SVB stelt Kolf aan als technisch directeur

De legendarische Surinaamse voetbaltrainer Ronald "Ro" Kolf (foto: 3e van links) wordt zo goed als zeker de nieuwe technisch dire...


De legendarische Surinaamse voetbaltrainer Ronald "Ro" Kolf (foto: 3e van links) wordt zo goed als zeker de nieuwe technisch directeur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Hij zal Kenneth Jaliens vervangen, die per 1 augustus bedankt heeft en weer aan de slag gaat als trainer van SV Voorwaarts. SVB-voorzitter John Krishnadath zegt alleen dat de SVB in gesprek is met Kolf.

Gisteravond zou het finalegesprek plaatsvinden in bestuursverband. De nieuwe FIFA-reglementen stellen het hebben van een technisch directeur verplicht. De meeste projecten die gefinancierd worden door de Wereldvoetbalbond, hebben als één van de eisen een technisch directeur binnen de organisatie.

Ronald Kolf is nog niet zeker als hij de functie van technisch directeur bij de Surinaame Voetbalbond (SVB) zal aanvaarden. De oud-bondscoach wil eerst goed geïnformeerd worden, omdat het ambt niet helemaal duidelijk voor hem was. Het gesprek dat Kolf volgende week met het bestuur heeft, moet de doorslag brengen. In die meeting zal namelijk de nadruk worden gelegd op de inhoudelijke kant van de functie, hoe de precieze samenwerking zal zijn tussen de technisch directeur en het bestuur en over de periode van aanstelling.

Ook wil Kolf weten of het om een parttime- of permanente baan gaat. Hij bekleedt namelijk dezelfde functie bij Leo Victor. Als het om een parttimejob gaat, zal hij zijn krachten aan de oranje-zwarten blijven geven. "Maar als het een permanente aanstelling wordt, zal ik bij de club moeten opzeggen, omdat ik geen ruimte zal hebben", verduidelijkt hij. Kolf heeft Leo Victor-voorzitter Maurice Issa al op de hoogte gesteld met zijn eventueel vertrek. "Die heeft mij op een zakelijke wijze aangehoord. Hij heeft zich niet uitgesproken", beweert hij.

Onduidelijk
De rol van technisch directeur bij de SVB is Kolf nog niet helemaal duidelijk. "Die functie is een beetje onecht naar buiten gekomen. Of misschien gaf de bond er een andere invulling aan."
Aan de hand van publicaties van de SVB kreeg Kolf de indruk dat aanstelling en de positie van de bondscoach afhankelijk was van de inzichten van de technisch directeur. Dat kan volgens hem niet, omdat het twee autoriteiten op zich zijn. "Een technisch directeur kan slechts zijn adviezen uitbrengen, maar het is het bestuur dat uiteindelijk bepaalt."
Kolf meent dat een technisch directeur iemand moet zijn die op middenlang- en langtermijn het beleid uitstippelt. Er zal daarom een goede samenwerking moeten zijn met de bondscoach, omdat de technisch directeur de brug vormt naar het bestuur.
Indien de coach en de SVB in zee gaan, zal het volgens de succescoach geen probleem moeten zijn. Kolf benadrukt dat het duidelijk moet zijn dat er slechts één belang geldt. "En dat is het belang van de SVB. Wij moeten het belang van de SVB dienenom internationaal goed te kunnen profileren."

Blij
Kolf was niet zo zeer verast, maar wel blij met de benadering. In tegenstelling tot voorheen, liet de nieuwe SVB-voorzitter John Krishnadath volgens hem al vanaf het begin blijken dat partijen niet zouden worden uitgesloten bij de ontwikkeling van het Surinaamse voetbal.

De succescoach zegt het gevoel te hebben gehad dat hij jarenlang eruit werd gesloten door ex-voorzitter Louis Giskus. "Ik werd niet direct gevraagd om op enige wijze adviezen te verstrekken", geeft Kolf de oud-voorzitter een trap na. Dat vond hij geen gezonde zaak, omdat hij met zijn Stichting Instituut Sportopleidingen (Siso) een grote bijdrage levert aan het lokale voetbal. "Het zou dan prettiger zijn als wij een directere samenwerking zouden hebben met de SVB."

