Suriname overklast Bonaire en staat in finale

Suriname heeft titelverdediger Bonaire vrijdagavond overklast tijdens de openingswedstrijd van het ABCS-toernooi op Aruba. De nationale sel...


Suriname heeft titelverdediger Bonaire vrijdagavond overklast tijdens de openingswedstrijd van het ABCS-toernooi op Aruba. De nationale selectie won de wedstrijd met maar liefst 8-0 en staat zondag in de finale. De wedstrijd Aruba tegen Curaçao is geëindigd in 3-2. Dit betekent dat Suriname en Aruba het tegen elkaar zullen opnemen in de finale.

De ruststand van de wedstrijd Suriname tegen Bonaire was 3-0. Vanaf het begin domineerde Natio het spel. Er waren legio aan kansen om te scoren, maar deze werden niet benut. In de 22ste minuut kreeg Giovanni Waal de eerste grote kans. Vanaf de rechter flank op het middenveld gaf Evani Esperance de bal voor. Waal die helemaal vrij liep volleerde de bal hoog over.

Emilio Limon opende de score na 27 minuten. Een hoekschop van Suriname werd niet goed weggewerkt door Bonaire, waarna Evani Esperance de bal kon oppikken. Hij speelde de bal af aan Limon die snoeihard uithaalde ver buiten het strafschopgebied en de bal de rechter kruising van het doel in vloog; 1-0.

Na een half uur spelen was Limon weer belangrijk voor Natio. Een goed opgebouwde aanval die begon bij doelman Ronny Aloema die de bal gaf aan verdediger Jetro Fer. Hij speelde Limon aan die een een-tweetje aanging met Jurmen Vallei. Hierdoor kon Limon diep gaan. Hij snelde de bal achterna en kon vanaf rechts de ongedekte Romeo Jomena (foto) aanspelen die de bal makkelijk intikte; 2-0.

In de 35ste minuut werd een grote kans om zeep geholpen. Linker vleugelverdediger Guno Kwassie kon Jomena aanspelen die helemaal vrij stond. Even werd er getwijfeld of het buitenspel was, maar de vlag blijf omlaag. Jomena kwam in een 1-tegen-1 situatie met de keeper, waarbij hij eerst de bal verspeelde maar toch weer kon veroveren. Vanaf links gaf hij een voorzet aan de doorgelopen Kwassie die bij de tweede paal stond. Zijn kopbal mislukte echter en de bal ging via de grond de achterlijn over.

Een minuut later was het wel raak voor het Surinaams elftal. Limon speelde de opgekomen Vallei aan die de rechter vleugel opzocht. Hij speelde de bal voor het doel waar de inkomende Waal van dichtbij kon inschieten; 3-0.

In de tweede helft vielen vijf doelpunten. "Suriname was heer en meester over Bonaire", zeiden de presentatoren. Bonaire wist nauwelijks gedegen aanvallen op te zetten, waardoor het eenrichtingsverkeer was voor Suriname.

Romano Sordam trof in de tweede helft als eerste het doel. In de 52ste minuut kreeg Suriname de ruimte van Bonaire om te combineren in het strafschopgebied. Romano Stekkel en Jomena waren bezig met korte combinaties, waarbij de bal werd vergeten. De oplettende Sordam pakte de, kapte een verdediger uit en schoot de bal laag in de het doel; 4-0.

Na een uur spelen kreeg het Surinaams elftal een strafschop toegekend, na een overtreding op de goed spelende Emilio Limon die het strafschopgebied in dribbelde. Een verdediger van Bonaire moest aan de noodrem trekken. Doelman Ronny Aloema stak het veld over om de penalty te nemen. Aloema schoot de bal hard door het midden, waarbij de doelman de verkeerde hoek koos; 5-0.

Suriname ging onvermoeid verder en scoorde 3 minuten later de 6-0 binnen. De verdedigers van Bonaire hadden geen antwoord op de snelle vleugelspelers. Evani Esperance werd diep gestuurd en gaf de bal vanaf de linker flank voor. Via de voet van Waal ging de bal bijna naast, maar goaltjesdief Jomena stond op de juiste plaats om de bal voor de tweede keer op de avond binnen het doel te werken.

In de 73ste minuut kreeg Bonaire de 7-0 om de oren, na een steekbal door het midden bleef invaller en debutant Jelany Djemesi koelbloedig en schoot rustig binnen.

