Suriname U-17 start WK-kwalificatie met winst

De Surinaamse U-17 selectie (foto: voor de wedstrijd) is gisteravond de WK-kwalificatie goed begonnen. In het Haseley Crawford Stadium op T...


De Surinaamse U-17 selectie (foto: voor de wedstrijd) is gisteravond de WK-kwalificatie goed begonnen. In het Haseley Crawford Stadium op Trinidad versloeg Suriname U-17 hun leeftijdsgenoten van Guyana met 3-1.

De Guyanezen werden weggespeeld door een veel beter geolied Surinaams elftal, dat de leiding nam in de 16e minuut. De doelman van Guyana had geen kans om een goed genomen schot van Inter Moengotapoe-speler Jofrendi Gainsa te stoppen; 1-0.

Tot dat punt van de wedstrijd controleerde Suriname U-17 het spel. Guyana gaf tevens veel ruimte weg waar de jonge Surinamers veelvuldig gebruik van maakte. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen de 'Junior Jaguars' meer vertrouwen, door scherper en compacter te spelen.

In de 24ste minuut werd het vertrouwen bij de Guyanezen beloond met een doelpunt. Jermaine Fletcher onderschepte een pass van Suriname net over de middenlijn op de helft van Natio U-17. Hij rukte op naar het Surinaamse doel, gaf de bal af aan de toegesnelde Franklyn Parks die de bal langs de opkomende keeper Savio Proeger het doel in kon werken; 1-1.

Na de gelijkmaker bleef Suriname druk zetten op de Guyanezen. Dit leverde een half dozijn aan hoekschoppen op. De doelman van Guyana moest flink aan de bak. In één situatie kon hij de bal nog maar net boven de lat duwen. Beide teams kwamen niet meer tot scoren en gingen met een 1-1 stand rusten.

Suriname U-17 ging in de tweede helft verder met het spel waar het in de eerste helft gebleven was. Guyana schakelde een tandje bij om nog offensiever te spelen.

Opvallend was dat de bondscoach van Guyana, Sampson Gilbert, drie wissels in 8 minuten pleegde, terwijl Delano Baal in die tijd pas één nieuwe speler had ingebracht. De intentie van Gilbert was duidelijk. Hij wilde de druk opvoeren om zo op voorsprong te komen.

Het tegenovergestelde bleek echter. Ook Baal bracht meer vers bloed in het veld. De wisselspelers van Suriname brachten veel energie in aanvallend opzicht. Dit bracht Suriname in de 76ste minuut weer op voorsprong. Het was Donnegy Fer die de 2-1 scoorde.

De wedstrijd werd op slot gegooid door invaller Moreno Asoman die te snel was voor de Guyanese defensie en de bal hard in het doel kon schieten; 3-1.

Suriname U-17 heeft nu 3 punten net als Trinidad & Tobago dat met 23-0 won van het nietige British Virgin Islands. Met een beter doelsaldo staan de 'Young Soca Warriors' op de eerste plaats in de poule. Morgen speelt Suriname de belangrijke en waarschijnlijk ook beslissende wedstrijd tegen Trinidad & Tobago.

COMMENTS

BLOGGER: 1
  1. Eindelijk eens een positieve resultaat!Goed gedaan jongens,maar dit is nog maar het begin!Dit is een revanche van Suriname op Guyana dat ons te kijk had gezet met hun B elftal tegen Natio/Suriprofs en ook al is deze wedstrijd U-17,ze kunnen een goeie basis beginnen te vormen voor straks.Als deze jonge jongens het goed blijven doen,dan kan er best heel veel bereikt worden!

    Zet em op tegen Trinidad,al zal Trinidad denk ik winnen,maar give the best you've got!

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname U-17 start WK-kwalificatie met winst
Suriname U-17 start WK-kwalificatie met winst
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhr6bWn-CXjIa50BCIig3ackJMdzrEy1Nq1WxfaV0HDoNtIXu-R52y8qRofod_rGEYpne_0XlhACiAmfgZ792aTsQnOgfSdv9GlJjsUsEEemh47xeM_-PFcj3zT1k1jVDTpgiXVSlIsiTk/s1600/Guyana+U-17%252C+Suriname+U-17%252C+Warming-up%252C+Selectie%252C+WK-kwalificatie+2013%252C+Trinidad+%2526+Tobago.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhr6bWn-CXjIa50BCIig3ackJMdzrEy1Nq1WxfaV0HDoNtIXu-R52y8qRofod_rGEYpne_0XlhACiAmfgZ792aTsQnOgfSdv9GlJjsUsEEemh47xeM_-PFcj3zT1k1jVDTpgiXVSlIsiTk/s72-c/Guyana+U-17%252C+Suriname+U-17%252C+Warming-up%252C+Selectie%252C+WK-kwalificatie+2013%252C+Trinidad+%2526+Tobago.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/07/suriname-u-17-start-wk-kwalificatie-met.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/07/suriname-u-17-start-wk-kwalificatie-met.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content