'Nationaliteit voor sporters is discriminatie'

Het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft onlangs twee voorstellen ingediend bij alle DNA-leden omtrent dubbele nationaliteit. ...


Het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft onlangs twee voorstellen ingediend bij alle DNA-leden omtrent dubbele nationaliteit. Parlementariër Hugo Jabini (NDP) (foto) geeft in een reactie aan dat hij geen prioriteit stelt aan dit wetsvoorstel. "Als Suriname overgaat om slechts voor één categorie een speciale regeling te treffen, dan riskeer je dat anderen zich kunnen beroepen op discriminatie", vertelt Jabini.

"Discriminatie is één van de aspecten waarmee wij rekening moeten houden", vindt Jabini. De grondwet van de Republiek Suriname gaat uit van gelijkwaardigheid voor een ieder. Dubbele nationaliteit zou volgens Jabini niet slechts voor sporters mogelijk gemaakt moeten worden, maar voor een ieder.

Het voorstel dat de SVB heeft ingediend, houdt in verruimen van de gronden ter verkrijging van de Surinaamse nationaliteit door naast naturalisatie deze van rechtswege toe te kennen aan personen uit de diaspora met een voor het land belangrijke professie of expertise. DNA-lid Asiskumar Gajadien (VHP) heeft de voorzitter van de SVB, John Krishnadath, gevraagd om een vergadering te arrangeren met de deskundigen die aan het wetsvoorstel gewerkt hebben en enkele parlementariërs.

Gajadien merkt op dat er nog technisch wat vraagstukken aan dit wetsvoorstel kleven. "Met deze wet heeft Suriname meer voordelen dan nadelen. Het moet niet zo zijn dat er een op een gegeven moment willekeur ontstaat over de personen die in aanmerking moeten komen voor een dubbele nationaliteit", zegt Gajadien tot slot.

COMMENTS

BLOGGER: 11
  1. "van rechtswege toe te kennen aan personen uit de diaspora met een voor het land belangrijke professie of expertise."

    Hoe is het discriminatie als het subject zichzelf kan qualificeren of disqualificeren door wel of niet aan criteria te voldoen?

    De wet geld voor iedereen alleen is het aan jou of je genoeg doet of hebt gedaan om aan eisen te voldoen.

    JABINI HEEFT U HET WEL GELEZEN? MI GADDO MANG.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jap japie sorry jabini blijft een bekrompe mens suriname mag niet vooruit gaan met hulp van surinaamse buiten medelanders...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. onbegrijpelijk,,, dit is precies wat John Krishnadath bedoelt
    hij heeft het niet gelezen,of Jabini begrijpt niet wat hij leest

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die parlementariers begrijpen niet hoe belangrijk het kan zijn voor Suriname. Alleen maar tegenwerking, het lijkt alsof ze niet willen dat Suriname vooruit gaat op sportgebied.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jullie tch doen als f*****klootzkkn by elkr sorry hor om 't te zggn maar ik bn al moe vn al die gepraat vn jllie(dna leden)keur 't goed dn zien we allml wel wat 't wordt.we zlln wel veel meer bereikn mt die suriprofs daar bn ik 1000%zkr van

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Natio Fans, om even duidelijkheid te krijgen, ga ik hier er vanuit, dat hoe dan ook de DNA, soms hier denigrerend omschreven in schuttermen, de wet in maart 2015 aanneemt. De SVB heeft dan reeds geld klaar liggen voor een exceptionele bondscoach en betaling aan het keurkorps. Omdat de thuisvoetballer niet waardig is bevonden, valt hij buiten de selectie en premies. Terecht toch? Eerste oefeninterlands en eerste selectieprocedures zullen volgens sommigen gratis zijn. De eerste serieuze confrontatie zal dus moeten worden betaald. Voordat er enige selectie op de been is, zal er minimaal een half miljoen euro klaar moeten liggen, inclusief contract buitenlandse coach. Kan de professionaliteit, die men binnen de SVB zegt na te streven, deze administratie aan? Wat doet de SVB als de sponsor geen bemoeienis wil van de 'lijnen' binnen de bond? Maar een vraag waar velen meezitten, is wat er met de partner van de SVB is afgesproken? Intussen ziet de politiek er wel enig brood in, maar alleen als stuntmiddel. U moet niet verbaasd zijn, dat zogenaamde voorstanders, ook het argument gaan gebruiken van 'geen specifiek voorkeur' scheppen, bla,bla,bla. Eigenlijk heeft Clarence het vorige bestuur en huidige erop gewezen, dat de stap naar inbreng suri-profs, eerst een verbeterde thuisbasis nodig heeft. De basis is gelegd met de jeugdsecties, maar er is niets gedaan aan het ervaring laten opdoen in geregeld spelen tegen buitenlandse teams. De selecties worden elke keer ontmanteld en na 6 maanden weer opgestart. Zoals de SVB voorzitter veel energie stopt in de paspoortkwestie. had ik graag gezien, dat hij deze dynamiek had gebruikt om geregeld buitenlandse teams naar SU te halen. Geen enkel bestuur houdt van de Surinaamse thuisvoetballer, anders hadden zij zich met hart en ziel ingezet. Wij hebben nooit een eerlijke kans gehad. De wedstrijdervaringen worden niet vastgehouden. Als er wordt verloren omdat wij steeds opnieuw het ritme moeten vinden, dan worden wij omschreven als slechte voetballers. Geef me buitenlandse tegenstanders en beoordeel mij over een jaar. Wij zijn toch dom, dat is wat jullie van ons denken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. vraag aan de SVB hoelang de jeugd competitie al stil ligt?

