SVB hoopt dat DNA-leden wetsvoorstel indienen

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft twee uitgewerkte wetsvoorstellen over dubbele nationaliteit ingediend bij De Nationale Assemblee (DN...


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft twee uitgewerkte wetsvoorstellen over dubbele nationaliteit ingediend bij De Nationale Assemblee (DNA). Voorzitter John Krishnadath van de SVB heeft aan alle 51 assembleeleden een exemplaar toegestuurd. Hij hoopt dat de wetsvoorstellen als initiatiefwet zullen worden ingediend.

De SVB heeft, bijgestaan door een elftal rechts- en wetgevingsdeskundigen, zich gebogen over het vraagstuk van de toekenning van een dubbele nationaliteit aan personen van Surinaamse afkomst die vanwege hun functie of professie van daadwerkelijk en direct belang zijn voor de ontwikkeling van Suriname. Als zodanig dient deze wet een veel groter algemeen belang dan verondersteld wordt vanwege de organisatie die aan de formulering van de wetsvoorstellen heeft gewerkt. De expertise en het talent onder de diaspora kan met aanname van het wetsvoorstel zonder probleem door Suriname van de Surinaamse nationaliteit voorzien worden.

De wetsvoorstellen met Memories van Toelichting en de bijbehorende resolutie is in een eerdere fase door de SVB naar het college opgestuurd met het verzoek om deze als ingezonden stuk op de agenda te plaatsen. "De urgentie en serieusheid waarmee dit vraagstuk door ons wordt benaderd, heeft ons evenwel genoodzaakt om het voorstel naar alle leden van DNA te sturen met het verzoek om het door de SVB ingediende voorstel als persoonlijk of collectief DNA initiatief wetsvoorstel in te dienen", zegt Krishnadath in een brief.

Het directe belang van deze wetten mag ook blijken uit de problematiek waarmee de sport in Suriname nu reeds geconfronteerd wordt. Talentvolle in Suriname geboren, getogen en woonachtige minderjarige kinderen kunnen nu reeds Suriname niet vertegenwoordigen op internationale sportevenementen, omdat zij vanwege wat voor reden dan ook de Nederlandse of Franse nationaliteit bezitten. "Wij zouden het enorm op prijs stellen indien U in uw persoonlijke hoedanigheid als DNA-lid of samen met uw collega’s, de door de SVB opgestelde wetsvoorstellen waaraan zowel in Suriname als in Nederland geducht vooronderzoek is voorafgegaan, als initiatiefwet in DNA in te dienen. Wij zijn er van overtuigd dat u de natie geen grotere dienst hiermede zal bewijzen", stelt de SVB-topper.

De SVB wil, indien de dubbele nationaliteit wordt aangenomen door het parlement, een serieuze gooi doen naar het WK 2018 in Rusland. Het antwoord op de vraag die veel DNA-leden en andere regeringstoppers nu stellen, heeft de SVB al. Dat is of de sporters in diaspora wel voor de Surinaamse selectie willen spelen. De SVB heeft een onderzoek gestart in Europa, waarbij profvoetballers in diaspora worden gevraagd of ze willen uitkomen voor Natio.

Dit onderzoek staat onder leiding van Nordin Wooter (oud-Ajaxied) en enkele andere ex-profvoetballers. Er is reeds aan meer dan 100 profspelers per brief gevraagd of ze uit willen komen voor Suriname als de voorwaarden daartoe aanwezig zijn. "De reacties zijn zeer goed. Deze voetballers zoeken ook naar andere diasporavoetballers die interesse hebben voor dit initiatief", legt SVB-voorzitter John Krishnadath uit.

De volgende fase nadat de profs gereageerd hebben op de brieven, is dat er een onofficiele nationale selectie gevormd zal worden. In dit team zullen ook Surinaamse jongens zitten die aan de criteria zullen voldoen. Intussen zijn er ook oefenwedstrijden gepland die dit onofficiele Natio zal moeten spelen.

COMMENTS

BLOGGER: 10
  1. Regeringscoalitie blijft de oppotitie voor en laat deze wet goed gekeurd te krijgen want ze gaan munt uit willen slaan hiermee

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jenny Simons wees niet koppig het gaat je zetels kosten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hoop echt dat er deze keer nu wel naar de SVB geluisterd word!Eigenlijk zouden wij ook met z'n allen de DNA moeten bestormen met emails dat we hier schoon genoeg van hebben en dat er nu eindelijk eens actie ondernomen word om die wetswijziging door te voeren.Want hoe lang moet het nog duren,moeten we dan nog honderd jaar hier op wachten????Kom op man,het is anno 2014 en kijk hoeveel landen en zelfs kleine eilandjes al ver zijn gevorderd en Suriname te kijk hebben gezet!

    Ik ben eerlijk gezegd een beetje bang voor die vreemde opvattingen van die mevrouw Geerlings en die andere rare snuiter mevrouw Wijdenbosch.Daarom hoop ik dat de andere leden van de DNA zich niets aan trekken van hun anti Surined campagnes,want als het aan deze rare figuren ligt,komt er nooit een voorruitgang in het Surinaams voetbal of wat voor enig ander ontwikkeling dan ook om het land verder voorruit te helpen.

    Dit is een zaak die de Surinaamse regering zeer ernstig naar moet kijken en serieus hiermee aan de slag gaat.Want hij zei toch dat hij al "moe" was om steeds voor de Brazilianen te kraken????Wel,Surinaamse regering,hier is je kans!Als de SVB zelf al alle moeite onderneemt,wat let je???

