Suriname speelt gelijk tegen Frans-Guyana

Op uitnodiging van de Frans-Guyanese Voetbalbond speelde Suriname gisteren een oefeninterland tegen Frans-Guyana (foto). De wedstrijd in he...


Op uitnodiging van de Frans-Guyanese Voetbalbond speelde Suriname gisteren een oefeninterland tegen Frans-Guyana (foto). De wedstrijd in het Stade de Baduel eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Meer dan 500 toeschouwers zagen dinsdagnacht de vriendschappelijke confrontatie.

Voor Frans-Guyana was het een goede test, omdat het team volgende week in actie komt in de prekwalificatie van de Caribbean Cup 2014. De Surinaamse selectie die pas vorige week voor het eerst met elkaar trainde, was veel agressiever in de wedstrijd dan de Fransen. Dit leidde echter niet tot de openingstreffer.

Suriname was verder veel dreigender dan Frans-Guyana. In de 67ste minuut werd Kareem Kwasie onderuit gehaald in het strafschopgebied. De Franse arbitrage wilde de bal echter niet op de 11-meterstip leggen.

In de 71ste en 85ste wist Natio toch tweemaal het net te vinden, echter werd voor beide doelpunten gevlagd voor buitenspel. Het lijkt er op dat de scheidsrechter het beide keren aan het verkeerde eind had. Bij een van de "doelpunten" werd de bal in het stafschopgebied gepast, waar Donovan Loswijk naartoe snelde die op een lijn stond met de verdedigers, de keeper passeerde om daarna de afgekeurde goal binnen te schieten. Giovanni Alleyne maakte de andere afgekeurde treffer. Frans-Guyana kon zelf niet profiteren van enkele fouten van doelman Obrendo Huiswoud. En zo eindige de wedstrijd in 0-0.

Het elftal van Frans-Guyana zal niet dezelfde zijn die in de Caribbean Cup aan zal treden. Het team zal voor de Caribbean Cup versterkt worden met zeven professionals uit Frankrijk en andere landen. Frans-Guyana bereikte zo in 2012 als één van de acht landen de finaleronde van de Caribbean Cup. Vlak voor het toernooi komen de Fransen op 27 mei nog naar Suriname voor een rematch.

De beelden van de wedstrijd, zijn in de onderstaande video te bekijken.

COMMENTS

BLOGGER: 3
  1. Natio Fans, mocht NATIO zich plaatsen voor de eindronde CFU in november 2014, is het misschien dan ook niet een geschikt moment dat de SVB de Aziatische contacten gebruikt om met Natio oefen-interlands te spelen tegen Indonesië, India, China en Qatar in 2015 op het Aziatisch continent, met het oog op een eventuele plaatsing GOLD CUP en de CENTENARIO 2016? De Aziaten hebben in 2015 en 2016 ook belangrijke toernooien, zoals de SAFF Cup die in India wordt gehouden in 2015. De SVB heeft ook gerefereerd aan een nieuwe kledingsponsor. Eventueel zou de SVB dit ook kunnen bespreken met de nieuwe shirtsponsor. Het zou gaaf zijn als bijvoorbeeld Nike Natio zou kleden. Dit bedrijf kent de Suri's die topvoetbal hebben gespeeld en het is een merk dat zijn tijd ook vooruit is en ons kan helpen om een niveau hoger te komen. Alles wat ons kan helpen om een stap te maken, moet worden aangegrepen. Ik hoop dat het bestuur alvast voor de komende periode in september, alles doet om de plaatsing te halen voor de tweede ronde. Kijkend naar de groepen in de tweede ronde, is groep 7 interessant. Daar wordt de beste nummer geplaatst en is een van de minder sterkere groepen. Ach, dit alles is wens van de geachte en toch is dromen een stimulans om aan te geven dat je leeft. Natio, wens ik alle sterkte toe de komende periode. Ik blijf jullie natuurlijk volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste natio fans
    Het is nog een lange weg te gaan voor natio om weer als een van de grote topvoetballand van de Caraibiesche zonne (CFU) te behoren, onze politieke leiders in Suriname hebben daar geen haast mee om ubberhoud die toe gevoegde waarde die Suriname overal in de aan het voetballen zijn om hun een kans om te huisvesten en hun schild op nationaal niveau voor ons surinaamse zaak(Natio) te laten zien. Door het gedracht van die beleidsmaker in Suriname gaan heel veel talenten verloren en dat doet pijn,want het zou mogelijk kunnen zijn dat we hier in de Arena Nederland vs Suriname.
    Ik ben elf maanden in Suriname door gebracht en elke wnknd voetbalwedstrijden ga zien van hoofdklasse, eersteklasse,het blijk dat eerste klasse wedstrijden veel meer mensen naar de stadions trekt dan een hoofdklasse wedstrijd. Ik hoop dat Goddeken het genoeg ruimte en tijd krijgt om deze selectie klaar te stomen voor de Caribean Cup, als deze man al twee u selectie al resultaten liet zien en het ABCA Cup binnen gehaald heb ik vertrouwen in hem,hij kan veel me suriname bereiken want ik vindt hem persoonlijk een vakman hij kent zn vak.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. j'ai assister a la rencontre de mardi soir entre la Guyane et le Suriname score nul 0-0 mais si le Suriname à dominé le match ils n'ont put concrétiser les actions mais les arbitres n'était à la hauteur du match deux buts refusé, mais je trouve qu'il y a encore beaucoup de travail à faire sur le plan tactique et technique trop de passes raté n'arrive pas à destination le coach a put découvrir un jeune joueur qui a évoluer avec la sélection Guyanaise je pense qu'il faudrait à ce joueur mais il y a pas que lui ils sont à plusieurs qui jouent en Guyane

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname speelt gelijk tegen Frans-Guyana
Suriname speelt gelijk tegen Frans-Guyana
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6jx0jXnL-Cn-HZ5mXHQJyl_kXDZG2WtA0bZPxswPJ1lKQngGpuGmFXMKjiiUrabqRGpT3zPZGDU3nFa8VtkAeQG8zBkF7yn1fNAu57Wvm31guYXfA_4FS7JGmjnGtWCfni_KrvsYL-Uw/s1600/Frans-Guyana,+Suriname,+Line-up,+Oefenwedstrijd,+20+mei+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6jx0jXnL-Cn-HZ5mXHQJyl_kXDZG2WtA0bZPxswPJ1lKQngGpuGmFXMKjiiUrabqRGpT3zPZGDU3nFa8VtkAeQG8zBkF7yn1fNAu57Wvm31guYXfA_4FS7JGmjnGtWCfni_KrvsYL-Uw/s72-c/Frans-Guyana,+Suriname,+Line-up,+Oefenwedstrijd,+20+mei+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/05/suriname-speelt-gelijk-tegen-frans.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/05/suriname-speelt-gelijk-tegen-frans.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content