De nieuwe voorzitter nam kort na zijn verkiezing contact op met Kolf. Daaruit vloeide onder meer voort dat de oud-coach een presentatie gaf op het voetbalcongres. "Toen begreep ik dat mijn directe vrienden (Siso en de Vereniging van Voetbaloefenmeesters, red.) niet zouden worden uitgesloten om een bijdrage te leveren."

Achtergrond
Een ieder in Suriname kent de 74-jarige Kolf. Hij is jarenlang trainer geweest van SV Robinhood. Daarnaast heeft hij ook Transvaal en de nationale selectie onder zijn hoede gehad. Met Transie werd hij 2 keer kampioen, met Robinhood 13 keer. Op dit moment is hij technisch directeur bij Leo Victor. In 1976 bracht hij als assistent-bondscoach Suriname samen met Walther Breathwaite naar de laatste fase van het WK-kwalificatietoernooi, waar we uitgeschakeld werden door Mexico.

Behalve het trainen van clubs en teams heeft Kolf zich ook verdiept in het opleiden van voetbaltrainers. Reeds in 1981 behaalde hij zijn FIFA-instructeursdiploma op Trinidad als de beste student. Enkele jaren geleden heeft Kolf in Suriname de Stichting Instituut voor Sportopleidingen (SISO) opgericht. Met dit instituut leidt hij trainers op in diverse disciplines, maar in het bijzonder voetbaltrainers en coaches.

COMMENTS

BLOGGER: 6
  1. Met alle respect voor de heer Kolf vooral voor zn geweldige staat van dienst. Maar ik denk dat de richting waar Suriname wil gaan , wat de hededaagse voetbal vraagt, Suriname heeft zo een trainer niet in huis.Al onze trainers hebben hun plafond al bereikt.We moeten het buiten zoeken , trainers die een hoger niveau hebben bereikt in het international voetbal wereld en die onze spelers op een hoger niveau kunnen brengen en naar mijn mening hebben de suri trainers in su dat niveau niet.Zelfs grote voetballanden nemen trainers uit het buitenland maar wij voelen ons te groot om dat te doen.Er zijn heel wat bedrijven die hun steun zullen bijdragen voor het bekosten van zo iemand maar je moet dat plan klaar hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Natio Fans, eindelijk actie. Ik geeft dit bestuur een compliment voor het actief bezig zijn om andere nationale ploegen naar SU te halen. Het zal onze lokale voetballers zeker stimuleren. Over de bondscoach wil ik kwijt, dat ik hem kritisch zal volgen. Recentelijk heeft hij zijn mening gegeven op youtube. Nu moet hij het werk doen. Dus zijn selectie zal moeten uitstralen conditioneel sterk en tactisch onderlegd. Succes SVB en nog meer andere teams vragen naar SU te komen. SU es CONMEBOL es AMEXEM.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Iets voor Don Leo Beenhakker????

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem ik vraagt me af of jij het verschil weet tussen technisch directeur en trainer,want jij praat over trainer

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anoniem ik heb het over beide. Laten we het eens eindelijk proberen met een complete staf vanuit het buitenland en dat is normaal in de voetbalwereld

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ok Anoniem zo bedoel je het, daar heb je groot gelijk in ,,geen half om half

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB stelt Kolf aan als technisch directeur
SVB stelt Kolf aan als technisch directeur
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh23OsEoN-GJdBcsbRLSfjszyYFDj4g1I_U3oaNbxeC6F5GhHdFuwaiIHUY9xXcH_ZaGfoPh56zWDFWTM-5bg0EbxlRezSRP8qKDP333tLiubmznUI8XxUWeQ_Ie76gKMkkCho95eEjmUk/s1600/Surinaamse+Voetbalbond,+Voetbalcongres,+Winston+Morman,+Bis+Kali,+Ronald+Kolf,+Jozef+Joekoe,+27+juli+2013.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh23OsEoN-GJdBcsbRLSfjszyYFDj4g1I_U3oaNbxeC6F5GhHdFuwaiIHUY9xXcH_ZaGfoPh56zWDFWTM-5bg0EbxlRezSRP8qKDP333tLiubmznUI8XxUWeQ_Ie76gKMkkCho95eEjmUk/s72-c/Surinaamse+Voetbalbond,+Voetbalcongres,+Winston+Morman,+Bis+Kali,+Ronald+Kolf,+Jozef+Joekoe,+27+juli+2013.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/08/svb-stelt-kolf-aan-als-technisch.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/08/svb-stelt-kolf-aan-als-technisch.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content