      Verwijderen
  7. Dat is een andere onderwerp oenasur. Lul niet steeds een eindweg van de onderweep

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze kerel moet niet zeiken en gewoon BEGINNEN, ja u leest het goed, BEGINNEN met dubbele nationaliteit voor sporters. Dan komen vanzelf de problemen in the picture die men dan kan uitwerken zodat de dubbele nationaliteit op meerdere groepen kan worden toegepast.

    Je MOET eerst een testfase hebben en voetbal leent zich er perfect voor. Dat geouwehoer van deze meneer en velen in de Surinaamse politiek geeft aan hoe slap en 20e eeuws vele schreeuwers daar denken.
    Want je kan namelijk nooit zo een uitgebreide wet "eventjes" instellen.
    Het is als een grote organisatie en dat moet je rustig aan beginnen en niet denken dat men de kennis en wijsheid heeft om zo een wet gelijk goed in te stellen. Mijn bedrijf kostte theoretisch minder moeite om op te zetten maar ook daarvoor had ik een bedrijfsplan nodig en ondanks het bedrijfsplan kwamen er nog extra dingen bij kijken.... En dan heb ik een klein bedrijf met weinig regels.

    Dus vanaf maart 2015 ga ik ervan uit dat er hollanders op het veld KUNNEN staan....

    @ oenasur: (als ik je stelling goed begrijp hoor)..Nee "jullie" zijn niet dom maar in Holland worden we gek van het feit dat we de beste voetballers zijn maar iedereen ons loopt te dissen met ons nationale elftal.

    Groeten
    Laires

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat Unasur hier in feite bedoeld (denk ik) is een aanpak van slands eigen bodem.Ergens kan ik hem ook geen ongelijk geven, want als er een goeie investerings plan zou zijn om het voetbal in Suriname te professionaliseren en vooral in de jeugd, dan hadden we vandaag de dag niet zo zeer hoeven te rekenen op de Suriprofs.Maar zo'n dergelijk aanpak is van zeer lange adem en naar mijns inziens eigenlijk bijna onmogelijk omdat we ook hier te maken hebben met andere factoren die alleenmaar voor vervelende stagnerende situaties zouden kunnen zorgen.En dat zijn er te veel.Ik denk dat de SVB zich hier ook goed van bewust is en het bevreemd mij dan ook niet dat de bond zich richt naar buitenlandse coaches/spelers.Is eigenlijk ook de meest logische stap.Andere landen doen dit al jaren en eeuwen zo, dus waarom wij dan niet.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'Nationaliteit voor sporters is discriminatie'
'Nationaliteit voor sporters is discriminatie'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuwPCLf11QKDMeOPt0k_PMR50HIWGMpy7ItJ_Ve2Af5Xuu4io1_1A4UkCVyXtHjdt3fOKe2iNT41HYFIsR9ETCgD12RWcvbY9k9DoTsJrTLQm_SAMX-Ln7uB14GK-6TtaJrr1XzhH843Q/s1600/Hugo+Jabini,+NDP,+Suriname,+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuwPCLf11QKDMeOPt0k_PMR50HIWGMpy7ItJ_Ve2Af5Xuu4io1_1A4UkCVyXtHjdt3fOKe2iNT41HYFIsR9ETCgD12RWcvbY9k9DoTsJrTLQm_SAMX-Ln7uB14GK-6TtaJrr1XzhH843Q/s72-c/Hugo+Jabini,+NDP,+Suriname,+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/10/nationaliteit-voor-sporters-is.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/10/nationaliteit-voor-sporters-is.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content