In de 87ste minuut ging Bonaire slordig om met een vrijtrap en schopte de bal tegen Djemesi. Giovanni Drenthe kreeg de bal, omspeelde de laatste verdediger en schoot hard en laag in de verre hoek; 8-0.

Suriname speelt zondag om 20:00 uur Surinaamse tijd de finale tegen Aruba. Pikant detail is dat Aruba één van de tegenstanders is in de eerste ronde van de Digicel Caribbean Cup 2012 in september.

Opstelling Suriname: Ronny Aloema; Jurmen Vallei, Gillermo Faerber, Jetro Fer, Guno Kwassie; Romano Stekkel, Romano Sordam; Giovanni Waal, Emilio Limon, Evani Esperance; Romeo Jomena.

De beelden van de wedstrijd, is in de onderstaande video te bekijken.

COMMENTS

BLOGGER: 6
  1. Het werd al gezegt,Emilio Limon is een zeer ervaren international die de gehele team kan trekken.En hier heeft hij toch weer hele goede prestatie neergezet.Dit is het Surinaamse team wat wij gewend waren te zien.Al zijn we toch nog te zwak,maar als deze prestaties blijvend geleverd worden,staan we in iedergeval nier meer op zo'n belachelijke lage plaats in de fifa lijst die veroirzaakt was door Kenneth Jaliens.Goed zo jongens,ook Aruba moet in princiepe geen problemen opleveren na zo'n monsterzege op Bonaire.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. of Bonaire speelde met een C-elftal tegen Suriname, maar ik heb geen enkele verandering gezien of vooruitgang in het spel van Suriname...tegb Aruba

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo allemaaal ik ben zelf ook trainer ( in ned ) en hb de wedstrijd ook live bekeken en heb ook als een trainer de wedtrijd zitten analiseren en ben tot de volgede conclusie gekomen dat 1. de wedstrijd had het nivo van een hollandse tweede klasse,,,!! natio verdient meer,,,,!! want als ze hier een hollanse hooft kasser zouden ontmoeten zou ze pakkie krijgen (of nog erger van een samen gestelde team die dit jaar eindelijk weer gaat voor de kwakoe cup) want zelfs daar is het nivo beter dan wat ik zag in de wedstrijd,,,,!!!! 2.het samen spel ws bij flagen ver te zoeken ondanks dat bonaire z0 zwak speelde kon natio het spel niet maken ze te slordig in balbezit en er ook weinig beweging van de man zonder bal,,, straks nog meer,,,!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ de anonieme trainer

    Ik hoop dat je meer verstand heb van voetbal dan van je nederlandse taalgebruik......

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ai klopt man ik heb meer verstand van voetbal dan van de nederlandse taal had op school altijd een onvoldoende voor me ned,,,!!! sorry voor dat man,,,,!!! ma mi na wan srang mang tog dus i give a d about that,,,,,!!!!

      Verwijderen
    2. oja,,,,!!! ben met dat alles wel geslaagt en heb daarmee ook nog me tc 2 op zak,,,!!! dus,,,!!!

      Verwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname overklast Bonaire en staat in finale
Suriname overklast Bonaire en staat in finale
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLhmwbsDS4m8-JrmZ3zjP6zVjUzIiXmXwtaWHPItrdIVLXW9VEe6Z_-TFW9HrVK1Pa-YJ1zuKvG1IHvu6_gLf9ZroR1xRUdjIlo44_u4iKnwFvgNoVmkTFipdrhdjJL2-iQBKt_I0e2Z0/s1600/Suriname%252C+Bonaire%252C+Romeo+Jomena+%25289%2529%252C+ABCS-toernooi+2012%252C+13+juli+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLhmwbsDS4m8-JrmZ3zjP6zVjUzIiXmXwtaWHPItrdIVLXW9VEe6Z_-TFW9HrVK1Pa-YJ1zuKvG1IHvu6_gLf9ZroR1xRUdjIlo44_u4iKnwFvgNoVmkTFipdrhdjJL2-iQBKt_I0e2Z0/s72-c/Suriname%252C+Bonaire%252C+Romeo+Jomena+%25289%2529%252C+ABCS-toernooi+2012%252C+13+juli+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/07/suriname-overklast-bonaire-en-staat-in.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/07/suriname-overklast-bonaire-en-staat-in.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content