Zoektocht naar bondscoach gaat nog door

Begin deze maand werd Roberto Gödeken aangesteld als interim-bondscoach. De Surinaamse Voetbalbond (SVB) blijft nog zoeken naar een bondsco...


Begin deze maand werd Roberto Gödeken aangesteld als interim-bondscoach. De Surinaamse Voetbalbond (SVB) blijft nog zoeken naar een bondscoach voor een langere termijn. Technisch directeur Ronald Kolf (foto: midden) heeft volgens SVB-voorzitter John Krishnadath een lijstje met drie potentiële kandidaten.

"We zijn al een hele tijd bezig met een bondscoach. De gesprekken worden nog steeds gevoerd door de heer Kolf met een drietal personen. Wij willen een bondscoach die het traject gaat inzetten na het WK, want we gaan dan naar het volgende WK toewerken", zegt Krishnadath.

De SVB heeft vorige week ook een sollicitatie ontvangen van een Mexicaanse trainer met een gehele technische staf. "We hebben een aanbieding gekregen van een bondscoach met een heel team vanuit Mexico. Die hier tegen bepaalde voorwaarden wil komen werken, want zij zien dat we qua spelers een bepaalde potentie hebben. Waarmee zij dus denken dat we van betekenis kunnen zijn op het WK 2022 in Qatar."

"Op dit moment is Kolf dus bezig met drie mannen. Dat heeft een prijskaartje. Als hij de keuze heeft gemaakt, gaat hij een voordracht doen. Dan moeten we antwoorden op vragen weten zoals 'wat kost je', 'wat zijn je voorwaarden', 'kan ik het betalen' en 'kan ik naar de overheid stappen'. Dus dat ik dan aan het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken vraag of zij bereid zijn om de komende vier jaar een bondscoach te financieren. Of dat je zegt dat je het gedeeltelijk financiert", legt de voorzitter uit.

Mocht een buitenlandse trainer niet haalbaar zijn, moet de SVB uit de eigen kleine pool aan gekwalificeerde trainers vissen. "Als wij ĂĽberhaupt helemaal niet in staat zijn om een bondscoach die van buiten komt te betalen, moeten we besluiten om lokaal te selecteren. Ik denk dus dat dat besluit zeker voor het eind van het jaar genomen moet worden."

Gödeken en diens beoogde assistent Eugene Verwey zijn geen optie voor functie van bondscoach. Verwey nam onlangs ontslag, omdat hij niet de interim-functie mocht bekleden. "Kolf is er ook duidelijk in geweest, als het gaat om het kiezen van een bondscoach, Gödeken en Verwey niet in aanmerking komen. Hij ziet Gödeken het liefst bij de U-20, omdat hij daar een heel plan voor heeft om uit te voeren", zegt Krishnadath.

Andy Atmodimedjo, die een universitaire opleiding volgt, is momenteel de meest geschikte lokale trainer waar de SVB ogen voor heeft. "Er is een lokale kandidaat waar Kolf al mee was gekomen die vanwege studieverplichtingen niet kon. Misschien kunnen we de voorwaarden zodanig aantrekkelijk maken, dus dat hij dan wel bereidt is om te zeggen dat hij het kan combineren met zijn studie."

Het interview met John Krishnadath, is in de onderstaande video te bekijken.

COMMENTS

BLOGGER: 4
  1. Bla bla bla bla en het blijft bij bla bla bla

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Qatar 2022! en hoe staat het met Rusland 2018?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Natio Fans, het intens triest, dat het bestuur van de SVB niet de kans ziet om een werkbare situatie neer te zetten. Het interview met de voorzitter komt steeds terug op hetzelfde: het niet hebben van financiën en ook niet weten hoe dit op te lossen is. De SVB zou zich voorlopig helemaal niet meer moeten richten op het aantrekken van een buitenlandse coach, want blijkbaar wil men kwaliteit, maar kan het niet betalen. Er zijn afspraken en overeenkomsten afgesloten, maar deze blijken achteraf alleen te kunnen werken als de SVB enige valuta op zak heeft. Met veel landen gesproken in het afgelopen jaar, maar wat is de opbrengst? Hoeveel elftallen heeft men geprobeerd op 'zachte' basis naar Suriname te halen, zodat er wat kon worden verdiend? Reeds vorig jaar en de tijden daarvoor, speelde geld een hoofdzaak. De clubs onder leiding van Voorwaarts zijn nu boos. Maar wie heeft het bestuur daar geplaatst? Het waren toch eerbare verkiezingen of niet? De nieuwe voorzitter moet opboksen tegen het kartel binnen het bestuur, die de vorige voorzitter ook niet (genoeg) hebben gesteund. Wat is de bedoeling van deze mensen die reeds 2 termijnen aan het volmaken zijn op bestuurlijk vlak? Wat willen zij, wat de voorzitter niet wil of omgekeerd? Steeds hoor ik de gebeden richting Zeister bos, alwaar de 'deity' van het wereldvoetbal verblijft. Het Zeister bos heeft ook geen geld voor ons, misschien enkele netten en spaarlampen. Wat nu? Vijf jaren zijn weg en het lijkt dat de nieuwe voorzitter reeds nu al aan het einde is van zijn voetbal latijn. Interim-bondscoach misschien kan je ons even al de ellende laten vergeten door aansprekende successen te boeken. Of wordt het een verstoorde droom?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En whatabout Clereance Seedorf hij kan toch ook bondscoach worden . En hoezo 2022 die mexicanen gaan het helemaal verpesten een sranan-man moet het worden het is ten slotte nog wel Suriname. En het enige wat ik goed vind van Mexico dat hij die technische staff neemt. Dat is al een heel stuk minder voor de SVB maar natuurlijk hebben ze geen geld om deze man te betalen

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Zoektocht naar bondscoach gaat nog door
Zoektocht naar bondscoach gaat nog door
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0_04lcBzYe4eEL0hYjQHf8_Gz9QnU0Oim6JdNFhOf9LjFHoXTembtbqLL7gBOT0Kldh-UjeuXZuXm7ltBV7ELbk1M9aXG8VSK6g2YfQ2_8tLo7q1yCGw_juLhTv3YP4nmGCm6wYT2p8w/s1600/Ronald+Kolf,+Technisch+Directeur,+Surinaamse+Voetbalbond,+David+Monk,+Chelsea,+Digicel+Kickstart+Clinics,+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0_04lcBzYe4eEL0hYjQHf8_Gz9QnU0Oim6JdNFhOf9LjFHoXTembtbqLL7gBOT0Kldh-UjeuXZuXm7ltBV7ELbk1M9aXG8VSK6g2YfQ2_8tLo7q1yCGw_juLhTv3YP4nmGCm6wYT2p8w/s72-c/Ronald+Kolf,+Technisch+Directeur,+Surinaamse+Voetbalbond,+David+Monk,+Chelsea,+Digicel+Kickstart+Clinics,+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/05/zoektocht-naar-bondscoach-gaat-nog-door.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/05/zoektocht-naar-bondscoach-gaat-nog-door.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content