'Spelers Aruba beter ontwikkeld dan Surinaamse'

Het gros van de spelers dat momenteel uitkomt voor de Arubaanse selectie heeft een beter voetbalontwikkeling dan die van Suriname. Tot deze...


Het gros van de spelers dat momenteel uitkomt voor de Arubaanse selectie heeft een beter voetbalontwikkeling dan die van Suriname. Tot deze conclusie komt technische directeur van de Surinaamse Voetbalbond, Kenneth Jaliens.

Tijdens de vorige editie van het ABCS-toernooi zaten nog vijf basisspelers bij het team van Aruba die uitkomen in competities in Nederland en waren er enkele genaturaliseerde Colombianen. Dit jaar waren het negen spelers en enkele Colombianen die genaturaliseerd zijn. Het gaat om Raymond Baten (FC Rijnvogels), Ronny Nouwen (SC Feyenoord), Jean-Luc Bergen, David Abdul (RVVH), Eric Abdul (ASWH), Rensy Baradas (RVVH), Reinhard Breinburg (K.v.v. Quick Boys), Steve Escalona (FC 's-Gravenzande) en Rashidi Gilkes (FC 's-Gravenzande).

Bij het vorig ABCS-toernooi wist Suriname Aruba nog op een 0-0 gelijkspel te houden in de reguliere speeltijd. Na penalty's werd er toen verloren. Het afgelopen weekeind verloor Suriname ook in het kader van dit toernooi ondanks beter veldoverwicht de wedstrijd met 1-0.

In de eerste wedstrijd tegen Bonaire was Suriname heer en meester en won ook overtuigend met 8-0. "Ik kan alleen maar op de eerste plaats positief reageren op de winst tegen Bonaire en de complimenten aan het team uitbrengen", zegt Jaliens. "Over de tweede wedstrijd had ik reeds het vermoeden dat het moeilijker zou gaan worden voor Suriname. Het Arubaans elftal dat we nu zien, is niet van die wij kenden van enkele jaren geleden. Dit eiland is thans met een voetbalontwikkelingsplan bezig welke ondersteund wordt door de KNVB. Aruba is nu voor onze standaard en kwaliteiten een pittige tegenstander." Jaliens baseert zijn conclusie simpelweg op het feit dat de Arubaanse jongens, doordat ze in Nederland voetballen, een betere voetbalontwikkeling doorlopen.

Volgens de directeur houdt het hierbij niet op voor de Surinaamse selectie die zich ook nog voorbereid op de Digicel Caribbean Cup later dit jaar. De cup lijkt ver, maar gaandeweg zal blijken dat het trainingsprogramma dat hij na de komst van het team met de bondscoach zal doornemen, te kort zal zijn, meent hij.

Vooral om de jongens zowel technisch als tactisch verder bij te schaven. "Ik heb slechts de uitslagen maar qua analyse van het spel moet ik nog verslag krijgen." Zo gauw de bondscoach terug is, verwacht de directeur verslag van hem over de gespeelde wedstrijden, waarna beide heren weer aan de slag zullen gaan om het traject verder te bepalen.


COMMENTS

BLOGGER: 7
  1. Eigenlijk zou men zich de volgende vraag stellen, waarom worden spelers die in Nederland hun voetbalontwikkeling mee maken betere voetballers dan wanneer zij hun voetbalontwikkeling in Suriname (en eigenlijk ook Curaçao en Aruba) mee maken. Zowel de SVB als de bonden van Curaçao en Aruba krijgen steun uit Nederland, maar toch komen niet aan het niveau dat de spelers in Nederland wel halen. Ik denk dat dit gegeven een diepgaand onderzoek waard is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. technische directeur Kenneth Jaliens. (ik hoop dat u dit ook leest)u zou ook het zelfde kunnen doen toch want in nederland lopen ook heel wat surinamse jongens in de hooft en in de topklasse waar het niveau veel hoger lig dan dat van natio en die andere landen die reeds genoemt zijn op dit moment...!! ik zou zeggen profiteer daar nou eens keertje van,,,!!!!! maak u maar er sterk voor AUB....!!!!!???

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou, ik heb zelf de wedtrijd tegen Aruba gezien via die link.

    Ze moegen misschien betere randvoorwaarden hebben en een betere sociaal leven dan Su maar qua voetbal is het echt niet veel beter of beter gezegt met een goede aanpak moet Su Aruba met Columbianen en spelers uit Ned gewoon verslaan.

    Wat mankeert is niet alleen het sociaal leven van de voetballers dat verbeterd moet worden maar fysiek komen we altijd te kort om na 2 dagen weer een wedstrijd te spelen, krachttraining komt nauwlijks voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ja suriname moet ook kijken naar kwalitatief goeie nederlandse jongens met surinaamse komaf dan zullen die surinaamse voetballers vandaar zich aan het niveau van die jongen optrekken!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik moet bijna lachen als ik lees met welke "nederlandse" spelers de arubanen op de proppen zijn gekomen. teams die niet eens in hoogste divisie in nederland uitkomen....ik tel de columbianen niet eens mee....wij hebben legio srananmangs die op het allerhoogste niveau voetballen, en zelfs voor suriname willen uitkomen.....en toch wil suriname gewoonweg het wiel opnieuw uitvinden....we blijven maar spelers opleiden en trainen, maar de andere landen blijven niet slapen heh....ze blijven ook in training...dus denken we dat we uiteindelijk op een hoger niveau spelen...dan speelt de tegenstaander toch nog een treetje hoger....we hebben echt die boost nodig van enkele potige profs....succes gegarandeerd...vraag het maar aan Jamaica, daarna Trinidad...en recent nog Guyana....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. weet je wat ik me afvraag raj-g of technische directeur Kenneth Jaliens deze blog wel onder ogen krijg,,,!!?? om te zien hoeveel advies hij krijg...!!!!! ik vraag me af.....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dus Aruba is nu beter dan Suriname wat voetbal betreft. Dit is toch lachwekkend en tegelijkertijd schandalig.
    Die Jaliens is vanaf dag 1 ongeschikt gebleken.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'Spelers Aruba beter ontwikkeld dan Surinaamse'
'Spelers Aruba beter ontwikkeld dan Surinaamse'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjewGfzhyKRtL5Kjj2vtQd1UeYeFY0954kmRf1dsbwlii_stfidpynpfkN9CNqPPzAQFFvPoUqnCoWXjZNQD15dWoCtjdIypRZzl0oMyN2APinEGHz5PuKqP4p5xPirEKXn40doiaQKGzc/s1600/Aruba%252C+Suriname%252C+Elftal%252C+ABCS-toernooi+2012%252C+15+juli+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjewGfzhyKRtL5Kjj2vtQd1UeYeFY0954kmRf1dsbwlii_stfidpynpfkN9CNqPPzAQFFvPoUqnCoWXjZNQD15dWoCtjdIypRZzl0oMyN2APinEGHz5PuKqP4p5xPirEKXn40doiaQKGzc/s72-c/Aruba%252C+Suriname%252C+Elftal%252C+ABCS-toernooi+2012%252C+15+juli+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/07/spelers-aruba-beter-ontwikkeld-dan.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/07/spelers-aruba-beter-ontwikkeld-dan.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content