6/9 maanden tot start WK-kwalificatie Suriname

CONCACAF is momenteel bezig met het ontwerpen van het kwalificatie format voor de FIFA World Cup 2018 in Rusland. De federatie heeft onlang...


CONCACAF is momenteel bezig met het ontwerpen van het kwalificatie format voor de FIFA World Cup 2018 in Rusland. De federatie heeft onlangs een voorstel verstuurd naar alle landen in de voetbalregio. Alle lidlanden moeten akkoord geven, voordat het format definitief wordt doorgestuurd naar de Wereldvoetbalbond FIFA. De eerste WK-kwalificatiewedstrijden worden volgens het plan al over zes maanden gespeeld.

Volgens het huidige voorstel zal de kwalificatie vijf rondes tellen. De eerste twee rondes zullen nog voor de officiële FIFA-loting plaatsvinden. De eerste ronde staat gepland over zes maanden in maart. Deze ronde betreft zeven confrontaties op uit- en thuisbasis tussen de 14 laagste landen op de FIFA wereldranglijst. Het is nog niet bekend welke maand van de ranglijst zal worden gebruikt.

De zeven winnaars van de eerste ronde stromen door naar de tweede ronde welke in juni zal worden afgewerkt. Zij voegen zich bij de 13 landen die in de CONCACAF-ranking op plaats 9 t/m 21 staan. Suriname staat momenteel op de 20ste positie. Als Natio nog twee plaatsen zakt, speelt de nationale selectie al over een half jaartje de eerste ronde WK-kwalificatiewedstrijden. De tweede ronde betreft tien confrontaties op uit- en thuisbasis tussen de 20 landen.

De tien winnaars van de tweede ronde en de CONCACAF-top 8 zijn de landen die 25 juli 2015 in de pot zitten bij de officiële WK-kwalificatie loting in Sint-Petersburg.

In de derde ronde komen twaalf landen in actie: de tien tweede ronde-winnaars en de nummer 7 en 8 van de CONCACAF-ranking. Ook in deze ronde worden weer twee landen aan elkaar gekoppeld voor een tweeluik. Deze wedstrijden worden in september 2015 gespeeld. De zes winnaars gaan door naar de vierde ronde.

De vierde ronde betreft de eerste groepsfase. In deze ronde voegt de CONCACAF-top 6 zich bij de derde ronde-winnaars. De twaalf landen worden verdeeld over drie groepen met ieder vier landen. De top twee van iedere poule plaatst zich voor de finale ronde. De finale ronde betreft zoals altijd een poule met zes landen, waarbij de top drie zich direct plaatst voor het WK. De nummer vier speelt een play-off tegen een team uit Zuid-Amerika, Azië of Oceanië.

De nationale selectie van Suriname zit al bijna twee jaar zonder officiële bondscoach. Nadat Ricardo Winter in 2012 de functie neerlegde, hebben Kenneth Jaliens en Roberto Gödeken als interim-bondscoach gefungeerd. De Surinaamse Voetbalbond gaf enkele maanden geleden aan in onderhandeling te zijn met een Mexicaanse staff die Natio onder hun hoede wil nemen. Het is onduidelijk wat de status van de onderhandelingen momenteel is.

COMMENTS

BLOGGER: 11
  1. Als het om de SVB gaat, is alles altijd onduidelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het zou niet slecht zijn als ze vanaf de eerste ronde erbij zijn.
    Ze spelen dan in principe tegen de op papier zwakkere landen en kunnen daarmee ingespeeld raken.
    Zo doen ze wel heel veel ervaring op met het spelen van interlands waar er tenminste wat tegenover staat.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zal me niet verbazen als su al in de 2e ronde na huis gaat

