Suriname U-20 uitgeschakeld voor WK 2015

CuraƧao heeft de nationale U-20 selectie van Suriname dinsdagavond in rouw gedompeld. Het eiland, dat officieus uitgeschakeld was, bezorgde...


CuraƧao heeft de nationale U-20 selectie van Suriname dinsdagavond in rouw gedompeld. Het eiland, dat officieus uitgeschakeld was, bezorgde Natio een gevoelige 3-2 nederlaag. De doelpunten aan Surinaamse zijde werden gemaakt door Ricardo Faerber en Giovanni Asoman. De eilanders toonden karakter door tweemaal van een achterstand terug te komen.

De kansen op plaatsing voor de CONCACAF U-20 Championship 2015 werden zodoende kleiner voor Suriname, dat daarna afhankelijk was van de uitslag tussen gastland Trinidad en Cuba. Bij winst van de Trinidadianen met meer dan twee doelpunten verschil zou Suriname naar de volgende ronde overgaan. Beide eilanden speelden echter 1-1. Voor Suriname betekende dit uitschakeling.

Trinidad eindigt op de eerste plaats met zeven punten gevolgd door Cuba met vier, Suriname en CuraƧao behaalden elk drie. In Groep B heeft HaĆÆti zich ook al geplaatst. Vandaag strijden de Dominicaanse Republiek en Aruba om het laatste ticket. Op het CONCACAF-toernooi strijden 12 landen voor plaatsing op het FIFA U-20 World Cup 2015 in Nieuw-Zeeland.

Het was voor het Surinaamse voetbal de tweede grote klap binnen enkele weken. Het seniorenteam had niet lang geleden bij winst op Bonaire tijdens de Caribbean Cup een grote kans de tweede ronde te halen, maar verloor uiteindelijk met 2-3. Nu overkomt hetzelfde lot de junioren, die na een onverwachte 1-0 zege op Cuba zondag de volgende ronde leken te gaan halen.

De beelden van de wedstrijd, zijn in de onderstaande video te bekijken.



COMMENTS

BLOGGER: 7
  1. Ik heb in mijn tijd als voetballiefhebber nog nooit kunnen genieten van Surinaamse successen. (sinds 1988)

    Ow jawel, de Surinamers die in het Nederlands elftal spelen, dat zijn de ENIGE Surinamers die voetballend iets hebben laten zien.

    Ik vind het niet eens jammer dat U20 is uitgeschakeld... Ik kan er niet meer boos of verdrietig van worden.
    Groeten
    Laires

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar wat hadden jullie verwacht dan?Het is elk jaar weer hetzelfde liedje.Ze doen maar mee om het meedoen en voor de rest hoeven we er nooit enige moer van te verwachten.Hoe graag de jongens ook willen voetballen,het haalt allemaal toch niks uit.Ik kan niet anders dan tot de conclusie te moeten komen dat Suriname nooit in staat zal zijn ook maar ooit een enige kwalificatie ronde te halen,we zitten hier steeds maar te hopen op een mooie uitkomst,maar laten we eerlijk zijn,is er ooit progressie geweest?Het kan ook niet,want de financiele middelen zijn er niet,organisatorisch is de SVB en andere kleinere bonden een complete chaos en de Surinaamse regering wil geen dubbele nationaliteit toestaan.

    Het is allemaal zo visieloos als maar zijn kan,dus wat moeten we dan verwachten?Ik heb alle hoop al een tijdje geleden laten gaan,en zoals de laatste poster al zei,onze enige trots zijn de Suriprofs die WEL wat hebben kunnen laten en ze nog nooit van welke Nederlandse club dan ook ooit van verloren hebben.Dat is onze enige trots!Ik draag wel met trots een Suriprof voetbalshirt,maar nooit zal ik een Surinaamse voetbalshirt aantrekken totdat het land zichzelf bewezen heeft,maar aangezien dat never nooit niet zal gebeuren,zal ik zo'n dergelijke Natio shirt ook never nooit kopen en dus ook nooit dragen!!!!!!!!Het is om je te schamen met zo'n voetbal shirt vooral wanneer die Antillianen je daarmee zien en uitlachen!!!!

