Profvoetballers Natio wijzen op nationaal belang

De enige twee profvoetballers van Suriname zijn op dit moment Stefano "Boeroe" Rijssel en Dimitrie Apai. Beide spelers voetballen...


De enige twee profvoetballers van Suriname zijn op dit moment Stefano "Boeroe" Rijssel en Dimitrie Apai. Beide spelers voetballen op Trinidad voor W Connection. In gesprek met NatioSuriname.com geven zij hun visie over het idee om de nationale voetbalselectie te versterken met Surinaams-Nederlandse profvoetballers (Suriprofs).

Rijssel en Apai staan beide positief tegenover een samenwerking met de Suriprofs. "Samen met de profs kunnen we stapje verder gaan met Natio, want samenwerken is altijd goed", zegt Rijssel. Hij geeft niet af op de lokale spelers door te stellen 'dat wij Surinamers het ook kunnen, maar met hun is het beter.' Volgens Rijssel zal het een "echt goede" ervaring zijn voor de Surinaamse voetballers. Apai zegt vaak gehoord te hebben dat de politiek dit wil regelen, maar merkt er tot nu nog niets van. Hij hoopt dat het dit keer lukt om het idee te realiseren.

Rijssel beargumenteerd verder zijn standpunt. "Niet dat de lokale voetballers het niet kunnen, maar wanneer we uitkomen tegen landen als Guatemala, Panama en de USA verliezen we op mentaal vlak die games. Want wij Surinamers kunnen niet 90 minuten focussen op die game. Laatste minuten van de wedstrijd wo mus mek wang fout check je."

Rijssel denkt niet dat de "inmenging" van Suriprofs in Natio negatief zal zijn voor de ontwikkeling van de lokale spelers. "Kijk noh we moeten echt ervaren spelers er tussen hebben. Hier in Trinidad doen hun het ook. Door samen te werken leren de lokale spelers van de profs en kunnen zich zo ook ontwikkelen, waardoor onze niveau in Suriname hoger kan gaan."

Apai refereert naar het nationaal belang. "Het gaat om het land, dus dat we voor het land strijden. Daar moeten we ook rekening mee houden en niet alleen het eigenbelang. De Suriprofs zijn verder in hun ontwikkeling dan ons. Zij kunnen ons helpen beter te ontwikkelen." De jonge aanvaller denkt wel dat Suriname ooit op eigen kracht een goed team kan voortbrengen, maar geeft wel aan dat dat 'echt lang' gaat duren. Apai merkt op dat de samenwerking met professionals investeringen triggert die het lokale voetbal zullen stimuleren. "Als we samen gaan werken met de profs gaan we sowieso moeten investeren, dus laten we samenwerken met de Suriprofs."

De W Connection-spelers vinden dat het selectiebeleid voor Natio gebaseerd moet worden op kwaliteit en talent in het geval de Suriprofs speelgerechtigd worden. Rijssel vindt het dan ook geen probleem als het basiselftal bij wedstrijden grotendeels uit Suriprofs bestaat. "Hier in Trinidad & Tobago zitten er 2 of 3 lokale voetballers in het nationale elftal." Ook als het om de hele selectie gaat, heeft hij dezelfde mening. "Het is beter. De lokale voetballers moeten hard gaan werken om in de Surinaamse selectie te zijn", motiveert hij. Apai valt in herhaling: "Het gaat niet om die spelers, maar het gaat om het land."

In september begint voor Suriname de Caribbean Cup 2014. De winnaar van dit toernooi kwalificeert zich tevens voor de speciale editie van de Copa América in 2016. Rijssel denkt dat Suriname samen met de Suriprofs hoge ogen zou kunnen gooien. "Ik denk dat we het dan goed gaan doen hoor", zegt de aanvaller. Apai is het met Rijssel eens. "We kunnen heel ver komen, want we kunnen het samen met die profs. Zij zijn al gewend aan een hoger niveau en tempo. Dus ik denk dat het zeker wat zou opleveren."

COMMENTS

BLOGGER: 4
  1. Natio Fans,
    Ik vraag me af of deze droom daadwerkelijk nog voor Natio zal uitkomen net als al die andere Caraibische landen die enorm gebdruik maken van hun profs in het buitenland onder een andere nationaliteit. misschien moeten we meer ga doen om het Surinaamse regering er aan toe te wijzen het nationaal belang van zn aanpak,of willen die beleidsmakers het revolutie in het hedendaagse voetbalsport niet onder ogen wil zien,Ik had juist van de mega combinatie verwacht dat ze dit vraagstuk van die profvoetballers voor einde van hun amdstermijn zou realiseren, maar ik zie dat het niet gaat gebeuren na het pittige reactie van onze voorzitter Simoms( we kunnen een eindje komen) ik vraag mij af minister van binnenlandse zaken edmund Layles (Natio doelman Mexico 1977) wat doet hij kan hij zijn voetbal gevoel niet een steentje bijdragen in het parlement om zo een tegenstanders over te halen om voor een nationaal belang tegaan om zo Natio in de picture te zetten, een beste kans voor natio zijn geweest om in die komende editie van de copa america sentenel die prof voetballers te mogen beschikken maar helaas.
    Zelf die twee enige profs die Sur in het buitenland heeft wijzen die essamblee leden daar op dat het juist beter gaat uitpakken,als bouterse het niet doet gaat Santhoeki het doen want ze willen weer voet op de grond krijgen gaat ze iets doen om weer mensen terug te winnen.
    Hoop dat onze generatie het nog mee maakt Natio vs Oranje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hou nou op met deze wish full thinking!! we hebben geen prof competitie ..geen faciliteiten en maar 600.000 inwonners ....zolang dit er is dan moeten we gebruik maken van onze surinamers

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ben jij tog een stomme eikel je heb totaal geen verstand van voetbal als je niet investeerd in goeie organisatie om een betere competitie te krijgen fa i wang doro wk met je achterlijke opmerking (onze suri profs "surinamers") je bent net zo achterlijk als die DNA leden GO FUCK YOUR SELF LMAO

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Profvoetballers Natio wijzen op nationaal belang
Profvoetballers Natio wijzen op nationaal belang
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjv_i4vVmg-OfahqRvHuiVMDOpyOsz9QiGCPOK1J6cc3pu4a6-IfKONkqz9Pk3XoUDLIRGoHXspjG8dAJ_HaTTdTEzvUECQMBonmVh8keX9fuFHnI3Qn72BJJW0-acVCalgkQy6gjS2ND4/s1600/Dimitrie+Apai,+Stefano+Rijssel,+W+Connection+FC,+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjv_i4vVmg-OfahqRvHuiVMDOpyOsz9QiGCPOK1J6cc3pu4a6-IfKONkqz9Pk3XoUDLIRGoHXspjG8dAJ_HaTTdTEzvUECQMBonmVh8keX9fuFHnI3Qn72BJJW0-acVCalgkQy6gjS2ND4/s72-c/Dimitrie+Apai,+Stefano+Rijssel,+W+Connection+FC,+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/07/profvoetballers-natio-wijzen-op.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/07/profvoetballers-natio-wijzen-op.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content