DNA-leden oppositie dienen wetsvoorstel SVB in

Het wetsvoorstel van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) om topsporters met een vreemde nationaliteit de mogelijkheid te geven om voor Suriname...


Het wetsvoorstel van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) om topsporters met een vreemde nationaliteit de mogelijkheid te geven om voor Suriname uit te komen, is 27 november ingediend bij De Nationale Assemblée. Een groep parlementariërs uit de fracties Nieuw Front en BEP hebben het initiatief genomen om het concept van de bond te bestuderen en in te dienen.

De initiatiefnemers zijn personen die zich in het verleden vaker sterk hebben gemaakt om een regeling te treffen, waarbij Suriname gebruik kan maken van het aanwezige talent in diaspora. Het gaat om Hesdy Pigot (NPS), Patrick Kensenhuis (NPS), Guno Castelen (SPA), Arthur Tjin-A-Tsoi (NPS), Asiskumar Gajadien (VHP) en Ronny Asabina (BEP).

Pigot zegt in gesprek met NatioSuriname.com dat zij geloven dat de omvangrijke diaspora van landgenoten een wezenlijke bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van Suriname en daarom het voorstel hebben ingediend. "Ik hoop dat het een inspiratie kan zijn voor de lokale sporters en dat er aan kennisoverdracht gedaan zal worden", verwijst hij naar de mogelijkheid om actief samen te werken met topsporters.

De groep parlementariërs heeft in het SVB-voorstel al een aantal verbeteringen en aanpassingen verwerkt in het ingediende voorstel. "Tijdens de behandeling zal het verder aangepast worden", zegt Pigot.

De initiatiefnemers waren niet de enige parlementariërs die van plan waren om het voorstel van de SVB in te dienen. Melvin Bouva (NDP) had namelijk eerder aangegeven dat ook hij samen met een groep DNA-leden de wet wilde indienen voor behandeling. De leden uit de oppositie zijn hem nu voor geweest. Pigot zegt dat zij geen contact hebben gehad met Bouva over de indiening.

Het is nu wachten op het moment wanneer over de initiatiefwet vergadert kan worden in het DNA. "Ik hoop dat zo gauw mogelijk de wet op de agenda wordt geplaatst. We willen de kwalificatiewedstrijden voor verschillende spelen voor zijn", aldus Pigot. De NPS-er verwacht dat voor de ontwerpwet quorum zal zijn. Op de laatste parlementaire vergadering waren er voldoende politici aanwezig op te vergaderen over wetten, maar dit is de laatste weken anders geweest.

COMMENTS

BLOGGER: 5
  1. Dat is een stap in de goede richting. Hopelijk zijn we snel waar we willen zijn. .

    Beste Raj-G wat kun je vertellen over de organisatie binnen de svb . Wordt er ook gewerkt hier in suriname zelf om de spelers hier op een hoger niveau te krijgen.?
    En probeert de svb ook wat te doen aan de vele gebreken die we hier hebben ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De SVB heeft plannen voor een voetbalschool. Dit willen ze in samenwerking met het Ministerie van Sport realiseren.

      Verwijderen
  2. Enorm trots op deze DNA-leden. Nu ben ik vastberaden om op een van deze personen of partijen te stemmen. Quorum zal sowieso zijn dus wachten is geblazen op de voorzitter, Jenny Simons.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Raj, Is voor deze wijziging / aanname van de wet gewone meerderheid of 2/3 meerderheid nodig ? in laatste geval kan dus de coalitie eventueel roet in eten gooien. Er zitten daar veel tegenstanders met name bij de paarse partij helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De Pres. wou toejuichen een eigen nationale ploeg.
    De President heeft weer eens gelijk; dhr. Henk Aron, onze eigen Henk, heeft veel betekend ook voor de voetballerij, Sosis, Suriname stadion!! ik weet nog, had mijn grootmoe, weer eens een pak(confectie) voor huize premier Aron gemaakt.
    Pal op het binnenhof, onafhankelijkheidsplein, moèt van deze heer een gloednieuw standbeeld verrijzen; met als tekst: 'A MENTALITEIT DAT MI N'ABI.'.....HA HA HA HA HA...LoL.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: DNA-leden oppositie dienen wetsvoorstel SVB in
DNA-leden oppositie dienen wetsvoorstel SVB in
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVPHxx9I5hImCyj_-1dt51DgJwGywhnCxvImwAygLYQ9ZFnWQn3YRScLecFN4qDoQN3IIj4A64unFe2cgMOSk1HlF9837Fd1U_BW23OhcZmOcOO5u8CepTfyWourpZuLpUhHB_1S0r1F4/s1600/Initiatiefwet,+Surinaamse+Voetbalbond,+27+november+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVPHxx9I5hImCyj_-1dt51DgJwGywhnCxvImwAygLYQ9ZFnWQn3YRScLecFN4qDoQN3IIj4A64unFe2cgMOSk1HlF9837Fd1U_BW23OhcZmOcOO5u8CepTfyWourpZuLpUhHB_1S0r1F4/s72-c/Initiatiefwet,+Surinaamse+Voetbalbond,+27+november+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/11/dna-leden-oppositie-dienen-wetsvoorstel.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/11/dna-leden-oppositie-dienen-wetsvoorstel.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content