SVB gaat samenwerken met Qatarese bond

Vorige week is er op het kantoor van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) een overeenkomst getekend tussen de SVB en de Qatarese Voetbalbond. De...


Vorige week is er op het kantoor van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) een overeenkomst getekend tussen de SVB en de Qatarese Voetbalbond. De intentie ligt er om de komende jaren samen te werken, waarbij onder andere wordt gesproken over de bouw van een nieuw stadion. De SVB heeft ambitieuze plannen die de oliestaat zou kunnen ondersteunen.

"We hebben gesproken over de financiering en opzet van een nieuw stadion. Vanuit Qatar wordt dan gedacht aan een 'Public Private Partnership'. Dat wil zeggen dat je medeaandeelhouder of eigenaar bent van een dergelijk stadion", legt SVB-voorzitter John Krishnadath uit.

De SVB heeft ook gesproken over de sponsoring van de competitie en om de zogenaamde 'Qatar Sport Brands' eventueel in Suriname te introduceren. Verder lijkt Krishnadath dit ook als een kans te zien voor een nieuwe kledingsponsor. Het contract met KELME loopt namelijk aan het einde van dit jaar af. "Eventueel kunnen we ook kijken hoe wij onze nationale selecties van kledij op die manier of andere zaken kunnen voorzien."

Als het aan de Qatarese Voetbalbond ligt, zit er voor Suriname ook een trip in naar het Midden-Oosten. "Ze hebben ook een voorstel gedaan om in Qatar in 2015 een sporttoernooi te organiseren waaraan Suriname en Frans-Guyana gaan participeren. We hebben voorgesteld dat de drie Braziliaanse staten in het noorden: Manaus, Macapá en Belém ook een optie zijn om mee te nemen. Ander alternatieven zijn de overige Nederlands sprekende landen óf Guyana en Trinidad & Tobago", aldus Krishnadath.

Op het gebied van technologie is Qatar in staat de SVB te ondersteunen. "Er is aangebonden om ons te helpen binnen het IT traject die wij binnen de SVB willen opstarten. Dan hebben ze het over het inzetten van PhD studenten voor het programmeren."

De beelden van de persconferentie, zijn in de onderstaande video te bekijken.

COMMENTS

BLOGGER: 5
  1. Hier begrijp ik nou helemaal niets van, wel samenwerken met mensen uit Qatar maar niet met surinaamse mensen uit Nederlander. Erg vreemd, zeker omdat Qatar zoveel geld heeft dat ze waarschijnlijk nu gewoon de SVB 'gekocht' hebben en er als een speeltje mee omgaan.

    Het zal een soort PSG/Manchester City worden waarbij alles maar dan ook echt alles afhangt van de sponsor(lees: Qatar). Valt de sponsor weg dan blijft er niets over en zijn wij niets opgeschoten.

    Wat wel mogelijk is dat er vervolgens rijke clubs(die ook in handen zijn van bedrijven uit Qatar) komen die investeren in Suriname zoals een manchester city dat hier een satelietclub begint. Zo zouden surinaamse voetballers eerder in beeld zijn voor de grote clubs in de wereld.
    Dan zouden die spelers veel geld verdienen en na hun carriere zelf wat in Suriname kunnen opbouwen en de mensen uit Qatar etc. kunnen 'wegjagen'.

    Ik zie dat echter niet zo snel gebeuren omdat men al huiverig is voor hulp vanuit Nederland. Laat staan iemand die als jeugdspeler vanaf 14/15 jaar al niet meer in Suriname woont en is ingelijfd door een ManCity en straks op zijn 35ste een keer terugkomt. Ik heb sterk het idee dat deze persoon ook te horen krijgt dat men het allemaal 'zelf' wilt doen.

    Nee, een deal maken met Qatar is iets wat elk klein voetballand kan doen op dit moment, het gaat erom of men samenwerkt of dat men alles in feite uit handen geeft. Met het budget dat de SVB heeft denk ik eerder dat men alles uit handen geeft

    groeten
    Laires

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is juist mooi nieuws. Dat er ergens toch nog aan Suriname word gedacht in dit opzicht. Dit zal wel te maken hebben met grote Surinaamse voetballers die naam hebben gemaakt. Het hoeft niet persee negatief te zijn. De vraag is alleen hoe gaat de svb hier mee om. Het beste is om naar de lange termijn te kijken een een overeenkomst aan te gaan voor een aantal jaar. Als je daarin meetbare en reële afspraken kan maken kan je op basis daarvan altijd de overeenkomst beëindigen. Dus mijn mening is dat je dit altijd kan proberen. Denk aan de jeugd die hierdoor een kans kunnen krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dit is goed nieuws..laat anoniem 1 maar lullen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Weer een samenwerkingsovereenkomt. Net als die overeenkomsten met, Aruba, Jamaica, Curacao, Frans Guy, Brazilie, China, Indonesie ect... Resultaat ? En onze eigen seedorf wilde investern in het sur voetbal, toen heette het dat men de svb onder curratele wilde stellen.
    En wat is het nu dan ?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. moi aussi je comprend rien du pourquoi signé un contrat avec le QATAR est qu'on avait notre propre joueur Surinamais qui voulait s'investir pour son pays et que ça été refusé, je me demande c'est quoi la politique de SVB. j’attends une réponse

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB gaat samenwerken met Qatarese bond
SVB gaat samenwerken met Qatarese bond
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhN2Cjx66vPgqFVa9TmvHF5cmbXTAj9ldXGSzsEfYdSGkb-aV-zwAfdxzwhy_T9vINxEuGe8eEJRTFluSo_4calhV7yqrHr-o13jdmkdnyB4TiyRDXBOmJ7TfP8RMK1hyphenhyphenMTE__S3ho_ukA/s1600/Qatar+Football+Association,+Surinaamse+Voetbalbond,+Logo,+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhN2Cjx66vPgqFVa9TmvHF5cmbXTAj9ldXGSzsEfYdSGkb-aV-zwAfdxzwhy_T9vINxEuGe8eEJRTFluSo_4calhV7yqrHr-o13jdmkdnyB4TiyRDXBOmJ7TfP8RMK1hyphenhyphenMTE__S3ho_ukA/s72-c/Qatar+Football+Association,+Surinaamse+Voetbalbond,+Logo,+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/05/svb-gaat-samenwerken-met-qatar.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/05/svb-gaat-samenwerken-met-qatar.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content