In mei 2015 zal het 15 jaar geleden zijn dat de Stichting Suriprofs het eerste Suriprofs benefiet voetbalevenement organiseerde. In een per...
In mei 2015 zal het 15 jaar geleden zijn dat de Stichting Suriprofs het eerste Suriprofs benefiet voetbalevenement organiseerde. In een persbericht verteld voorzitter Stanley Menzo (foto: rechts, met links Henk ten Cate) wat de voornemens in het komende jubileumjaar zijn. Daarbij laat hij zijn licht schijnen op de actualiteit van de voetbalontwikkeling in Suriname in relatie tot de Stichting Suriprofs.
De Stichting Suriprofs is actief vanaf 2000 met als primaire statutaire doelstelling: de selecte groep voetballers van Surinaamse origine die buiten Suriname actief is in aanmerking te laten komen voor het nationale elftal van Suriname. "Aan ons wordt de laatste tijd nogal eens de vraag gesteld: hoe kijkt de Stichting Suriprofs aan tegen de actuele discussie over 'de dubbele nationaliteit'. Ons antwoord hierop is ondubbelzinnig: wij zijn bijzonder verheugd dat er nu een concreet document is gestuurd naar De Nationale Assemblée. Aan de totstandkoming van de inhoud ervan is er vanuit de Stichting Suriprofs zelfs een substantiële bijdrage geleverd. Dus daarover mogen er geen misverstanden bestaan", zegt Menzo.
Menzo was onlangs in Suriname en heeft al het een ander kunnen bespreken met John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). "Tijdens een gesprek in Paramaribo eind oktober jongstleden met de voorzitter van de SVB heb ik ingebracht dat de Stichting Suriprofs beschikbare expertise kan mobiliseren en inzetten. En dit geldt natuurlijk ook voor de inzet van de spelers waar wij al bijna 15 jaar een platform voor zijn."
De oud-doelman heeft toen wel aangegeven dat de bestaande samenwerkingsstructuur van de Stichting Suriprofs met de KNVB een factor van betekenis is. "Zo heb ik onlangs over dit onderwerp uitvoerig gesproken met Henk ten Cate. Hij heeft mij expliciet gevraagd namens hem te benadrukken dat hij graag zijn kennis en kunde beschikbaar wil stellen, maar dan alleen vanuit de bestaande samenwerkingsstructuur van de Stichting Suriprofs met de KNVB."
"Tot slot: mocht de dubbele nationaliteit er komen, iets wat wij vanuit de Stichting Suriprofs van harte hopen, dan zijn wij allemaal bereid onze schouders eronder te zetten om de inzet van Surinaams talent en expertise in de diaspora tot een succes te maken. Het is aan de SVB om als nationale voetbalorganisatie daarbij de randvoorwaarden te creëren en daartoe de juiste weg te bewandelen", aldus Menzo.
Op 30 mei 2015 zal het eerstvolgende voetbalbenefietevenement plaatsvinden van de Stichting Suriprofs op Sportpark De Toekomst, het sportcomplex van Ajax in Amsterdam Zuid-Oost. Aansluitend hierop bestaat het voornemen om met een selectie van de Suriprofs naar Suriname te reizen voor deelname aan een te organiseren internationaal voetbaltoernooi.
Er zijn mensen die denken dat voetbalwedstrijden gewonnen kunnen worden met politiek. No mek' mi lafu.
BeantwoordenVerwijderenWie gaan voetballen voor Suriname? Spelers die we hier in SU niet eens kennen. No mek' mi krei.
Wie bepaalt welke spelers vrij krijgen om voor SU te gaan voetballen? Nederlandse profclubs? No mek' mi baar-krei.
Zelfs Real Madrid is niet in staat elke wedstrijd te winnen met geld op het veld. Wij gaan het proberen met dubbeltjes en stuivers. Baar-lafu. Of gaan we toch praten met Weinaldum en boys van dat kaliber? Let's get real !!!
@Suriprofs: Blijf lekker voetballen in NL en 1x per jaar in SU; laat je hoofd niet op hol brengen met luchtkastelen.