    Het is misschien hard wat ik hier zeg,maar de waarheid is nou eenmaal hard!Niets anders dan flut wedstrijden en totaal geen groei te bespeuren!Triest gewoon!Wat een afgang!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Coaches en svb toppers hebben het vaak over het gedrag van onze surinaamse spelers. Maar het is simpel een ketting reaktie. Er wordt van spelera gevraagd om optimaal de training te bezoeken dan zouden de ingezet kunen wordwn bij wedstrijden ,de spelers op hun beurt eisen geld en ze gaan natuurlijk veel eisen want hij gaat pas optimaal komen als je hwm optimaal gaat betalen. Zoals een vaste arbeider van een bedrijf. Die werkt maandelijka qorst uitbetaald elke maand en kan daarmee zich zelf en zijn gezin verzorgen. Kan de svb wetgeving maken en kunnen de clubs beleid maken intern dan gaan ze een start maken aan betaald voetbal. Op die manier is er een stap gezet in de richting naar betere uitslagen. Dan komt veel meer bijkijken: denk dan maar aan trasferbeleid ,opleidingen binnenhalen van buitelandse coaches en spelers, acomodatie van clubs en spelers. Trainingsfaciliteiten etc.. je kunt maar blijven opnoemen. Dit moet eerst gefixed worden dan kan de regering zeker een stap maken betreffede dubbele nationaliteit .

    Denk maar ewns dat we een paar buitelandse trainers hier gehad hebben maar allemaal steeds heel snel vertrekken, waarom? Simpel ze merken het al heel snel dat de svb maar een baby is diw niet eens goed staan kan dan wil ik niet praten over rennen en lopen. Er is een mindshift nodig binnen de svb. Anders kan het niet. De spelers zijn er de middelen en wetgeving laten te wensen over. Jammer!

    Misschien moeten we ook elke keer vooe het svb gebouw gaan staan en hen duidelijk maken wat we verwachten en dat zeker een paar van hen zouden moeten opstappen. Net zoals men dat doet wanneer de regering incapabel is . Een mars o.a

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb een beetje gekeken van die livestream: Wat is dat nu weer voor slecht voetbal zeg!
    -Elke bal wordt gewoon naar voren geschoten, gewoon echt elke bal-Middenveld gebruiken om op te bouwen is er niet bij
    -Men kan NERGENS op het veld de bal vasthouden.
    -Nergens aansluiting van de spelers voor een combinatie. Een 1-2tje is al te veel gevraagd kennelijk
    -Probeer eens een keer 10x naar elkaar over te spelen, LUKT Z\E NIET!
    -Nergens een individuele actie gezien waar een soort van klasse of techniek vanaf straalt. Iedereen kan zo 11 Surinaams Hollandse jongens van de straat plukken die dit team van de mat vegen. Wat gelijk et niveau van denken en voetballen aangeeft.
    -Curacao had meer voetbal in het team in de zin van positiespel.

    Nee hef het hele Surinaamse veldvoetbal maar op en blijf in de zaal ballen jongens, als dit onze toekomst is dan wordt het he - le - maal niks voorlopig!
    Groeten
    Laires

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bro Laires, ik moet eerlijk toegeven dat je gelijk heb over de wijze waarop er werd gespeeld. Nog met de spaarzame beelden van vorig jaar op het netvlies, speelde het team meer via de grond en was meer in beweging. Ik kreeg het gevoel bij deze wedstrijd, dat de tactiek een niet goed werkend kopie was, van een team die dit type spel heeft gespeeld op het WK en er succes mee behaalde. U20 was zichzelf niet, door deze speelwijze. De gevolgde tactiek bracht druk op de ploeg ook omdat de speelwijze vroeg om vasthouden voorin en aansluiten. Eigenlijk speelde U20 lekker Engels voetbal, lange ballen en pompen. Toch kan er iets goed met dit team worden bereikt, indien er tegen buitenlandse teams word geoefend en liefst op maandelijkse basis. Teveel onderling oefenen en spelen tegen de twee buurlanden, geeft een vals beeld. Ach, voetbalfans, aan de SVB hoeven wij niets te vragen of voor te stellen. Dit gedoe duurt niet lang meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Boks Oenasur! De SVB schuiven we gewoon een paar jaartjes op tot er frisse mensen zitten... Helaas

