John Krishnadath nieuwe voorzitter SVB

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) wordt de komende vier jaar geleid door John Krisnadath (foto: in het midden, met links Ronnie Brunswijk). H...


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) wordt de komende vier jaar geleid door John Krisnadath (foto: in het midden, met links Ronnie Brunswijk). Hij werd gisterenavond in het Emile de la Fuente Sportcomplex gekozen als nieuwe voorzitter met 20 van de 33 stemmen. Tegenkandidaat Johan Defares kreeg 11. Krishnadath neemt hiermee de hamer over van Louis Giskus, die 10 jaar lang leiding heeft gegeven aan de grootste sportbond van Suriname.

In een eerste reactie zei Krishnadath aan dat de verkiezingen naar verwachting zijn gegaan. "Ik ging er van uit dat wij twintig stemmen achter ons hadden en dat is ook gebleken." De nieuwe voorzitter is van plan een congres te houden, waarna het verdere traject zal worden uitgestippeld. De bestuursoverdracht vindt volgende week plaats.

Voordat de telling van de stemmen begon, liep Defares naar Krishnadath toe en feliciteerde hem alvast met de overwinning. Daarbij zei hij het volgende: "John, ik feliciteer jou met de overwinning. Ik kom nooit meer naar een bestuursverkiezing van de SVB", doelende op de commotie die er gedurende de verkiezing was en vooral toen het bestuur van de SVB haar stem moest uitbrengen. Defares accepteerde zijn nederlaag, maar vond hetgeen hij had meegemaakt tijdens de rumoerige vergadering "schandalig". Hij betreurde vooral de manier hoe de overige leden van het oude hoofdbestuur met ex-voorzitter Louis Giskus zijn omgegaan. "Het roept vraagtekens op ja en ik heb niet de indruk dat ons voetbal heeft gewonnen."

Dayanandshankar Mathoera, Bidjaikoemar Mankoe, Harold Felter, Antonius Stienstra, Arnold Bilkerdijk en Waldo Gobardhan, die minimaal vier jaar met Giskus in het bestuur hebben gezeten, lieten hun ex-leider per deurwaardersexploot weten dat ze hadden bepaald dat hij niet namens het hoofdbestuur mocht stemmen. De leden hadden op 16 april - bij uitlandigheid van de voorzitter - besloten dat Stienstra zou stemmen namens hen.

Omdat Giskus toch naar voren stapte, moest de verkiezingscommissie onder leiding van Lesley Rodgers een beslissing nemen. Na een korte schorsing sloot het orgaan het hoofdbestuur uit van stemming.

Defares had niet gedacht dat er op zo een manier werd vergaderd bij Surinames grootste sportbond. "Ik heb gemerkt dat er enorm veel apartheid en veel etniciteit is. Wij hebben meegedaan, omdat wij vooruitgang voor ons voetbal willen, maar zoals zaken nu voorstaan heb ik echt een zwaar hoofd."

Na controle van de verkiezingscommissie, die verder bestond uit Kenneth Themen, Cyrillus Biervliet, Guillermo Samson en Marinus Bee, mochten ook de Voetbalbond Paramaribo Centraal (VBPC) en de Coronie Sportbond (CSB) niet stemmen. De stukken van de VBPC waren niet in orde, terwijl er bij de CSB twee machtigingen waren. De ene was getekend door voorzitter Harold Bendt, de andere door Mario Renfrum.

Brunswijk
Krishnadath heeft parlementariër en coalitieleider Ronnie Brunswijk (A Combinatie/ABOP) bereid gevonden om lobbywerk te verrichten bij de overheid. Ook partijgenoot Marinus Bee heeft zijn medewerking toegezegd. Krishnadath wil vooral jeugdvoetbal stimuleren en daar zijn er 'potjes' voor bij de overheid die het nieuwe bestuur wil aanspreken.

De nieuwe voorzitter begrijpt dat zijn tegenkandidaat John Defares die het niet gehaald heeft, nu boos is. "Maar ik wil graag dat hij zitting neemt in de adviesraad van de SVB. Dat orgaan willen wij zo snel mogelijk instellen", deelde Krishnadath mee. Hij bedankte iedereen die hard gewerkt heeft om het kandidatuur van zijn bestuur te ondersteunen. Brunswijk is zijn grootste ondersteuner.

De nieuwe voorzitter haalde aan dat de gelederen zo snel mogelijk gesloten moeten worden. Zaken die voor irritatie hebben gezorgd, zoals wie namens het bestuur van de SVB mocht stemmen, zullen zo snel mogelijk geregeld worden. Krishnadath zei dat de Defares ook goede ideeën heeft om de voetbalsport te doen groeien. Hij wil graag gebruik maken van deze kennis. Er moeten diverse maatregelen getroffen worden op deze tak van sport op te krikken. De jeugd is een belangrijk speerpunt. Diverse ministeries kunnen hiertoe een bijdrage leveren. Hij is blij met de support van Brunswijk en Bee.

