Suriname speelt knap gelijk tegen Cuba

In de tweede wedstrijd op Antigua en Barbuda speelde het Surinaams elftal tegen Cuba om nog kans te maken op eindronde. In aanloop naar de ...


In de tweede wedstrijd op Antigua en Barbuda speelde het Surinaams elftal tegen Cuba om nog kans te maken op eindronde. In aanloop naar de wedstrijd was Cuba de favoriet om de confrontatie met Suriname te winnen. Maar de praktijk bewees vandaag anders. Suriname speelde alles of niet, met goed voetbal. Dit resulteerde uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel. Achteraf kan gesteld worden dat Natio twee punten heeft laten liggen tegen de Cubanen

Suriname begon sterk aan de wedstrijd. Al in de 8ste minuut wist Germaine van Dijck de 1-0 op het scorebord te zetten. Na een perfecte voorzet van Emilio Limon schoot de middenvelder vanaf de linker flank de bal binnen. Evenlater kon Ives Vlijter de 2-0 maken, maar hij faalde en schoot over.

Suriname speelde goed georganiseerd. Christoph zat goed in de wedstrijd en bestookte het doel van Cuba met lange afstand schoten. Daarnaast werd er ook beter verdedigd in vergelijking met de eerste wedstrijd tegen Antigua en Barbuda. Vanuit de verdedigende spelmomenten wist Natio beheerst en snel om te schakelen naar de aanval.

Het leek erop dat het Surinaams elftal met een voorsprong de kleedkamers kon opzoeken, maar de eerste helft duurde een minuut te lang voor Suriname. In de minuut toegevoegde extra tijd mocht Cuba een hoekschop nemen. Deze hoekschop wist Armando Isidore uiteindelijk in het doel te werken; 1-1.

Vastberaden begonnen beide teams aan de tweede helft. Cuba kreeg een goede kans toen de Surinaamse verdediging ten onrechte dacht aan buitenspel, maar de aanvaller van Cuba wist zijn kans niet te benutten. Direct daarna rukte Suriname op naar het doel van Cuba. Met een prachtige goal schoot Stefano Rijssel Suriname voor de tweede keer op voorsprong; 2-1. De voorzet kwam ditmaal ook van Limon.

Na het doelpunt van Rijssel zakte de wedstrijd in. In de 66ste minuut combineerde Cuba goed, richting het doel van Obrendo Huiswoud. Na een goed opgebouwde aanval wist Alain Ofarril andermaal de gelijkmaar binnen te schietten; 2-2.

Een kwartier later leek aanvoerder Derrick Garden de overwinning binnen te slepen. Wensley Christoph legde vanaf links terug op de mee opgekomen verdediger Derrick Garden die vanaf de rand van het strafschopgebied uithaalde. Via de paal en de rug van de Cubaanse doelman caramboleerde de bal in het doel. Voor de derde keer kwam Suriname op voorsprong; 3-2.

Cuba knokte zich terug en wederom wist Suriname de voorsprong niet vast te houden. Vanuit een vrijetrap en na slecht verdedigen van Suriname werd het 3-3. Wat uiteindelijk ook de eindstand werd.

Op basis van deze wedstrijd verdiende Suriname de 3 punten. Vooralsnog is er nog niks verloren voor Natio. Er is nog altijd kans om bij de eerste twee te eindigen in de groep. Vanavond speelde Antigua en Burbuda namelijk gelijk (0-0) tegen Dominica. Ten eerste zal Suriname zondag van Dominica moeten winnen. Ten tweede zal uit de wedstrijd tussen Antigua en Barbua en Cuba een winnaar moeten komen. Een beter doelsaldo zal dan bepalend zijn, wil Natio zich kwalificeren voor de eindronde. Als beide landen gelijkspelen, zijn beide landen door naar de volgende ronde onafhankelijk van het resultaat bij Suriname.

Cuba: 12 Vismel Guivert 3 Yenier Molina 16 Reysnader Cervantes 6 Yoel Valencia 8 Jaine Valencia 14 Alianni Montoya 2 Carlos Francisco Serrano 15 Armando Isidoro (19. Leonel Duarte Pla 60' min) 9 Alain Ofarril (13. Adonis Soler 80' min) 7 Marcel Campanioni (10. Roberto Balmaseda 60' min) 11 Sander Cervantes.

Suriname: 1 Obrendo Huiswoud 3 Derrick Garden 5 Foline Abauna 6 Roché Emanuelson 4 Marlon Felter 14 Giovanni Waal (15. Naldo Kwassie 38' min) 17 Germaine Van Dijck 11 Wensley Christoph 7 Emilio Limon (16. Gregory Rigters 90' min) 8 Ives Vlijter (10 Stefan Banetti 75' min) 9 Stefano Rijssel.

COMMENTS

BLOGGER: 13
  1. Bij winst van Antigua op Dominica is Antigua geplaatst voor het eindtoernooi. Tegen beter weten in hopen op overwinning van Dominica tegen Antigua want andres is het duidelijk dat Antigua en Dominica het zondag in de laatste wedstrijd op een akkoord zullen gooien. Ze zijn dan nl beiden geplaatst.
    Voor MINIMALE kansen voor Suriname / NATIO mag Antigua straks NIET WINNEN van Dominica.