    Het hangt allemaal af van de structuur in het voetbal (in alles eigenlijk; karten, tennis, beeldhouwen),
    -reguliere competitie
    -clubs waar men vervolgens structureel GOED kan trainen
    -duidelijke omstandigheden en afspraken
    -een bondsbestuur met daadkracht (geen woorden)


    Na deze 4 punten zullen sponsors vanzelf komen want talent is er zat.

    Bij engels voetbal zoals bij deze wedstrijd is het ook de bedoeling dat men de bal vasthoud voorin. of dat er via de flanken vele voorzetten komen.
    Het zou heel gewoon kunnen dat men dan 4-2-4 gaat spelen met de middenvelders achter elkaar ipv naast elkaar en dan zou U20 gewoon wedstrijden met 10-0 kunnen winnen. Het zou wel veel verbloemen als teamspel maar de aanvallende kracht is dan wel een kenmerk van het Surinaamse voetbal.
    Daar is wel balcontrole voor nodig en dat komt met trainen en dat komt met structuur in het surinaamse voetbal.
    4-2-4, 3-3-4 of engels voetbal is bij U20 misschien nog te doen maar bij de nationale selecties is het "not done" tegenwoordig en krijg je alles gelijk om de oren.

    Als je als ploeg de bal gelijk naar voren ramt en de tegenstander mag steeds de bal opvangen en dan rustig naar elkaar overspelen en opbouwen (zoals Curacao) dan groeit de tegenstander in de wedstrijd. Ze gingen nog geloven dat ze konden voetballen ook en Suriname gaf ze elke minuut meer en meer zelfvertrouwen.
    Gewoon de bal naar de links of rechtsback en die schiet hem hard langs de lijn naar voren. Als dat het niveau is van de nationale ploeg en dus de beste spelers dan wil ik de competitie niet zien hoor. Kennelijk lopen er op de Surinaamse velden jongens rond die er HELEMAAL niets van kunnen en de bal gewoon over de zijlijn schieten. Want iets slechter als dit kan ik mij niet voorstellen.

    We komen er wel al is de weg lang.
    Groeten
    Laires

    RIP Erwin Sparendam
    Deze man is ook nog 4 jaar mijn voetbalcoach geweest, ik ben er trots op het te vermelden!

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname U-20 uitgeschakeld voor WK 2015
Suriname U-20 uitgeschakeld voor WK 2015
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5OMIRgLmwMfvIp6QC1bqZM3VjJ07ShGaqZ4SxrbXSb6-KyE64cx1gx9lDmQdX8E4ZbqH0tZqo6x9sb7U6jp6v1Rxu7tp1mSWtQnDOJ-MiotjOUX6aG0PuoIZMgcX-a5IgILKvVYDOhVs/s1600/Trinidad+&+Tobago+U-20,+Suriname+U-20,++Volkslied,+Elftal,+CFU+Men's%2BU-20%2BTournament%2C%2B12%2Bseptember%2B2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5OMIRgLmwMfvIp6QC1bqZM3VjJ07ShGaqZ4SxrbXSb6-KyE64cx1gx9lDmQdX8E4ZbqH0tZqo6x9sb7U6jp6v1Rxu7tp1mSWtQnDOJ-MiotjOUX6aG0PuoIZMgcX-a5IgILKvVYDOhVs/s72-c/Trinidad+&+Tobago+U-20,+Suriname+U-20,++Volkslied,+Elftal,+CFU+Men's%2BU-20%2BTournament%2C%2B12%2Bseptember%2B2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/09/suriname-u-20-uitgeschakeld-voor-wk-2015.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/09/suriname-u-20-uitgeschakeld-voor-wk-2015.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content