Adviesraad
Defares is niet van plan in te gaan op de vraag van Krishnadath om zitting te nemen in de adviesraad van de SVB. "Niet John Krishnadath heeft gewonnen maar zeer kapitaalkrachtige kartels hebben de overwinning behaald. Ik denk niet dat dit goed is voor de ontwikkeling van ons voetbal", zegt Defares.

Defares zegt dat hij blij is met de 11 stemmen en hij bedankt deze verenigingen voor hun vertrouwen. "Ik zal mij blijven inzetten voor een beter voetbal en daarom zullen wij een project uitvoeren om jeugdvoetbal te stimuleren, zoals opgenomen in ons verkiezingsplan", deelt Defares mee.

"Ik vind het erg zoals het er gisteravond aan toe gegaan is. Bestuursleden worden gemachtigd door verenigingen om hun stem uit te brengen. Het was ook een gênante vertoning dat voorzitter Louis Giskis op die manier is behandeld. Hij mocht niet stemmen namens het bestuur. De man is daar te kijk gezet. De procedures en regels moeten beter vastgelegd worden. Ik ben echt geschrokken van hoe zaken aan toe gaan en hoeveel geld rolt bij de verkiezingen. Wij hebben geen stemmen gekocht", merkt Defares op.

Defares wenst Krishnadath veel succes en sterkte toe met het SVB-bestuur. "Ik wil niet als een slechte verliezer overkomen, maar zaken zijn niet correct verlopen. De verkiezing is beïnvloed door invloedrijke kapitaalkrachtige groepen. Ronnie Brunswijk is de personificatie van een van de groepen", meent Defares. Samen met de mensen die hem ondersteund hebben, zal Defares de vinger aan de pols blijven houden. "Maar wij zullen op onze eigen manier bijdragen om de voetbalsport op te krikken. Daarvoor hoef ik echt niet in de adviesraad van de SVB te zitten", stelt Defares.

Beelden over de bestuurswisseling, zijn in de onderstaande video te bekijken.



COMMENTS

BLOGGER: 3
  1. Natio Fans, ik feliciteer de nieuwe voorzitter en wens hem veel goede initiatieven toe. Alle hens aan dek. Natio For Ever.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik feliciteer ook d nieuwe voorie en wens hem en zijn bestuursleden het beste toe. Maar jammer dit bestuur is niet mijn keus geweest. Ik zie al hetzelfde trage amateurisch ding doorgaan.Kijk wat ze met Giskus hebben gedaan. Dit geeft al aan dat men het belang van de voetbalsport niet dient maar met andere dingen bezig zijn.De grote verliezer is de voetbalsport. Veel succes !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De persoon hierboven heeft gelijk. Eigen belangen gaat boven de voetbalsport. Het zijn enkele leden van het nieuwe bestuur, die het uiteindelijk voor de vorie gaan bepalen. Deze zelfde leden zaten al in het bestuur van Krish Bhoendie en daarna Giskus ook gevraagd had de voorzitterschap over te nemen. Nu verbieden zij Giskus om te stemmen. Met dit zelfde gedrag gaat het voetbalsport nooit vooruit, zoals de glorie tijden van Transvaal, Robinhood, Leo Victor en Voorwaarts met een bom volle AK station.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: John Krishnadath nieuwe voorzitter SVB
John Krishnadath nieuwe voorzitter SVB
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVseV06fKgV-SIIK2pD4rwwmEBPvpNNWeLrjwUiIFiIvU0ObyNL5GTeIDwnnOPHtxKNW26UBhYSPf6vlFGWPHDrtAdDe4n1K8eTiDbaLYtaGIUtuuni4097_WxhV0iOvYO08x86PNWPYA/s1600/Ronnie+Brunswijk,+John+Krishnadath,+SVB-voorzitter,+Keshopersad+Gangaram+Panday,+Verkiezing,+Surinaamse+Voetbalbond,+26+april+2013.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVseV06fKgV-SIIK2pD4rwwmEBPvpNNWeLrjwUiIFiIvU0ObyNL5GTeIDwnnOPHtxKNW26UBhYSPf6vlFGWPHDrtAdDe4n1K8eTiDbaLYtaGIUtuuni4097_WxhV0iOvYO08x86PNWPYA/s72-c/Ronnie+Brunswijk,+John+Krishnadath,+SVB-voorzitter,+Keshopersad+Gangaram+Panday,+Verkiezing,+Surinaamse+Voetbalbond,+26+april+2013.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/04/john-krishnadath-nieuwe-voorzitter-svb.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/04/john-krishnadath-nieuwe-voorzitter-svb.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content