SVB dient wetsvoorstel in over Suriprofs kwestie

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft parlementsvoorzitter Jenny Simons vrijdag een uitgewerkt wetsvoorstel gestuurd dat handelt over toeke...


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft parlementsvoorzitter Jenny Simons vrijdag een uitgewerkt wetsvoorstel gestuurd dat handelt over toekennen van een dubbele nationaliteit. De bond hoopt dat Simons het op de agenda van De Nationale Assemblée plaatst en het zal behandelen als initiatief wetsvoorstel.

Dit schrijft SVB-voorzitter John Krishnadath (foto: midden) in een begeleidende brief aan Simons. Wat betreft de SVB is het doel van het voorstel dat profvoetballers met Surinaamse roots (Suriprofs), maar die niet de Surinaamse nationaliteit hebben, toch voor het Surinaamse elftal kunnen uitkomen. Er zijn wereldwijd, maar vooral in Nederland, immers veel professionele voetballers van hoog niveau die van Surinaamse afkomst zijn en een welkome aanvulling voor het Surinaamse elftal zullen zijn.

Als het mogelijk wordt dat deze toppers uit kunnen komen voor het nationale team, zou het volgens de SVB mogelijk moeten zijn om in 2018 al mee te doen met het WK dat dan in Rusland plaatsvinden. "Als het besluit over een dubbele nationaliteit genomen wordt, zal Suriname al op korte termijn een zichtbare rol op wereldvoetbalniveau spelen. Suriname heeft gezien het plaatsingssysteem voor deze regio en gezien het grote aantal topvoetballers met Surinaamse roots in het buitenland een reële kans om als land vertegenwoordigd te zijn bij de volgende WK", aldus Krishnadath in de brief.

De reden dat de SVB nu met dit concept wetsvoorstel op de proppen komt, is dat de internationale sportpers tijdens het WK verschillende keren verslag gedaan heeft over dit thema. Een groot deel van de spelers die in Brazilië acte de presence gaf heeft van geboorte een andere nationaliteit dan die van het land waarvoor zij uitkwamen of ze hebben een dubbele nationaliteit. "Het team van Algerije was daar het meest sprekende voorbeeld van, een team waar 17 van de 23 spelers naast de Algerijnse ook nog eens over de Franse nationaliteit beschikte", aldus Krishnadath in de brief.

De stukken die de SVB aan DNA heeft gestuurd bevatten 8 juridische documenten. De kern van de voorstellen is dat de overheid meer mogelijkheden krijgt om de Surinaamse nationaliteit te verlenen. Nu is dat alleen mogelijk via naturalisatie. De wetswijziging zal het mogelijk maken de Surinaamse nationaliteit toe te kennen vanwege staatsbelang. Het betreft dan dus niet alleen voetballers.

COMMENTS

BLOGGER: 2
  1. Het is maar te hopen dat de Surinaamse regering hier eens eindelijk mee aan de slag gaat!Ik ben blij dat de SVB hier huiswerk van gemaakt heeft.Het is nu aan de regering om eindelijk eens het STAATSBELANG te dienen en op te houden met die bekrompen denkwijze!We hebben er schoon genoeg van!!!Jaar in jaar uit en inmiddels al EEUWEN roepen we hier om een oplossingsmodel om internationale sporters bij het land te betrekken!

    Inmiddels is het WK voorbij en hebben vele landen mee gedaan,wanneer gaan wij dit eens in godsnaam meemaken?Tot ik 80 jaar ben?????

    WERK hiervan maken regering!!!En niet dit weer ergens in de la stoppen,het volk wil DADEN zien en geen bla bla bla meer,we hebben genoeg potentie om mee met het WK te kunnen doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als de dubbele nationaliteit door de huidige regering wordt gerealiseerd hebben ze minstens 1 zetel erbij. En dit is geen grap !

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB dient wetsvoorstel in over Suriprofs kwestie
SVB dient wetsvoorstel in over Suriprofs kwestie
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEmyP7KHCWquNnzXuhupM9AAsBeZ9GAjovqFupZDIJ_rKxOkMXjWZ97ZphOVqOBlTpXS-KiB-XD0W7Fjg1PV833J3unDHV74Yt90OH54UpgugzdtXKjrdQWF0cdnsdftlxKGcBF8cLzA0/s1600/Bernhard+Abia,+John+Krishnadath,+Keshopersad+Gangaram+Panday,+Surinaamse+Voetbalbond,+Bestuur,+2013.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEmyP7KHCWquNnzXuhupM9AAsBeZ9GAjovqFupZDIJ_rKxOkMXjWZ97ZphOVqOBlTpXS-KiB-XD0W7Fjg1PV833J3unDHV74Yt90OH54UpgugzdtXKjrdQWF0cdnsdftlxKGcBF8cLzA0/s72-c/Bernhard+Abia,+John+Krishnadath,+Keshopersad+Gangaram+Panday,+Surinaamse+Voetbalbond,+Bestuur,+2013.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/07/svb-dient-wetsvoorstel-in-over.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/07/svb-dient-wetsvoorstel-in-over.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content