SVB onderhandelt met Mexicaanse trainer en staf

De voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is in onderhandeling met een Mexicaanse coachingstaf om het roer bij het nationaal voetba...


De voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is in onderhandeling met een Mexicaanse coachingstaf om het roer bij het nationaal voetbaleftal van Suriname over te nemen. Van 27 tot en met 31 juli 2014 bevindt de leider van dit team, Jacques Passy (foto: links), in Suriname om de gesprekken voort te zetten en eventueel een conceptovereenkomst te tekenen als er vorderingen geboekt worden.

Passy wordt dan de nieuwe bondscoach van Natio, terwijl hij zijn eigen mensen zal benoemen in de technische staf. Dit zal verder bestaan uit de Mexicanen Ricardo Zayas en Alan Sacal als assistent-coaches en de Colombiaan Oscar Gill als conditietrainer. Verder zullen deze zich ook bezighouden met andere aspecten, zoals marketing en planning. De Mexicanen zullen voor de SVB op zoek gaan naar grote sponsors. Indien er enkele gestrikt kunnen worden, zullen ze een bepaald percentage van deze sponsordeals opeisen.

Het moet een contract worden van 4 jaar, waarbij Passy en zijn staf gratis zullen werken voor de SVB. Hun geld moeten ze ontvangen in de vorm van bonussen als ze topprestaties bereiken, bijvoorbeeld het halen van de eindronde van de CONCACAF Gold Cup, in de laatste 6 zitten van de WK-kwalificatie van de CONCACAF-zone of het bereiken van het WK. SVB-voorzitter John Krishnadath bevestigt de onderhandelingen, maar wil in dit stadium niets kwijt over deze deal.

Een nieuwigheid in de deal zal zijn dat de technische staf zich niet permanent in Suriname zal vestigen. Ze zullen zaken vanuit Mexico coördineren. Wel zullen de heren vaker naar Suriname afreizen om het een en ander voor te bereiden. In Suriname zal ook een coach aangesteld worden als bijvoeging in het technisch team. Deze coach moet wel door de SVB betaald worden. Deze nationale coach zal constant in contact zijn met de bondscoach.

Elk jaar wordt een programma opgesteld, met een paar trainingskampen en oefenwedstrijden in het buitenland. Vanwege hun contacten in Mexico, is dit land hoog op het agenda voor de kampen. Daar kan Natio voor langere tijd in training gaan en oefenwedstrijden spelen tegen lokale topclubs.

Achtergrond
Jacques Passy is al 11 jaren directeur van het Johan Cruyff Instituut in Mexico en Centraal Amerika. Hij heeft een bachelor-diploma in Communicatie en Massamedia en heeft ook een MBA-diploma behaald in Sports Orientation op het Johan Cruyff Instituut. De 39-jarige Passy heeft ervaring in elk aspect van het voetbal. Hij heeft trainerslicenties van de Mexicaanse en Peruviaanse voetbalbonden. Verder heeft hij ook gespecialiseerde cursussen gevolgd bij de KNVB in Nederland.

Hij was een tijdje geleden ook de jongste coach in de Mexicaanse First Division, waar hij de club Doradas onder zijn hoede had. Passy is al 13 jaar betrokken bij de International Maccabiah Games, waar hij het nationaal elftal van Mexico al 4 edities heeft gediend als bondscoach. De Maccabiah Games zijn de zogenaamde Joodse Olympische Spelen.

COMMENTS

BLOGGER: 3
  1. Natio Fans, ten eerste vind ik het toch dapper van de SVB dat ze een coach willen vastleggen voor langere periode. Dit staat echter toch lijnrecht tegenover hun eigen uitspraken gedaan in het verleden om geen lange verbintenissen aan te gaan. Maar het kan zijn dat het bestuur ineens een DNA explosie heeft gekregen van kennis en tot grotere inzichten is gekomen. Ik ben wel nieuwsgierig welke sponsor zich zal verbinden met SU. Om het aantal trainingskampen uit te breiden, dan direct ook de wedstrijden tegen India, China en Indonesië opnemen in het schema. De sponsor zal wel heel blij zijn als hij met SU zich in Azië zich kan manifesteren. Op dit moment geef ik de SVB een voldoende voor hun ondernemen, maar ze moeten wel de lokale voetballer een plaats geven in het geheel. Tenslotte een opmerking naar alle lieden die mijn land en broeders en zusters achterlijke mensen vinden. U in Europa en USA bent net zo onwetend als mijn broeders en zusters. Alles wat u uitdraagt of zegt of bedenkt is Europees, terwijl de spiegel in uw domein, iets anders weergeeft. Wie bent u eigenlijk?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben blij dat de SVB een aantal zeer belangrijke zaken probeert te realiseren.Kan van Louis Giskus niet gezegt worden.Die deed letterlijk en figuurlijk niets om het voetbal op een hoger niveau te krijgen.Nooit geschoten is altijd mis geschoten.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB onderhandelt met Mexicaanse trainer en staf
SVB onderhandelt met Mexicaanse trainer en staf
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEioPOwbP7bqcCj-tBOsqBbD7yijqhnDjxfPJXm5qmMB4jjUaP3csPphztDPN842IrYPY5G5zeKcRJXR9NieuFa_CDgdeoh3KZij5um2srbnj8JTGC_fPdThPBx7kIvPB7OJO6aLftUz-DM/s1600/Jacques+Passy,+Johan+Neeskens,+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEioPOwbP7bqcCj-tBOsqBbD7yijqhnDjxfPJXm5qmMB4jjUaP3csPphztDPN842IrYPY5G5zeKcRJXR9NieuFa_CDgdeoh3KZij5um2srbnj8JTGC_fPdThPBx7kIvPB7OJO6aLftUz-DM/s72-c/Jacques+Passy,+Johan+Neeskens,+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/07/svb-onderhandelt-met-mexicaanse-trainer.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/07/svb-onderhandelt-met-mexicaanse-trainer.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content