrYJ59yHU8tkG4VCYaInMPvaz2oIOv64pvteGrsG4-twiEMeOGRE8WDfKMh2bqvLDpVsSWYkVsl7A9XKuJWyN5zAi65cr4LwTZ2yAGT-kgBU/s1600/CONCACAF+U-15+Championship+2013,+Cayman+Islands,+Logo,+2013.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiREk47nB0ECLuKRrkh04h-Vw-T4-wr4kNhrYJ59yHU8tkG4VCYaInMPvaz2oIOv64pvteGrsG4-twiEMeOGRE8WDfKMh2bqvLDpVsSWYkVsl7A9XKuJWyN5zAi65cr4LwTZ2yAGT-kgBU/s72-c/CONCACAF+U-15+Championship+2013,+Cayman+Islands,+Logo,+2013.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/08/blunder-kost-suriname-u-15-concacaf.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/08/blunder-kost-suriname-u-15-concacaf.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content