U-20 selectie ondanks verlies naar volgende ronde

De nationale U-20 selectie van Suriname heeft gisteren met 2-1 verloren van Haïti (foto). Suriname was door de overwinningen op Turks &...


De nationale U-20 selectie van Suriname heeft gisteren met 2-1 verloren van Haïti (foto). Suriname was door de overwinningen op Turks & Caicos Islands (7-0) en St. Lucia (6-3) al verzekerd van de finaleronde. Haïti is nu groepswinnaar in Groep 3. Eerder op de dag won St. Lucia met 17-0 van Turks & Caicos Islands.

Suriname begon goed aan de wedstrijd en verraste de Haïtianen al in de 2e minuut. Het was Giovanni Asoman die die openingstreffer op zijn naam schreef en de 10.000 man in het stadion stil kreeg: 1-0. Asoman scoorde ook al in de overige twee groepswedstrijden.

Het Surinaams elftal kon de voorsprong echter niet lang vasthouden. Zeven minuten later kon Haïti de gelijkmaker binnenschieten: 1-1. Dit was ook de ruststand.

Haïti dat al genoeg had aan een gelijkspel om groepswinnaar te worden ging in de tweede helft op zoek naar de zege. In de 59ste minuut was het raak voor het thuisspelende land: 2-1.

Haïti pakt met drie overwinningen de groepswinst in Groep 3. Suriname eindigt tweede met 6 punten. Met dat aantal punten staat de U-20 selectie boven aan in de ranking van beste nummer 2. Antigua & Barbuda staat tweede met 4 punten.

De nummer 2 uit Groep 5 die einde van deze maand begint, kan Suriname nog van de eerste plaats stoten. De eerste of tweede positie bepaald in welke poule een team terecht komt in de finaleronde.

De finaleronde wordt van 10 t/m 19 september gespeeld op Trinidad & Tobago. De finale ronde bestaat uit Groep A en B. Voor Groep A zijn Aruba en Cuba al geplaatst. Daarbij komt nog de groepswinnaar van Groep 5 (Anguilla, Cayman Islands, Curaçao of Saint Kitts & Nevis) en de tweede beste nummer 2. In Groep B zitten gastland Trinidad & Tobago, Haïti, Dominican Republic en de beste nummer 2.

COMMENTS

BLOGGER: 7
  1. Natio Fans, hoe vonden jullie het spel van de U20? Het viel mij op dat er langzamerhand beter wordt gespeeld. Ha, dus de Suri's kunnen ook genadeloos zijn als er moet worden verdedigd. Dit geeft goede hoop. De coach van Haiti had respect voor Natio. De voorhoede had hem laten zien dat ze niet onderschat mochten worden. Ik ben blij dat ik toch een technisch beter spelend Su heb gezien. Nog veel verbeteringen tot naar september toe. Respect voor coach Geudeke, dat hij toch voor kleine successen zorgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ligt het aan de nieuwe technisch direkteur die aanvallend voetbal propageert.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is deze zelfde technisch direkteur die Godeken te licht heeft bevonden om als bondscoach van de A-selectie te fungeren. Mischien dat men Roberto langzamerhand toch het voordeel van de twijfel zal geven, want het is nu weer bewezen..

    Balman Roy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Natio Fans, ik begin vooruit te lopen op de ontwikkelingen die komen gaan, mocht de Mexiaanse coach worden aangesteld. Van de kant van de SVB moet dus blijkbaar een verbindingsman (ploegcoach hier te noemen) worden aangesteld die communiceert met de centrale staf (lees hier de heer Passy). Als wij eerlijk zijn en op basis van de resultaten, dan is de heer Geudeke de juiste persoon. Hij heeft de meeste ervaring met diverse selecties en tegelijkertijd is het voor hem een uitstekende leerschool. Hij kan dan samen met de andere coaches van de U-teams het beleid vertalen naar de teams. Dit kan de SVB dan heel veel besparen na de eventuele 4 jaren, door de heren te laten doorschuiven. Maar alles zal in de sfeer gebracht worden van like or not, dus herrie. Anderen zullen dan duizenden reden inbrengen om tegen te zijn, zonder het belang in de gaten te houden. Ik blijf het gevoel behouden, misschien geen blijk van inzicht, dat deze man Geudeke kan stunten in september tijdens de finaleronde U20. Een ding, het worden komende weken leuke voetbalmomenten, als ook de U17 en de A selectie goede prestaties neerzetten. Ach, misschien zijn we als amateurs nu in een goede flow terechtgekomen en met wat begeleiding dat we A plus worden. Daar ben ik ook blij mee, totdat we de goede gelegenheid hebben om profs te worden. SU is Amexem.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie ontwikkeling, deze trainer laat in ieder geval wederom zien dat hij wel degelijk iets kan neerzetten. De training intensiteit zal nu wel omhoog moeten en met enkele oefenwedstrijden tegen goede tegenstanders kunnen wij op het eindtoernooi wellicht nog voor een verassing zorgen.... was volgens mij ook een primeur dat een wedstrijd van een Surinaamse selectie live via het internet te volgens was...mooie ontwikkeling. De kracht van Haiti kennen wij inmiddels nu de andere eventuele tegenstanders nog altijd handig voor een goeie voorbereiding. Vroeg me ook af als Dimitri Apai speel gerechtigd is voor deze selectie, weet iemand dat??? Anyways boyz succes en gaan jullie ervoor MAKE US PROUD .... De scouts zitten op deze toernooien ook altijd
    mee te kijken.......

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hmm, is suriname echt al door naar de volgende ronde? Want ik heb vernomen dat alleen de eerste en laatste wedstrijd zal tellen voor suriname, aangezien er een poule is met 3 landen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Volgens Wikipedia gaat Sur als 2de beste over. we komen dan in een poule met Aruba, Cuaracao en Cuba. Klopt het Raj.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: U-20 selectie ondanks verlies naar volgende ronde
U-20 selectie ondanks verlies naar volgende ronde
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3NYB4uE1EULvpG38LUkVlPDAxs-0blcfU75cD5mAA1gxvrkRAOmcTZnbWv8WWQhgDnggk8EWeTn21oo6OcOyGMwppgdgUe4Rdgb1jg8D6zNuXvKmFeI8KHVcHgSJHac7SMnNyXjUktCk/s1600/Ha%C3%AFti+U-20,+Suriname+U-20,+CFU+Men's+U-20+Tournament+2014,+22+juli+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3NYB4uE1EULvpG38LUkVlPDAxs-0blcfU75cD5mAA1gxvrkRAOmcTZnbWv8WWQhgDnggk8EWeTn21oo6OcOyGMwppgdgUe4Rdgb1jg8D6zNuXvKmFeI8KHVcHgSJHac7SMnNyXjUktCk/s72-c/Ha%C3%AFti+U-20,+Suriname+U-20,+CFU+Men's+U-20+Tournament+2014,+22+juli+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/07/u-20-selectie-ondanks-verlies-naar.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/07/u-20-selectie-ondanks-verlies-naar.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content