Eredivisieclub Excelsior in januari naar Suriname

Voetbalclub Excelsior uit de Nederlandse eredivisie komt begin januari naar Suriname. De profclub brengt hier een deel van de winterstop do...


Voetbalclub Excelsior uit de Nederlandse eredivisie komt begin januari naar Suriname. De profclub brengt hier een deel van de winterstop door en neemt deel aan het internationale vierhoekstoernooi ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dit meldde de Rotterdamse club op de eigen website.

Ray Wimpel bevestigt namens de jubileumcommissie dat de komst van Excelsior vrijwel rond is. Minder zeker is de deelname van twee Braziliaanse clubs aan het jubileumtoernooi. Dat was in oktober aangekondigd tijdens een persconferentie voorafgaand aan de 90ste verjaardag van de SVB, zegt Wimpel: "We zijn volop in onderhandeling met zowel Clube do Remo als Sport Belém. Maar deze clubs vragen behoorlijk veel geld en het moet uiteraard niet te veel gaan kosten. Bovendien willen de Brazilianen vijftig procent vooruitbetaald krijgen terwijl ook hun verblijf in een eerste klas hotel van tevoren tot in de puntjes geregeld moet zijn. Dat is lastig omdat we vooraf nog geen half kaartje hebben verkocht. Volgende week hakken we de knoop door."

Naast Excelsior en de mogelijk twee Braziliaanse clubs is het Surinaams voetbalelftal de vierde deelnemer aan het toernooi. Mocht het niet lukken om de Brazilianen vast te leggen dan heeft de commissie twee sterke alternatieven achter de hand, zegt Wimpel: "We hebben contacten met Jamaica en Trinidad en Tobago. Maar ook hier hebben we te maken met de factor tijd. De bonden van deze landen moeten ook hun planning maken."

Excelsior, dat als degradatiekandidaat wordt beschouwd, staat na een sterke start van de competitie op dit moment op de vijftiende plaats in de eredivisie. Binnen Excelsior lopen enkele spelers van Surinaamse komaf rond: verdedigers Norichio Nieveld en Miquel Nelom en de middenvelders Kevin Wattamaleo en Ryan Koolwijk. Wattamaleo kijkt al uit naar de trip. "Voor ons is het geweldig terug te gaan en daar te voetballen. Bovendien zullen we met de ploeg nog een aantal activiteiten buiten het voetbal ondernemen, het is voor iedereen ook interessant."

Ook de trainer van Excelsior, Alex Pastoor, staat positief tegenover de reis naar Suriname. "Qua vlieguren en het tijdsverschil is het misschien niet de meest ideale trip, maar het is een goede gelegenheid die periode met elkaar samen te zijn en doelstellingen te formuleren."

De Rotterdamse selectie verblijft van 3 tot 10 januari in Suriname. Op 23 januari wordt de competitie in Nederland hervat.

COMMENTS

BLOGGER: 17
  1. Thanks! Wist niet dat hij ook van Surinaamse afkomst is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik hoop dat t trinidad en jamaica wordt hoor echt een kracht meting vo surr,,en da weten we waar we staan in de carab geb ja tog of niet???

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat klopt,Trinidad en Jamaica zijn zeer goede kandidaten.
    Maar in feite weten we al zo'n beetje waar Suriname staat.Guyana kon niet verslagen worden,ook Antigua en Barbuda niet,dus verwacht ik niet dat Suriname van Jamaica en Trinidad zal winnen,mochten deze landen gekozen worden.Ik hoop natuurlijk wel op een overwinning,op enige voorruitgang.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. nou ik denk dat trinidad te paken is hor trinidad zeker wel,,jamaica is effe sterk en t&t verloor vandg van greneda!!!!!!,,dat van guyana en atigua&berbuda...t was gewoon bad luck..on a nother dan hadden we ze zeker gepakt,,want sur was de sterkste land in poule E of F..WEET NI MEER WELEKE MA AFFEN,sur jongens hebben kwaliteitn en onderschat ze niet all zijn we amateurs we horring gie ding proffs gewoon,,maar we moeten gewoon goed en resoluut afronden,,da's onze probleem afronden..we moesten nu gewoon in de 3 ronde staan,,echt waar

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wall

    Ik hoop ook dat Suriname zal winnen,maar de realiteit is nu eenmaal dat de Natio het niet in zich heeft om op eigen kracht een eindronde van de CFU te halen,laat staan een WK CONCACAF kwalificatie ronde.Hoewel ik wel iets van een lichte groei heb gezien,is en blijft het een wenselijkheid om de Suriprofs erbij te betrekken.Je zegt dat Suriname het sterkste was in die poule.Nee dat waren ze in feite niet.Toen Suriname wel eens waar voor stond op Cuba en Cuba daarna snel hun fouten herstelden,was het Cuba die vrijwel constant op het veld van Surinaamse zijde speelde en erg veel druk zette.Het was omdat Suriname kon counteren (een kennis van me heeft die wedstrijd live gezien) en scoorde,maar het had wederom wel 6-0 voor Cuba kunnen zijn door die overweldigende presure van Cubanen.

