SVB ziet buitenlandse bondscoach als 'zeer duur'

Een sterke financiƫle kas en betere organisatie zullen een sleutelrol vervullen bij het kiezen van de nieuwe bondscoach bij de Surinaamse V...


Een sterke financiƫle kas en betere organisatie zullen een sleutelrol vervullen bij het kiezen van de nieuwe bondscoach bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Gerard van der Lem, Melvin Belong, Derano Pinas, Dennis Baino en een Argentijn zouden volgens technisch directeur Ronald Kolf (foto: links) gesolliciteerd hebben naar de baan.

Hij weet dat het bestuur nog niet heeft gereageerd op alle kandidaturen. Het opleidingsniveau, de ervaring en ambities van de sollicitanten spelen naar zijn zeggen een belangrijke rol, "maar bondscoaches uit het buitenland zijn zeer dure krachten. Ze verdienen meer dan ministers. Het hangt van de financiƫle mogelijkheden af en hoe ver de organisatie van ons eigen voetbal is."

Kolf meent dat een betere organisatie op poten moet worden gezet, voordat de SVB ertoe kan overgaan een buitenlander aan te stellen. "Want bondscoaches moeten bepaalde zaken niet doen."

Hoewel de Nederlandse trainer Kees Zwamborn zich na zijn kort dienstverband laatdunkend uitliet over het voetbal in Suriname, zegt Kolf persoonlijk niet tegen buitenlanders te zijn. "Ze kunnen een wezenlijke bijdrage leveren en meer dan ons zien vanwege het ander oog dat zij hebben. Ik verwelkom ze, maar dan gaan de organisatie en de financiƫle mogelijkheid een geweldig grote rol spelen."

Kandidaten
Van der Lem heeft als assistent van Louis van Gaal bij onder meer Ajax en Barcelona gefungeerd. Hij was ook actief bij AZ, Jong Ajax, de selectie van Saudi-Arabiƫ, Al Sharjah en Panathinaikos, waar hij assistent van Henk ten Cate was.

De Nederlander heeft begin september via Roy de Miranda zijn diensten aan de SVB aangeboden. Kolf zegt dat Van der Lem had aangegeven een voetbalacademie in Suriname te willen starten om het voetbal van de grond te tillen.

Baino is oud-international en speelde voor het laatst bij de KNVB-hoofdklasseclub USV Elinkwijk. Kolf weet dat Baino zijn trainersopleiding in Nederland genoten heeft. Pinas is de huidige trainer van Real Parbo die promoveerde naar de derde klasse van de KNVB. Belong is trainer op de Amerikaanse Bethel University en solliciteert voor een tweede keer. Twee jaar terug ving de oud-jeugdinternational al bot.

Van de Argentijn is niet veel bekend. Volgens SVB-directeur Gordon van Sichem, die zich de naam van de Zuid-Amerikaan niet meer kan herinneren, zou het gaan om iemand met een doctorale graad. "Die zou ruim anderhalf jaar geleden hebben gesolliciteerd", schatte van Sichem in. Ook de directeur is evenals Kolf van mening dat het de bond veel geld zal kosten om zulke personen aan te trekken.

Of dit alle sollicitanten zijn, is niet duidelijk. Eerder vernam NatioSuriname.com dat ook een Amerikaan en een Nederlandse oud-profvoetballer van Surinaamse afkomst hadden gesolliciteerd naar het bondscoachschap.

COMMENTS

BLOGGER: 13
  1. nou wat ik weet en hebt gehoor had Durando Keenswijk ook gesoiliciteerd maar nooit meer iets van gehoor .hij train op dit moment NBSVV en woon in Nederland ,maar wil graag terug keren naar Suriname. En heeft ze diploma ook gehaal in NL En heeft in Suriname gevoetbald voor Transvaal en een aantal club in NL