    Een ding vind ik wel een beetje jammer en dat is dat Clarence Seedorf niet ook gevraagd is om zijn medewerking te verlenen.Ik vind dat de SVB wel wat goed te maken heeft met hem,want hoe dan ook,hij heeft veel kennis en kunde,al is het maar advies,want we hebben zeker ook goeie adviseurs nodig!

    Maar goed,het is nu weer hopen dat de regering hier naar luistert,want anders blijft het land maar sukkelen op een bedroevend laag niveau en zal een WK ten alle tijde onbereikbaar blijven voor het land!Dit willen we toch niet????

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Natio Fans, op vrijdagavond is de voorzitter van de SVB gast in het sportprogramma van de heer Romeo. Op welke zender weet ik niet precies, maar check het out om te weten wat hij zegt. Ik vind het zeer opmerkelijk dat de voorzitter in zijn 'project', geen grondplan dus, praat over oefeninterlands voor oneigenlijk natio, maar tot nu toe geen serie oefeninterlands voor onze jongens heeft kunnen regelen. Wat zal hij de komende maanden voor Echte Natio doen en het Surinaams Voetbal, als blijkt dat zijn wetsvoorstellen pas door de nieuwe DNA zal worden behandeld in 2015 of 2016? Hoe zal hij reageren als de DNA alsnog eerst een plan wil zien die betrekking heeft op de jeugd van Suriname? Waarom is de SVB wel bereidt geld te stoppen in hun Euro-Visie, maar niet in onze jeugd? Waarom....laat maar. Op naar de volgende aflevering.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij surinamers willen het altijd zelf doen. Een heleboel DNA leden hebben geen interesse in sport, totdat iemand iets wonderbaarlijks doet in het buitenland. Kijk maar naar algerije,dat uit bijna 90% uit franse algerijnen bestond. Zelfs kleine eilanden in het caraibisch gebied maakt gebruik van dubbele nationaliteit. Wij alleen hier in Suriname willen koppig doen, en doen alsof we alles zelf.kunnen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De parbo, pbo, zou een waar8tige najager van een prestatie paspoort, pp
    NARANJAHHHHHHHHHHHH HA HA HA HA HA HAAA HA HA HA HA HA

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Toch heb ik het gevoel dat dit weet op niks uitloopt

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een handtekeningen aktie kan de svb helpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Bouw op niets want als DNA het niet doet, moeten we voorbereiden om met locale boys te trainen en goed ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Curacao speelde vanavond gelijk tegen Martinique . Lees hieronder hoeveel spelers die in het buitenland spelen voor Curacao uitkomen. ook de u20 die van Sur won heeft enkele spelers die in ned competitie spelen . Dus hoeven we het wiel niet opnieuw uit te vinden. SVB , DNA, Regering, President aub doe wat eraan anders

    .Last month our senior selection qualified for the second round of the Caribbean Cup Tournament. Curacao ended first in their group and which placed them in Group 7 for the Second Round against host Guadeluope, Martinique and St. Vincent and the Grenadines.


    Date

    Team 1

    Team 2

    time


    8 October 14

    Curacao

    Martinique

    6:00pm




    Guadeloupe

    St Vincent & The Grenadines

    8:30pm


    10 October 14

    St Vincent & The Grenadines

    Curacao

    6:00pm




    Guadeloupe

    Martinique

    8:30pm


    12 October 14

    Martinique

    St Vincent & The Grenadines

    6:00pm




    Guadeloupe

    Curacao

    8:30pm




    The national selection consists of nine players active in Curacao, eight players active in the Netherlands, one player from Thailand and on efrom Rumenia. The staff consists of:

    Head coach: Ingemar Pieternella
    Assistant coach: Jozef Nivillac
    Technical consultant: Etiënne Siliee
    Materials: Sherwin Martina
    Masagist: Clinton Leocadia
    Delegation leader: Remfis Donker

    Our players
    1. Ashar Bernardus
    2. Shannon Carmelia
    3. Germaine Geerman
    4. Mickey Fecunda
    5. Luidjino Hoyer
    6. Joel Victoria
    7. Rowendy Sumter
    8. Gianluca Maria
    9. Kenneth Kunst
    10. Charlton Vicento
    11. Shelton Martes
    12. Derwin Martina
    13. Prince Mathilda
    14. Jervine Mook
    15. Gevaro Nepomuceno
    16. Jarzinho Pieters
    17. Jason Wall
    18. Soranly Thomsjansen
    19. Vidarel Merencia




    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB hoopt dat DNA-leden wetsvoorstel indienen
SVB hoopt dat DNA-leden wetsvoorstel indienen
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHTCMK91JrFb2U5YGb4byFoHxea4eNAee3JClaN20-UUagxSrvpzuc7REt4xrhpgclmZJA9ZsPf1arhlFkEJeG2fOckPBKz0bbu1boJD-EoJw9bTzTSyS4VbOcw7smRbvRclxIvFzIvHc/s1600/Surinaamse+Voetbalbond,+De+Nationale+Assemblee,+Logo,+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHTCMK91JrFb2U5YGb4byFoHxea4eNAee3JClaN20-UUagxSrvpzuc7REt4xrhpgclmZJA9ZsPf1arhlFkEJeG2fOckPBKz0bbu1boJD-EoJw9bTzTSyS4VbOcw7smRbvRclxIvFzIvHc/s72-c/Surinaamse+Voetbalbond,+De+Nationale+Assemblee,+Logo,+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/10/svb-hoopt-dat-dna-leden-wetsvoorstel.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/10/svb-hoopt-dat-dna-leden-wetsvoorstel.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content