Aruba wint derde editie ABCS-toernooi

Suriname is tijdens de derde editie van het ABCS-toernooi op een tweede plaats geƫindigd. Natio verloor in de finale van Aruba met 1-0. De ...


Suriname is tijdens de derde editie van het ABCS-toernooi op een tweede plaats geƫindigd. Natio verloor in de finale van Aruba met 1-0. De 3e plaats gaat naar CuraƧao die met 9-2 eerder op de avond won van Bonaire.

Het basiselftal van Aruba bestond uit een groot deel van spelers die in Nederland actief zijn en speciaal voor het ABCS-toernooi waren overgevlogen. Het gaat om Raymond Baten (FC Rijnvogels), Ronny Nouwen (SC Feyenoord), Jean-Luc Bergen, David Abdul (RVVH), Eric Abdul (ASWH), Rensy Baradas (RVVH), Reinhard Breinburg (K.v.v. Quick Boys), Steve Escalona (FC 's-Gravenzande) en Rashidi Gilkes (FC 's-Gravenzande). 7 van deze spelers stond in de basis. Gilkes was de doelpuntenmaker van de Avond voor Aruba.

In de 21ste minuut kreeg Emilio Limon de eerste goede kans. Op de rand van het strafschopgebied werd Limon aangespeeld door Romano Stekkel. Limon loste een laag schot dat rakelings naast ging.

De wedstrijd was gelijkopgaand. Beide teams vielen aan en kregen kleine kansen. Aruba opende de score in de 35ste minuut. Vanaf links werd de bal voorgetrokken een speler van Aruba hoefde de bal alleen een tikje te geven en verdween in het doel van Ronny Aloema.

Na de tegentreffer probeerde Natio de gelijkmaker voor rust te maken. In de 43ste minuut kreeg Giovanni Waal nog een kans op de gelijkmaker, maar hij schoot de bal in de handen van Aruba-doelman Eric Abdul. Het mocht echter niet baten en het Surinaams elftal ging rusten met een 1-0 achterstand.

In de 75ste minuut kon Waal gevaarlijk worden voor de goal na een steekbal van Limon, maar de goed keepende Abdul greep voortijdig in.

In de 78ste minuut kreeg Guno Kwassie de rode kaart van de scheidsrechter na een opstootje. De Arubaanse speler kreeg alleen geel. Winter offerde Romano Sordam op voor Giovanni Alleyne die de open plek in de verdediging moest opvullen.

In de slotminuten probeerde Suriname met snelle aanvallen nog de 1-1 maken, maar de doelman van Aruba weigerde mee te werken. In de blessuretijd kreeg ook verdediger Jetro Fer de rode kaart te zien, na een tweede gele kaart voor een overtreding.

De beelden van de wedstrijd, is in de onderstaande video te bekijken.

COMMENTS

BLOGGER: 11
  1. In de match tegen Bonair; Suriname maakt een frisse strakke indruk, maar het tempo moet toch omhoog. Meetmomenten met robuuste opponenten op het vaste land: een Bolivia, Uruquay, Paraquay, zouden de ploeg meer body geven. En vergis je niet, een bezoek van Ć©Ć©n deze landenteams betekent kassa, volle stadion en eenheidsgevoel!
    (; Staatsolie, Telesur, etc. etc. (ken'tnielaten!!) NARANJAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waardeloze shit team!!Ik dacht dat Emilio Limon enig verschil in het spel zou kunnen brengen,maar deze vertoning is een regelrechte schande!Aruba,een miniscuul eilandje waar voetbal niet eens populair is en dan toch daarvan verliezen!