    -BURU-

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Natio needs to learn how to hold on to the lead. I think that when Natio has the lead late in the second half, they should just drop 8 or 9 people in front of their own goal just like the Italians do.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Welke kansen heeft Natio nu dat Antigua and Dominica gelijk hebben gespeeldt?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Natio moet winnen, en Antigua moet verliezen maar niet scoren van 2 of meer doelpunten. Of Cuba moet verliezen bij 6 doelpunten.

    Op dit moment heeft Natio meer doelpunten voor (4) dan Antigua (2). So, als Natio wint en Antigua verliest, dan is het tie breaker niet head-to-head, maar meest doelpunten gescoord.

    Een gelijk verhaal op Group B in eerste ronde.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. een verassing tegen Cuba. had dit niet verwacht. zijn niet kansloos in laatste wedstrijd, maar moet winnen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Natio zal Dominica absoluut niet moeten onderschatten. Dominica is een heel balvast team. Dat hebben ze bewezen tegen het sterkere Dominicaanse Republiek. Dominica is in staat om de bal binnen de ploeg te houden. Natio zal rustig op een kans moeten wachten. In de wedstrijd tegen Cuba is wederom bewezen dat het tactisch vermogen niet voldoende is. Er is nog veel werk aan deze selectie. Ik voorspel dat Suriname niet .... van Dominica. Deze poule zit nog vol verassingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het is altijd leuk te horen als er positief nieuws is. Zelf ben ik ook een gediplomeerde trainer.

    Eerder heb ik al hier aangegeven dat de SVB een beleid moet hebben gericht op de toekomst. Daarom vond ik het weg gegooid geld dat zwamborn coach was voor enkele maanden. Voor mij is duidelijk dat elke investering nu voor alle selecties boven de 14 jaar geen noemens waardige resultaten zullen hebben. Ja, hier en daar zullen wat talentvolle spelers zijn en zo nu en dan zullen wat goede prestaties geboekt worden maar een eind toernooi zal te hoog gegrepen zijn. ook al wordt er nu semi prof ingevoerd toch zullen we een belangrijk eind toernooi mislopen simpel weg omdat wij een te grote voetbal achterstand hebben. Onze senioren selectie in top vorm acht in niet in staat een U 23 selectie van Mexico, VS of Costarica goede tegenstand te bieden.

    Ik waardeer de inzet van de selectie altijd, maar de opgelopen achterstand in niet meer in te halen.Jaren terug kreeg onze voetbal selectie met alle goede spelers van toen al problemen met de U 23 selectie van Mexico in het destijds Suriname stadion.

    Ik zie Suriname eerder een U 16 wk halen. Dat zou het streven moeten zijn. Investeer zwaar in de u 11 spelers en Suriname zal dan over 3 jaar echt wel Trinidad, Cuba en andedre landen van de regio een voetballes kunnen geven, Talent is er vol op.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. way to go NATIO; Ik voorspel Natio, Carribisch Kampioen 2010 !!
    - JAHJAH -

    BeantwoordenVerwijderen
  9. @ Anoniem. It sounds like a good strategy for future success!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ben Rennedy Biseswar 19 jaar en het neefje van Feyenoord speler Diego Biseswar.

    Ik heb Diego ingelucht over u werk(Rajesh) en hj heeft geprobeerd contact met u te zoeken op Hyves.
    Diego is een rassurinamer,allebei zijn ouders zijn geboren en getogen in Suriname,en hij heeft het land al 4 á 5 keer bezocht met plezier.
    Hij zou de SVB van adviezen kunnen voorzien.
    En als er een dubbel paspoort mogelijk is zal hij daar wellicht voor openstaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Als SVB georganiseerd was komnden ze spelers al beginnen intelichten van hun toekomstige status,want als ze dat niet doen gaat de KNVB door met selecteren van surinaams afkomst. dat zou ze al spelers van surinaamse afkomst

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Laten we hopen dat Cuba morgen van Antigua en burmuda win en Suriname van dominica dan maken we tenminste nog een kans om te plaatsen voor de finale ronde,ik geloof wel sterk in dat onze jongens het gaat doen morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. This is my game prediction: Suriname 6-Dominica 2

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname speelt knap gelijk tegen Cuba
Suriname speelt knap gelijk tegen Cuba
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDhVcOgUckYKm7wr-N755mzZQjcJjMiN8edIkgXgoKfb0ZBqYGk-NTDMiX-WEk-tlnJgICUgn2cncI7jB5q6xZuFgIKbvDs-y9DwRCgJZ4JYQHxQzdrXQt3FUM9k27dVDS_BA_c4BPucU/s420/Suriname,+Cuba,+Digicel+Caribbean+Cup+2010,+12+november+2010.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDhVcOgUckYKm7wr-N755mzZQjcJjMiN8edIkgXgoKfb0ZBqYGk-NTDMiX-WEk-tlnJgICUgn2cncI7jB5q6xZuFgIKbvDs-y9DwRCgJZ4JYQHxQzdrXQt3FUM9k27dVDS_BA_c4BPucU/s72-c/Suriname,+Cuba,+Digicel+Caribbean+Cup+2010,+12+november+2010.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/11/suriname-speelt-knap-gelijk-tegen-cuba.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/11/suriname-speelt-knap-gelijk-tegen-cuba.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content