Kolf 'heeft geen haast' met aanstellen bondscoach

Het ABCS-toernooi 2013 begint over dik twee maanden, maar Suriname zit nog steeds verlegen om een technisch directeur en bondscoach. De nat...


Het ABCS-toernooi 2013 begint over dik twee maanden, maar Suriname zit nog steeds verlegen om een technisch directeur en bondscoach. De nationale voetbalselectie kruist tussen 15 en 18 november de degens met Aruba, Curaçao en mogelijk nog een ander onbekend land, omdat Bonaire zich heeft teruggetrokken. Ronald Kolf wordt sinds het bedanken van Kenneth Jaliens genoemd als de nieuwe technisch directeur, maar zijn aanstelling laat op zich wachten.

SVB-penningmeester Waldo Gobardhan zegt desgevraagd dat Kolf formeel zondag in functie is. Kolf beweert echter dat er nog afrondende gesprekken gevoerd moeten worden met het hoofdbestuur. Ook een bondscoach is er niet, hoewel Melvin Belong gesolliciteerd heeft naar die post. Volgens Gobardhan zal Kolf de nieuwe bondscoach aanwijzen, maar zal ook een begeleidingscommissie zich buigen over de materie.

Vooralsnog ziet Kolf geen reden haast te maken met het benoemen van een bondscoach. Hij wacht liever de start van het nieuwe competitiejaar af, omdat ook dan pas de spelers geselecteerd worden. "Mijns inziens moet een bondscoach periodiek met spelers bij elkaar komen. Hij moet een heel jaar weten wie die spelers zijn", meent Kolf.

De routinier geeft aan dat de bondscoach een sleutelrol vervult in het streven het lokale voetbal naar een hoger niveau te tillen. "De taak van de bondscoach komt nu niet goed uit de verf. Hij moet een autoriteit worden."

Verjonging
Hoewel er nog helemaal niet is nagedacht over de spelers, zegt Gobardhan dat de SVB voor verjonging gaat van het nationaal team. Volgens hem wil het hoofdbestuur doelgericht werken naar de kwalificatiereeks voor het wereldkampioenschap van 2018, dat in 2016 van start gaat.

Kolf sluit overigens de oude garde niet uit. "Voor mij moeten spelers beloond worden. Als je een toernooi speelt, moet je met je beste spelers gaan", zegt hij met een knipoog naar de oudere spelers. Naar zijn zeggen dient de oude lichting een voorbeeld voor de jongere spelers te zijn.

COMMENTS

BLOGGER: 6
  1. waaroom gaat die Waldo Gobardhan met een uitsprak over wie er moet selecteren worden?? hij heeft helemaal niks te maken met die soort dingen. hij moet het bezig houden met papierwerk en sponsors vinden denk ik.

    weer een reden waaroom onze voetbal gaat niet vooruit...met mensen als Waldo Gobardhan aan het woord over wie er moet en niet moet in natio is het weer bad news.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een idioot! Stel dan een tijdelijk iemand aan.
    Als er geen bondscoach is dan staat men stil, stil staan is achteruit gaan!
    Als men Henk Ten Cate vraagt om interim bondscoach te zijn t/m het abcs-toernooi dan doet hij dat zeker weten! Gratis!

    Plus hij komt van Barca, Chelsea, Ajax... 'nuff said!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ten Cate? Ik heb begrepen dat naast Belong nog een Ned trainer van Surinaamse komaf heeft gesolliciteerd om bondscoach te worden. De tegencandidaat van Krishnadath, defares, had in een intervieuw gezegd dat Ten Cate bereid was Natio te trainen voor gratis. Wordt het dan Ten Cate? Ik en nog vele anderen zijn benieuwd

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Weet je toevallig op welk radio/tv zender Defares dat gene over Ten Cate heeft gezegd? Of tegen welke journalist?

      Verwijderen
  4. Als ik me niet vergis was het in het programma Bakana Tori van Clifton Limburg bij een confrontatie tussen Defares en Kishopersad Gangarampanday van Randjietboys die namens Krisnadath in de studio van SRS was

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gaat niet om wie, gaat erom dat er iemand is. Echt een ballentent daar in Suriname hoor. Men praat maar en praat maar maar presteert niets. Doet mij erg denken aan Holland, het meest arrogante volk van west-europa; Ze weten zogenaamd beter als iedereen hoe er gevoetbald moet worden maar de prijzenkast is leeg.
    In Suriname speelt men al jaren geen rol van betekenis, men doet niets behalve praten.

    Gaat dus niet om Ten Cate, het gaat erom dat er zat mensen zijn die het tijdelijk kunnen doen, maar men wilt alleen vriendjes aanstellen.

    Groeten (ook 31 augustus 2013 23:04)
    Standard de Laires

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Kolf 'heeft geen haast' met aanstellen bondscoach
Kolf 'heeft geen haast' met aanstellen bondscoach
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKHF_lb3MU5IJsKrbIz-RLGuXxIsZwRtZQTievs_3UR0a1Q2hSmnGaYt-N_43fmBUBJyB1OMIdBfR8DzXptSZCkRZJnhR0a1HpzdJ2L17zBnf-FM8HD6eLRw0L2S-RcJfFfIqqRIhyphenhyphenCAA/s1600/Ronald+Kolf,+Ro,+26+december+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKHF_lb3MU5IJsKrbIz-RLGuXxIsZwRtZQTievs_3UR0a1Q2hSmnGaYt-N_43fmBUBJyB1OMIdBfR8DzXptSZCkRZJnhR0a1HpzdJ2L17zBnf-FM8HD6eLRw0L2S-RcJfFfIqqRIhyphenhyphenCAA/s72-c/Ronald+Kolf,+Ro,+26+december+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/08/kolf-heeft-geen-haast-met-aanstellen.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/08/kolf-heeft-geen-haast-met-aanstellen.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content