    Ja hoorrrr de Natio,echt de "wijven" club elftal.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Aruba is een klein eiland waar voetbal # 1 sport is. De nieuwe generatie droomt om in de top van de CONCACAF te zijn. En bijdeze de wereld wil laten zien dat Aruba ook competitief is geworden. Headlines in de wereld is Aruba is on the rise. Dus watch out!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo laag is het voetbal niveau in Suriname!!!!!!
    ERg horrr!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Inderdaad zo laag is het niveau in Suriname ( en het is nooit veel hoger geweest). En dan om te lezen dat sommige mensen vinden dat Suriname te goed is om tegen andere CaraĆÆbische landen te spelen en dat Suriname tegen landen als Bolivia, Paraguay en Uruguay moet spelen...jaja die landen staan echt niet te popelen om tegen Suriname te spelen. Meer realiteitszin en minder arrogantie zou goed zijn voor ons hier in Suriname.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Was het een heren of dames surinaams elftal? Schande!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. En hierdoor zakken we verder op de fifa ranking.En straks moeten we tegen deze zelfde Aruba in een poule spelen voor plaatsing voor de volgende ronde van de Caribbean Cup.Maar ja men beseft het niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Natio Fans,beide wedstrijden waren niet van hoog niveau, maar Natio heeft zijn best gedaan om steeds aanvallend te denken, maar het heeft niet de winst opgeleverd bij de tweede wedstrijd. Had Natio binnen een kwartier gescoord, dan was Aruba niet terug gekomen. Aruba heeft geleerd, een professionele mentaliteit in de ploeg te brengen, maar zal uiteindelijk niet lang aan de Caribische top vertoeven, omdat er te weinig opvolgers zullen blijken te zijn in de toekomst. Hun spel is niet oogstrelend, maar op dit moment wel effectief. Niet haastig en geconcentreerd spelend en wachten op fouten. Natio ging er voor, maar het viel heel duidelijk op, dat de huidige Surinaamse voetballer conditioneel en tactisch niet is gegroeid. De bal aannemen, kaatsen,strak passen, geduld en concentratie lijken nieuw te zijn. Ook nadenken, de basis van het Zuid Amerikaanse voetbal, lijkt ver weg. Middenvelders met het brein zijn een uitgestorven soort. In Europa zie je de computers nu op het middenveld, de geprogammeerden, die nu de titels, salarissen en namen krijgen van de groten (Platini, Zico, Michel), maar een ploeg in nood niet kunnen sturen. De clubs in SU hebben heel wat werk te verrichten om hun voetballers beter te maken. De basis van dit alles, blijft de inkomsten die er niet zijn om professioneel aan de slag te gaan. Het totale voetbal zit in een vicieuze cirkel, vanaf de bond tot aan de clubs. De jeugd die nu goed voetballen lopen straks vast in hun ontwikkeling. Dit ligt niet aan het niveau van de jeugdcompetities, die vele malen beter is dan in andere landen. Het vervolgtraject kost iedereen geld, zowel de SVB als de clubs. Misschien moeten de clubs hun ijver leggen op een vaste trainer in dienst nemen, die per dag twee trainingen verricht voor bereidwillige voetballers binnen de club. Alleen zij die het hogere niveau willen meemaken, zullen het eerste team halen. Misschien is dit de schaal die de amateurs moet worden aangeboden. Amateurs zullen moeten beseffen, dat ook zij keuzen zullen moeten maken en niet alleen de SVB en de clubs.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Tekenend dat Aruba die gebruik maakt van spelers (b.v. keeper Eric Abdul en Raymond Baten) uit KNVB hoofdklasseverenigingen te sterk blijkt voor Natio. M.a.w Is Natio gezakt tot KNVB hoofdklasse niveau of lager?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. de wedstrijden die natio speelde op het abcs toernooi was op het niveau van een tweede klasse knvb zelfs van een hooftklasser knvb zouden ze pakslaag krijgen of nog erger van su die hier in de wk amsterdam mee doet of mee heeft gedaan,,,!!? het niveau van natio moet om hooog,,!!alleen door de inbreng van de suriprofs en een goede trainer zou dat kunnen dus waar wachten we nou op kom op met die dubb of sport pas,,,,!!! hoe en hoe kunne we dat gedaan krijgen en aan wie moeten we dit nog aan zijn of haar verstand brengen help help help iemand,,, natio heeft het hart nodig om van het tweede klasse niveau af te komen,,,,!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Deze generatie van SME voetballers kunnen nooit in de schaduw staan van SME voetballers van jaren 60 en 70. NOOOOOIT!!!!!
    Erop wedden dat zij ook nooit beelden hebben gezien uit dezelfde periode. Deze zijn moedwillig verbrand.
    Aruba wint van SME. SME zinkt steeds dieper weg.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Aruba wint derde editie ABCS-toernooi
Aruba wint derde editie ABCS-toernooi
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3adl-T2VYj-B51ANx1nKUpfZKehTU-pvrRdQyzA-PN1MBg6uTdKv23JLiHnQWBBDCJ8xnhuJqCT-FsoZ4022_-ekpdN9xNlMGps2CsLNG2C34VmtvVG4Ekb7iZ3Wyk-xiXxvi5FkyViw/s1600/Aruba%252C+Suriname%252C+ABCS-toernooi+2012%252C+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3adl-T2VYj-B51ANx1nKUpfZKehTU-pvrRdQyzA-PN1MBg6uTdKv23JLiHnQWBBDCJ8xnhuJqCT-FsoZ4022_-ekpdN9xNlMGps2CsLNG2C34VmtvVG4Ekb7iZ3Wyk-xiXxvi5FkyViw/s72-c/Aruba%252C+Suriname%252C+ABCS-toernooi+2012%252C+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/07/aruba-wint-derde-editie-abcs-toernooi.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/07/aruba-wint-derde-editie-abcs-toernooi.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content