Simons: 'We kunnen zelf een heel eind komen'

Als het aan de Surinaamse Voetbalbond (SVB) ligt, zal de wereld op het volgende WK kennis kunnen maken met het Surinaamse elftal als een va...


Als het aan de Surinaamse Voetbalbond (SVB) ligt, zal de wereld op het volgende WK kennis kunnen maken met het Surinaamse elftal als een van de deelnemers. Dat ideaal zal echter alleen lukken als Suriname hulp krijgt van Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst.

En om dat mogelijk te maken zal de Surinaamse wet moeten worden aangepast omdat de Nederlands-Surinaamse jongens hun Nederlandse nationaliteit niet zullen opgeven. De Surinaamse wet moet daarom de mogelijkheid krijgen een tweede nationaliteit te geven aan mensen die van speciaal belang zijn voor het land. De SVB wil dit graag snel geregeld hebben en heeft daarom begin deze week een uitgewerkt juridisch stuk naar het parlement gestuurd, zodat het daar op de agenda zal komen.

Hoewel het idee van Suriname op de WK erg aanlokkelijk is voor de vele voetballiefhebbers in Suriname, is toch niet iedereen gecharmeerd van het plan van de SVB. De tegenstanders vinden dat Suriname het ook op eigen kracht zou moeten kunnen. Ook de voorzitter van het parlement Jenny Simons (foto) denkt er zo over.

"Ik vind dat we als Suriname de afgelopen tijd veel te weinig hebben geïnvesteerd in onze eigen sporters. Als we dat beter zouden doen, kunnen we zelf ook een heel eind komen. We zien namelijk dat we bij enkele individuele sporten, zoals boksen en zwemmen, wel internationaal succes boeken. Dus als we het bij het voetbal goed aanpakken, hebben we misschien alleen als aanvulling wat spelers uit het buitenland nodig", aldus Simons (MC/NDP).

Een speler als Kelvin Leerdam zou nog voor Suriname kunnen uitkomen. Spelers als Georgino Wijnaldum en Jeremain Lens, ook van Surinaamse afkomst, komen niet meer in aanmerking omdat ze al in Oranje hebben gespeeld.

COMMENTS

BLOGGER: 9
  1. Mevrouw Simons,met alle respect,maar zwemmers en boxers kun je NIET vergelijken met voetbal!Voetbal is wel eens waar ook een sport,maar toch vereist dit een ANDERE aanpak dan alle andere sporten!

    Suriname heeft GEEN professionele topclubs waar onze spelers op topniveau kunnen voetballen!Wil je op regionaal en internationaal niveau een groot voetballand worden,dan kan je er gewoonweg niet omheen je BESTE spelers in het buitenland in te zetten!

    Hoe vaak moeten we dat hier nog kenbaar maken,geen enkel land of haast geen enkel land waar ook ter wereld gebruikt alleen lokale spelers!

    Stel je eens voor dat bijvoorbeeld Argentinie zegt "wij doen het alleen en zonder Messi en Di Maria en al die andere Argentijnse spelers die in het buitenland voetballen,dan zouden ze vandaag de dag misschien ook niet 2e van de wereld zijn geworden!

    Niemand gaat voor minder en natuurlijk moet er ook geinvesteerd worden in de lokale spelers,maar dit zijn zaken die nu even secundair zijn,waar het NU om gaat is dat wij nu ten tonele moeten verschijnen.Alles is er mee gemoeid en dat is een zaak waar mevrouw Simons nog niet goed begrijpt naar mijn idee.Kan misschien ook zijn dat ze een vrouw is,want ach,voetbal,het is en blijft een mannensport en dit zeg ik niet omdat ik antivrouw ben,maar we moeten de koe wel bij de horens pakken,anders blijft het land steeds hopeloos achter en halen we nooit een WK.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je wordt gek van iedereen hier.mensen lezen jullie hier boven goed wat die anonieme schrijver neerzet please...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dat is geen verrassing wat Jenny Simons zegt,had ik al verwacht want deze vrouw samen met Anton Paal en Rut Wijdenbosch moeten niks hebben van Suri,s in het buitenland,,,,,,, voornamelijk Nederland

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Simons heeft een punt. En dat heeft niets te maken met niet houden van suris in het buitenland. Degemem die zgn van suris in het buitenland houden hadden het ook voor het zeggen. Ook zij hebben dit vraagstuk noet aangepakt. Maar terugkomend op zaken; sport behelst meer dan aan de wereld tonen dat je ook op een wk eindtournooi kan meedoen. Bovendien, landen als jamaica en trinidad and tobago hebben eerst geinvestererd in hun lokale sporters. Toen die hun climax hadden bereikt heeft men een beroep gedaan op landgenoten in het buitenland

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mvr.simons eet me mars..nex i no sab foe voebal..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. zou svb de ned sur voetballers kunnen betalen????????????????????laat krishnadath zn smoel houden.Laat hij eerst in zn eigen omgeving kijken en daarna daarbuiten.Want discriminatie is waarden en normen ...fffffff eerst opl

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mevrouw Simons ziet het voordeel er niet van in. Als je aan zo een podium meedoet, dan kun je je als land op de kaart zetten waardoor je sponsors kan trekken die kunnen helpen met het opzetten en professionaliseren van de eigen competitie.

    Ook kan het een extra aanleiding zijn voor grote buitenlandse clubs om samenwerkings verbanden aan te gaan met Surinaamse verenigingen of er voetbal scholen op te zetten zoals vele clubs in Afrika al gedaan hebben. Er zal nu niet geïnvesteerd worden in het Surinaamse voetbal omdat Suriname het geld er niet voor heeft of het er niet aan wil uitgeven, dus dan moet je jezelf eerst op de kaart zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. de overheid doet al niets. en dan kom je met zulke sprookjes op ons af. Bijna alle landen in de wereld maakt gebruik van dubbele nationaliteit. Alleen wij surinamers willen stoer doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. waarom praten we niet eerst over Caraibisch kampioen worden en dan zie we verder?

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Simons: 'We kunnen zelf een heel eind komen'
Simons: 'We kunnen zelf een heel eind komen'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisTx40qZWnd6fjOyMQVX8WzJIvFQRCdJhycGc661umbRZb4YaM87Sp4dEAjPukjhj43vKzVXkzj-Kax17fzh6wCYsnLcZrQfK_fLtSMJL01U8FpFiIiq4qMkTw0_ZmbEA4j-mo7TWIG9I/s1600/Jennifer+Simons,+DNA-voorzitter,+De+Nationale+Assemblee,+Suriname,+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisTx40qZWnd6fjOyMQVX8WzJIvFQRCdJhycGc661umbRZb4YaM87Sp4dEAjPukjhj43vKzVXkzj-Kax17fzh6wCYsnLcZrQfK_fLtSMJL01U8FpFiIiq4qMkTw0_ZmbEA4j-mo7TWIG9I/s72-c/Jennifer+Simons,+DNA-voorzitter,+De+Nationale+Assemblee,+Suriname,+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/07/simons-we-kunnen-zelf-een-heel-eind.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/07/simons-we-kunnen-zelf-een-heel-eind.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content