    BeantwoordenVerwijderen
  4. pffffff met voetballers van hier halen we nooit een eindronde due liever de Suriprofs.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De SVB heeft nogsteeds geen verantwoording afgelegd aan de Surinaamse gemeenschap van de teleurstellende en vernederende prestaties van de verschillende selecties. bij winst op plaatsing zou er al lang een persconferentie zijn gehouden. De vraag is zal het zo verder gaan. Straks weer 2 maanden voor de kwalificatiewedstrijden een selectie bijmekaar oproepen en 2 keren in de week oefenen en tegen locale clubs oefen wedstrijden spelen terwijl de fifa speciale data vrijhoudt voor internationale oefen wedstrijden. Wat gebeurt er met de technische staf onderleiding van Kolf.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Radj weet je ook over de voorronde van de Olympische Spelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wel de midden amerikaanse landen zijn al begonnen met de voorbereidingen van hun u23 selecties. amerika speelt zelfs een oefenwedstrijd tegen brazilie heel binnenkort. wij gaan weer wachten tot het laatste moment , terwijl d u23 selectie een basis kan zijn voor de nieuwe nation met een hele nieuwe technische staff uit het buitenland want de suri trainers tonen steeds weer dat ze hun plafond hebben bereikt en dat ze natio niet verder kunnen brengen vanwege tal van redenen. names en faces en arrogantie zijn een paar van ze.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Waarom stoppen ze in Suriname niet met veldvoetbal? Er zijn alleen maar dingen om je voor te schamen daar in Su.
    Wanneer er een serieus bestuur(lees: Seedorf) komt bij de SVB en hij zijn eigen BETROUWBARE mannetjes neerzet dan ben ik weer fan.

    -De hele voorbereiding is een grap want er is geen voorbereiding.
    -Er is geen tactiek met spelen.
    -Er is geen ervaring met voetballen op niveau, alleen amateurniveau en dan ook nog vergelijkbaar met 3e of 4e klasse zondag in Nederland (dat is 6e of 7e divisie).
    -De oefenwedstrijden hebben het niveau van een onderling partijtje op de training
    -De spelers zijn zelf niet goed genoeg aangezien de enige Surinaamse voetballers die goed zijn uit Nederland komen. Wijs anders maar wat clubs aan waar de grote Surinaamse voetballers spelen die rechtstreeks uit Suriname komen.

    Als de SVB nu serieus wordt en seedorf de macht geeft dan verwacht ik in maart 2015 bij de voorrondes nog wel een positief resultaat. Anders is het zonde van onze tijd om het hierover te hebben.

    Groeten
    Laires

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het is inderdaad niet eens de moeite waard om het hierover te hebben want ik verwacht geen ene moer van de SVB en we hoeven ook van de kwalificatie rondes geen moer te verwachten.Het verbaast me zelfs dat de SVB nog het lef heeft mee te doen aan de voorrondes,zelfs tegen die ini mini eilandjes als Curacao en nog erger Aruba en Bonaire zijn te sterk voor zo'n useless weak team als dat van Suriname.Waisting of time te denken dat Suriname ver zal komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dit is het lafste svb bestuur. Brunswijk alias bravo heeft ze bij de ballen. Alle ontwikkeling en projecten lopen vast.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 6/9 maanden tot start WK-kwalificatie Suriname
6/9 maanden tot start WK-kwalificatie Suriname
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEdVg1N49bsTJ6mK7ooNv0VhWCvoW8_ML4-dH0VNb9t0pXjaD13KYlFhwDrRllQMgQCQb2CKcQJVqu5OTdp8AQnOg1cXdrDzjUos61wFsUeFL1Pho8f9l39b8mEHMSaYa6sR-e88J1Zms/s1600/FIFA+World+Cup+2018,+Russia,+Interim+Logo,+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEdVg1N49bsTJ6mK7ooNv0VhWCvoW8_ML4-dH0VNb9t0pXjaD13KYlFhwDrRllQMgQCQb2CKcQJVqu5OTdp8AQnOg1cXdrDzjUos61wFsUeFL1Pho8f9l39b8mEHMSaYa6sR-e88J1Zms/s72-c/FIFA+World+Cup+2018,+Russia,+Interim+Logo,+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/09/69-maanden-tot-start-wk-kwalificatie.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/09/69-maanden-tot-start-wk-kwalificatie.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content