Santokhi voorstander van inzetten Suriprofs

"De VHP is er voorstander van dat onze diaspora sporters ook ingezet zouden kunnen worden voor ons land in de verschillende takken van...


"De VHP is er voorstander van dat onze diaspora sporters ook ingezet zouden kunnen worden voor ons land in de verschillende takken van sport." Dit is de reactie van partijleider en assembleelid Chan Santokhi (foto) naar aanleiding van de ontwerpwetten die de Surinaamse Voetbalbond (SVB) ingediend heeft bij De Nationale Assemblee en elk assembleelid een exemplaar heeft doen toekomen.

Santokhi wijst er op dat VHP een voorstander is van een structureel en duurzaam diasporabeleid. Hij merkt op dat de 'oranjepartij' al drie conferenties hierover gehouden heeft in Suriname en Nederland. De politicus somt de zaken op die van belang zijn in het beleid van de VHP:
  1. De internationale bepalingen van alle internationale sportorganisaties bestuderen.
  2. Nagaan hoe de nationale wetgeving aangepast zou moeten worden om hun deelname voor Suriname mogelijk te maken.
  3. De juridische consequenties moeten ook goed bekeken worden voor deze sporters in hun eigen land van verblijf, als ze de Surinaamse nationaliteit verkrijgen. Het mag geen opgelegde naturalisatie zijn en ze mogen juridisch geen last ondervinden van het land van hun originele nationaliteit.
  4. De PSA-wet kan nader uitgewerkt worden om een PSA-er ook voor Suriname te laten uitkomen, zonder dat je de andere nationaliteit hoeft in te leveren. Ook hiervoor moet naar de regelgeving van de internationale spotorganisatie gekeken worden.
  5. Er moet ook een onderzoek komen hoe groot de groep van sporters is en hoe de belangstelling zelf zit bij de groep. Wat zijn de randvoorwaarden, omdat sport een big business is!
  6. Genaturaliseerde vreemdelingen in Suriname (Brazilianen, Guyanezen etc), kunnen ook voor Suriname uitkomen.
Santokhi vindt het goed dat de SVB een initiatief heeft genomen. De VHP staat er niet afwijzend tegenover. "De zaken die wij hebben opgesomd, moeten ook goed bekeken worden", stelt Santokhi.

COMMENTS

BLOGGER: 8
  1. Mooi om dit te lezen maar er moet ook wat gebeuren

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede zaak. Als Chan hiervan een politiek issue maakt wint hij de komende verkiezing. Ik twijfelde in deze man maar nu heb ik wel vertrouwen in Chan. Ik ben na het artikel van Starnieuws gelezen te hebben, ben ook het diaspora beleid (dossier) gaan lezen. Het gaat alleen suriname voordelen opleveren, dus meerwaarde. Human capital, know how en ook sporters die je op de wereldkaart kunnen plaatsen. Al mijn familie-leden en vrienden ga ik aansporen om voor Chan te gaan. Op korte, midden-lang en lang termijn alleen maar voordelen voor switie sranang!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Politicus die op lang termijn denkt, SHERRIF.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook ik was niet zo'n fan van Santokhie.Ik had helemaal niets met die man.Maar hij is nu wel heel erg slim bezig om straks dw grote man van Suriname te worden

    .En wat mij betreft is hij de juiste kandidaat om echte goeie hervormingen in de politiek door te voeren.Ik heb m'n buik al vol van de NDP.Want kijk al hoe lang we hier roepen om in te grijpen.Ik ben NDP af, Chan for pres!!!!!Ik ben erg blij dat hij voor het plan van de SVB is.Hopelijk doet hij dan ook wat hij nu belooft heeft.Ik grote verwachtingen van de NDP.Het enige waar ze aan denken zijn populistische maatregelen en de rest wat ook belangrijk is vergeten ze.Dat zal hun duur komen te staan!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Weer zo een politiek correct gelul dit... De ontwerpwet heeft u in uw mailbox als de berichten van de SVB kloppen. Doe aub. waarvoor u door het volk naar voren bent geschoven en breng dit ter sprake(op de agenda) in DNA en laat geen mogelijkheid onbenut om deze wet erdoor te krijgen. Ben ook benieuwd naar de uitkomst/aanbevelingen van de zgn. Diaspora conferenties. Als dat oa.de genoemde zes punten zijn heeft u nog een stukje huiswerk...maar dat lijken mij geen super ingewikkelde zaken om concreet en inhoudelijk op te lossen. Muv. van punt zes wat met mij niet zo relevant lijkt. De Chinees,Braziliaan of Guyanees die voor Natio kan of moet uitkomen moet nog geboren worden denk ik.... Ik hoop dat wij het allemaal nog meemaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. politicus moet meer liefde tonen aan elkaar zodat ze samen het land gaan betsuren

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Met je mond belijden dat je voor het voorstel bent zet geen zoden aan de dijk; oftewel A NO E TYA MUSYE GO NA PARIJS. Indien je EERST je werk huiswerk had gedaan dan had je deze politiek correcte antwoorden niet hoeven te geven, want nog steeds heb je GEEN antwoord gegeven of je wel of niet deze ontwerpwet als INITIATIEFWET zal indienen of niet. Puur gelul voor de bühne waar wij geen moer aan hebben. Deze man heb ik nog steeds niet kunnen betrappen op een spontaan antwoord op welke vraag dan ook. Enkel maar algemeenheden om toch maar niet uit zijn rol te vallen. Dat zijn juist van die gladde politici die bij nader inzien erger zijn dan degene die ze zeggen te bestrijden.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dit sokkelleert, 'eenheid in versh...' een Farce, een zwaar gelach. GoNoGo!

    Uria P.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Santokhi voorstander van inzetten Suriprofs
Santokhi voorstander van inzetten Suriprofs
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYMtfHmhuv9XKU3UNBAHIXg4xPljpPs_L0S8UGhu7zXf2bKcdpqDPj7rgIUZjbU6SzuT-2-CnQBsJtRhvgGqyPxpCGhbE3uIWmp3mvVW2foZZ2GFdvPtjpAZ4dkhrrZRCzltGRi3RBVGk/s1600/Chandrikapersad+Santokhi,+VHP,+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYMtfHmhuv9XKU3UNBAHIXg4xPljpPs_L0S8UGhu7zXf2bKcdpqDPj7rgIUZjbU6SzuT-2-CnQBsJtRhvgGqyPxpCGhbE3uIWmp3mvVW2foZZ2GFdvPtjpAZ4dkhrrZRCzltGRi3RBVGk/s72-c/Chandrikapersad+Santokhi,+VHP,+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/10/santokhi-voorstander-van-inzetten.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/10/santokhi-voorstander-van-inzetten.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content