    Ik weet niet of Trinidad zomaar te verslaan is,wel moet ik zeggen dat Trinidad het de laatste tijd niet meer zo goed doet.De goeie profs die ze hadden zijn nu te oud geworden,volgensmij hebben ze Francisco Maturana ook niet meer als coach en moeten ze het doen met profs van iets mindere kwaliteit.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. mijn vriend ik ken een paar van die jongens persoonlijk hor en dat hb ik niet van ze gehoord ik hb ook de beelden gezien,,flitsjes en t was echt gelijk opgaand,dus die jongens groeien echt,,en die scouts van sunderland waren verastt door t surinaams voetball..limon was 4 de cubanen een plaaggeest,een last zo goed was hij,,en wij ook..dus dat..

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De feiten hebben utigewezen dat Natio in CFU vderband een middenmoter is. De eindronde van het CFU toernooi is nog steeds een graad te hoog. Over CONCACAF zeg ik niets. De scores van 2008 zeggen genoeg. Ik blijf erbij dat Natio zonder inbreng van de profs uit de jupiler of ere geen schijn van kans heeft in de komende jaren. Het enig verschil tussen dit en het voorgaande team is LIMON en dat mag gerust gezegd worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hey kijk ik heb n selectie samen gezet,,suriprofs/svb..goal aloema,coutinho/,verdeigers gianni zuiverloon,ryan donk,jeffrey bruma,milano koender,calvin jong a pin,roche emanuelson..
    middenveld/, lorenzo davids,kevin wattamaleo,emilio limon,royston drenthe..
    aanvalers,romano denneboom,diego bisseswar,gregory nelson,andwele slory,rydell poepon,stefano rijsel....ziet er leuk uit he..please comment

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ziet er goed uit. Ben niet zeker als drenthe nog kan spelen voor ons, maar deze selectie heeft wat.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. ja hij is nog speelgerechtigd want hij heeft geen oficieele wedstrijd vo oranje gespeeld,t was maar n oefeninterland,,als t in Ek verband was dan zou het niet lukken ma nu ziet t nog goed uit,,het zelfde geldt ook voor slory en denneboom die hebben ook 1 oefeninterland ..dus t kan nog

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dus dan moet SVB snel zaken doen met de FIFA.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. ja ze moeten gewoon snel doen en zaken beter aanpakken,,,,anders verliezen we een paar van die jongens want dit team zou echt een masiev team zijn hor /is,,zeker een cfu kampioenschap geen twijfel..en kwalificeren voor t wk ook..
    met zo'n team zou je heel sterk in de concacaf zijn he,met een mexico,usa,costa rica,

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wij moeten de druk blijven uitoefenen op Giskus en konuiten anders word het niks,ze willen alleen maar dat geld van die goalproject die de fifa vrij maakt om onder elkaar te verdelen,Giskus surisport is de enige die de oudfit van het surinaamse selectie mag verkopen,misschien moeten we REWIMPEL er bij halen,want die jongens moeten zich gaan voor bereiden op hun toekomstige status,

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Met deze selectie worden we cocacaf kampioen
    keepers COTHINO,VERMEER,UBERGEN.
    VERDEDEGERS /JONG A PIN,DONK,ZUIVERLOON,BRUMA,S.BANJAR,M.KOENDERS
    middevelders /L.DAVIDS,E.LIMON,R.DRENHTE,
    AANVALERS/BISSEWAR,A,SLORY,R.POEPON,S.RIJSEL

    BeantwoordenVerwijderen
  15. IK weet dat JARLING de toekomstige bondscoach wordt van Suriname na zn opleiding bij Feyenoord want hij is de vertrouweling van SVB,maak een begin om die jongens te mobiliceren om uit te komen voor de Surinaamse zaak laat je stem horen,je ben als een verleng stuk van de SVB hier in Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Eredivisieclub Excelsior in januari naar Suriname
Eredivisieclub Excelsior in januari naar Suriname
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvdaxYBnWenV-vhbHLUc1vBJgvWqoKZ1XwLepfyy16VOM0g7rx66me2vFGdcd6p3nQB-hG6lfTHUUMd4HMzsr85sKtJE8-qraCEKncJChujWh4EwZPJIFnwnxe7kqsyJSO-omGoYvN1mY/s420/SBV+Excelsior,+Selectie,+2010.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvdaxYBnWenV-vhbHLUc1vBJgvWqoKZ1XwLepfyy16VOM0g7rx66me2vFGdcd6p3nQB-hG6lfTHUUMd4HMzsr85sKtJE8-qraCEKncJChujWh4EwZPJIFnwnxe7kqsyJSO-omGoYvN1mY/s72-c/SBV+Excelsior,+Selectie,+2010.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/11/eredivisieclub-excelsior-in-januari.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/11/eredivisieclub-excelsior-in-januari.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content