Suriname U-20 begint vrijdag met WK-kwalificatie

De nationale U-20 selectie vertrekt morgen naar Haïti voor deelname aan WK-kwalificatiewedstrijden. Suriname moet het in de eerste ronde op...


De nationale U-20 selectie vertrekt morgen naar Haïti voor deelname aan WK-kwalificatiewedstrijden. Suriname moet het in de eerste ronde opnemen tegen het gastland, St. Lucia en Turks & Caicos Islands. De eerste wedstrijd zal vrijdag gespeeld worden tegen St. Lucia. "Gezamenlijk als delegatie, dan heb ik het over alle 25 man, gaan we proberen het land in de volgende ronde te plaatsen", zegt U-20 bondscoach, Roberto Gödeken, tegen NatioSuriname.com.

Gödeken ronde vorige week de voorbereiding met de selectie af. "Het team is ongeveer 2 maanden in training, waarbij wij ook een try-out hebben kunnen organiseren voor de districten", zegt de trainer. Daaruit heeft Gödeken vijf spelers kunnen selecteren voor de eind selectie. "Het is een vrij nieuwe groep in vergelijking met de voorgaande U-20 selecties die toch drie of vier ervaren spelers erbij hadden."

Gödeken heeft hard gewerkt om de selectie klaar te stomen voor de WK-kwalificatieduels. "Er is heel veel werk aan de winkel om deze groep tot een niveau te brengen om te presteren. Zo zijn we bezig geweest met de speelwijze van het team, maar ook de bijdrage van de individuele speler in het beter handelen."

Op mentaal vlak is er ook aandacht besteed door de bondscoach. "We hebben ook aandacht gegeven aan de agressiviteit, het leren omgaan met druk en de explosiviteit. Vooral de strijdlust die ook aan de dag gelegd zal moeten worden om hun duels te winnen, gaat heel belangrijk zijn voor ons om een zo goed mogelijk toernooi af te werken. Ik hoop wel dat die durf en vrijmoedigheid bij de spelers is om tot betere prestaties te komen."

De eerste Caribische kwalificatieronde bestaat uit vijf groepen. De 5 groepswinnaars en de 2 beste nummers 2 kwalificeren zich voor de finaleronde. Inmiddels zijn Groep 1 en 2 al afgewerkt. In Groep 1 is Cuba winnaar en in groep 2 de Dominicaanse Republiek. De wedstrijden van de finaleronde worden van 10 t/m 19 september in Trinidad & Tobago gespeeld. Trinidad & Tobago is als gastland automatisch geplaatst. De FIFA U-20 World Cup 2015 wordt in Nieuw-Zeeland gespeeld. Voor de CONCACAF-regio zijn er vier tickets weggelegd voor de eindronde.

Bij de vorige editie van dit U-20 toernooi strandde Natio in de laatste Caribische ronde. In de eerste ronde werd toen gewonnen van St. Vincent & the Grenadines (1-0) en Trinidad & Tobago (3-0). Van Guyana werd met 2-1 verloren. Dit verlies zette zich door in de volgende laatste ronde. Toen werd verloren van Cuba (2-1), Jamaica (3-0) en Antigua & Barbuda (3-1).

De 18 spelers die tot de eindselectie behoren zijn.

doelverdedigers:
Shaquil Wilsterman (Voorwaarts)
Leo Kwasi (Transvaal)

verdedigers:
Selassie Zandveld (Leo Victor)
Chagamire Boldewijn (Leo Victor)
Jean P. Nijda (Transvaal)
Saverio Adenie (Inter Moengotapoe)
Derillio Lieveld (The Rightous Brothers)

middenvelders:
Roxey Fer (Robinhood)
Jordan Menes (Leo Victor)
Joel Khoen Khoen (Transvaal)
Giovanni Asoman (Leo Victor)
Donnegy Fer (Transvaal)
Sorencio Juliaans (Transvaal)
Ivanildo Rozenblad (The Rightous Brothers)
Urvin Slagveer (The Rightous Brothers)
Ashley Gonsalves (The Rightous Brothers)

aanvallers:
Consewllo Gregor (Leo Victor)
Ricardo Faerber (Inter Lair.)

Het speelschema ziet er als volgt uit (Surinaamse tijd):

Stade Sylvio Cator
Vrijdag, 18 juli 2014:
Suriname vs. St. Lucia (18:30 uur)
Haïti vs. Turks & Caicos Islands (20:30 uur)

Zondag, 20 juli 2014:
Turks & Caicos Islands vs. Suriname (18:30 uur)
Haïti vs. St. Lucia (20:30 uur)

Dinsdag, 22 juli 2014:
St. Lucia vs. Turks & Caicos Islands (18:30 uur)
Haïti vs. Suriname (20:30 uur)

COMMENTS

BLOGGER: 11
  1. hi raj-g..zal er live streaming zijn??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga het uitzoeken. Hou Twitter/Facebook in de gaten. Als ik iets heb, zal ik het daar posten.

      Verwijderen
  2. Suriname walst over Turks & Caicos Islands met 7-0

    BeantwoordenVerwijderen
  3. is er voor die wedstrijd Suriname vs Haiti live streaming ? waar zou ik dat kunnen vinden .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De vorige wedstrijd van Suriname was te volgen via: http://haitipaw.kif.fr/tnhla-p735292. Ik verwacht het daar weer te kunnen zien. Hou onze Facebook en Twitter in de gaten, daar zal ik de link plaatsen als de wedstrijd begint.

      Verwijderen
  4. wat is dan de naam van facebook en twitter ?? waar ik later op kan kijken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. https://twitter.com/natiosuriname

      en

      https://www.facebook.com/pages/Surinaams-elftal-Suriname-Voetbal/175868152434409

      Verwijderen
  5. Wanneer zijn de try outs voor de nationle selectie van su

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Suriname, zal deelnemen aan het Zuid-Amerikaanse kampioenschap onder 20 Conmebol 2019.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname U-20 begint vrijdag met WK-kwalificatie
Suriname U-20 begint vrijdag met WK-kwalificatie
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOzGxLim6S7i1EakdfPLs1xryNa6XJB0ZETR6j8uv7MfMWiarKnPqdB7p0lDDW5mQZSxJ73zdP4wHBW0r4due81f8mJa4qBj219kincthfemw-Yci_RyvoZDHUzSKpNyvccNgybPf1cMY/s1600/CFU+Men's+U20+Tournament+2014,+Logo,+Caribbean+Football+Union,+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOzGxLim6S7i1EakdfPLs1xryNa6XJB0ZETR6j8uv7MfMWiarKnPqdB7p0lDDW5mQZSxJ73zdP4wHBW0r4due81f8mJa4qBj219kincthfemw-Yci_RyvoZDHUzSKpNyvccNgybPf1cMY/s72-c/CFU+Men's+U20+Tournament+2014,+Logo,+Caribbean+Football+Union,+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/07/suriname-u-20-begint-vrijdag-met-wk.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/07/suriname-u-20-begint-vrijdag-met-wk.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content