    BeantwoordenVerwijderen
  2. geld geld geld...waarom maken we daarvan altijd een probleem...als het er is is het zo op....wel dan maak het tot een challenge om geld gte scheppen...legio manieren....een telethon bv. waarbij een ieder minimaal 1 euro of meer inzet...we hebben meer dan 500.000 inwoners, dat is al gauw 500.000 Euro, en we klagen om geld...foei toch...creatief zijn mang...komop...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het dom van de SVB om alleen te kijken naar de kosten op langere termijn en niet naar de baten op korte en langere termijn. Het voetbal in Suriname is een nationale kwestie. Economisch gaat het goed in Suriname, kijk naar het wagen park dat dagelijks over straat rijdt, de vele woningen die gebouwd worden en de inkomsten uit de goud en olieindustrie. Kortom, hoogconjuctuur is Suriname. Met een kleine belastingverhoging op de grotere en duurdere auto's en woningen is het geld voor een goede voetbal trainer snel gevonden. Het excuus over dure buitenlandse trainers, uit de mond van een SVB bestuurder is ongeloofwaardig als wij naar de economische feiten kijken van Suriname en de impact dat een goed presterend elftal kan hebben op de totale Surinaamse gemeenschap.
    Drs.Ing. Leendert Callender (analist) www.Facebook.com/LeendertCallender

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Leen, das globaal 1 v/d verschillen tussen jouw en mij! ik mag anoniem voeren, de begunstigden! kunnen de Hand.
      NARANJAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

      Verwijderen
  4. Klopt, ben het eens met Leendert en Winston. De SVB moet hieromtrent gewoon een bestuurslid belasten. Laat hij alles op papier zetten en publiceren, zodat het volk weet om hoeveel geld het uiteindelijk gaat en naderhand niet kan zeggen dat er gelden verduisterd zijn. Zo alleen kan de svb een voorsprong en / of kapitaal hebben om door te groeien. De svb kan hierdoor veel projecten tot ontwikkeling brengen en gewoon een buitenlandse trainer aantrekken. 1 euro voor een individu en 5 euro voor elk klein bedrijf en / of winkel is niets en kan men het gewoon doen dmv kleurkaarten met het symbool v/d svb en / of een stempel.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Misschien moet brunswijk lem laten. Halen voor svb.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. die Argentijn heeft anderhalf jr geleden gesolliciteerd en wacht nog steeds ????? hoe dan....tjonge tjonge zeg en vd lem komt zelf al met ideeƫn over om hoe hem te betalen dus de Surinaamse regering "sai ie spang "

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Weet iemand waarom svb.sr niet meer online is?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Rotsooi foei ouwe Ro. Roberto als coach het volk wil iets nieuws fitte mensen met voetbal achter grond.inter nationaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Raj-G is een trainers functie niks voor jou? Je hebt volgens mij genoeg kennis om Ć©Ć©n van de natio's te leiden van groot tot klein te leiden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha nee, ik heb op die manier geen verstand van voetbal. ;)

      Verwijderen
  10. Dhr Paal , een van de innitiatiefnemers van de PSA wet zei vanmorgen tijdens Mantin Taki, een live programma van de STVS , dat hij negatief staat om de Suriprof in het Suri elftal te laten spelen. Ik hou me hart vast !

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dennis Baino heeft er geen verstand van. Weet niet wat hĆÆj nu doet maar wens hem succes.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB ziet buitenlandse bondscoach als 'zeer duur'
SVB ziet buitenlandse bondscoach als 'zeer duur'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJmLYYtlRCwdGXoFp-hV85PXDBuprm7T1RWqXphYjoj3YuFDnrDll8ZC0HvxupwyvsFWEL654o_HoYCVbgvIMLEnZ3x6fxgxrEHSSUo07nTuaMDTt0m2OaHLsaqglf80YF59jSEQXVnns/s1600/Ronald+Kolf,+Ro,+Technisch+directeur,+Antonio+Nunes+de+Lima,+Bel%C3%A9m+do+Para,+19+september+2013.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJmLYYtlRCwdGXoFp-hV85PXDBuprm7T1RWqXphYjoj3YuFDnrDll8ZC0HvxupwyvsFWEL654o_HoYCVbgvIMLEnZ3x6fxgxrEHSSUo07nTuaMDTt0m2OaHLsaqglf80YF59jSEQXVnns/s72-c/Ronald+Kolf,+Ro,+Technisch+directeur,+Antonio+Nunes+de+Lima,+Bel%C3%A9m+do+Para,+19+september+2013.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/10/svb-ziet-buitenlandse-bondscoach-als.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/10/svb-ziet-buitenlandse-bondscoach-als.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content