Suriname lijdt pijnlijke nederlaag tegen Bonaire

De hoop op plaatsing van de Surinaamse voetbalselectie voor de tweede ronde van de Caribbean Cup 2014 is vrijdagavond de grond ingeboord. O...


De hoop op plaatsing van de Surinaamse voetbalselectie voor de tweede ronde van de Caribbean Cup 2014 is vrijdagavond de grond ingeboord. Op Martinique verraste voetbaldwerg Bonaire vriend en vijand door het nationale elftal met 3-2 te verslaan. Suriname heeft plaatsing niet meer in eigen hand.

Niemand had deze uitslag zien aankomen. Bonaire verloor namelijk op de openingsdag met 6-0 van gastland Martinique. Natio daarentegen speelde 1-1 tegen Barbados.

Tot gisteren had Suriname Bonaire altijd verslagen. Het nationaal team van Suriname boekte de volle winst uit drie ontmoetingen. Er werd om deze reden aangenomen dat Suriname met gemak zou winnen. Niets bleek echter minder waar. Bonaire, een eiland met minder dan 20.000 inwoners, stond met nog tien minuten spelen ruim met 3-0 voor. Invaller Miquel Cronie wist het leed voor Suriname te verzachten door twee doelpunten te scoren.

Suriname moet zondag Martinique zien te verslaan om nog een kleine kans te maken. Dat lijkt geen makkelijke opgave, aangezien het gastland over een sterk team beschikt. Het gastland won gisteravond hun tweede wedstrijd met 3-2 van Barbados en is daarmee al zeker van de volgende ronde. De beste twee landen gaan direct door naar de tweede ronde. Natio lijkt zijn kansen het verlies tegen Bonaire te hebben verspeeld.

Natio kan bij winst op de Fransen nog doorgaan, maar dan moeten Bonaire en Barbados gelijk spelen. Ook als Barbados wint is er nog een kans, maar dan moet Suriname een beter doelsaldo hebben. Suriname heeft ook nog de mogelijkheid om als beste nummer 3 van alle poules door te gaan, hier zijn echter meer landen voor in de race.

De huidige stand in Groep 3 ziet er als volgt uit:

Team WG W G V DV DT DS PNT
Martinique 2 2 0 0 9 2 +7 6
Bonaire 2 1 0 1 3 8 -5 3
Barbados 2 0 1 1 3 4 -1 1
Suriname 2 0 1 1 3 4 -1 1

Het speelschema ziet er als volgt uit (Surinaamse tijd):

Stade Pierre-Aliker
Zondag, 7 september 2014
Bonaire vs. Barbados (17:00 uur)
Martinique vs. Suriname (19:00 uur)

De beelden van de wedstrijd, zijn in de onderstaande video te bekijken.



COMMENTS

BLOGGER: 7
  1. Natio Fans, de bijlen zullen weer geslepen worden om in te hakken op onze amateurstatus. Ook dit is voetbal. Een ander doet ook zijn best met zijn team om resultaat te behalen, ongeacht de grootte van het land of bevolking. Voor NATIO is het pad naar Copa Centenario 2016 nu nog verder weg. Blijkbaar had de coach allang in de gaten, dat het scoren ons probleem zou worden, anders had hij niet aangedrongen om extra trainingen. De oefenwedstrijd van A-Natio tegen de U20 van afgelopen zaterdag, heeft geopenbaard dat in U20 meer ploegritme en voetbal zit. Nu alvast maak ik mij zorgen, dat na volgende week, wanneer U20 de finaleronde speelt, NATIO weer in een stilstaande fase terecht komt. Pas in februari/maart 2015 zijn er volgens mij weer internationale wedstrijden. De U20 die de basis zal vormen voor toekomstig A-Natio, heeft reeds spelritme en dat zou eigenlijk niet onderbroken moeten worden. Helaas is het schema van de CFU niet maandelijks, dus ben je als bond verplicht andere sessies tussendoor te organiseren, het liefst tegen buitenlandse teams, om je vorm te behouden. Natuurlijk kost alles geld, maar een planning maken voor 3 thuisoefenduels tegen andere landen is toch te doen? Indien andere landen je situatie kennen, en daar moet je gewoon eerlijk over zijn dat je het financieel niet breed heb, denk ik niet dat men onwillig zal zijn om mee te werken aan een schema van bijvoorbeeld betaling eigen tickets en SVB zorgt voor verblijf. Je moet willen. Niet anders. Met spanning kijk ik uit naar zondagavond, de wedstrijd tegen Martinique en de verrichtingen van de U20 volgende week. Ons voetbal is echt niet dood, al zijn wij op dit moment zwalkende amateurs. Toch blijf ik NATIO wat er ook gebeurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Todat de regering van suriname niks doet aan de dubbel nationaliteit of sportpaspoort zal het maar een droom blijven om een wk te halen. Ik verwacht niks van het nationale selectie van suriname met een amateur status.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik had deze uitslag verwacht hoor. als jullie eerlijk zijn en goed kijken naar onze voetbal kan jullie niks anders vewachten. dit is eerlijk taal. ik wens de beste van onze voetbal en voetballers, maar wij zijn niet eens sterk genoeg om landen in de regio te verslaan. mensen moeten het niet meer roepen over een overstap naar CONEMBOL ofzo. wij kunnen niet eens winnen van onze buurlanden, laat staan soms tegen andere amateur ploegen in SU.

    maar goed. totdat het echt wordt serieus genomen met sport in ons land gaat het niet vooruit. mensen (lees: bedrijven en regering) moeten investeren in sport. een mooi voorbeeld is miguel van assen. zoveel wordt geinvesteerd in deze jongen dat hij gaat progressie maken en is op dit moment een van de beste sporters ter wereld. ik weet indivdu sport is anders dan team sport. maar nu zien we wat vruchten van investeren in sport met deze jonge. de enige manier onze voetbal een boost te geven is eerst investeren en serieus nemen. op dit moment is voetbal in SU alleen voor fun. daar zijn geen professionals ofzo.

    laten wij hopen dat een wonder gebeurt tegen martinique.

    suc6 natio

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De spelers hadden Bonaire onderschat. Niet omdat wij al eerder met ze hebben gespeeld en gewonnen betekent niet dat ze zwak zijn. Maar uiteindelijk is het resultaat 3–2 omdat we teveel spelen en onderschatten. De selectie moet meer aan verdediging werken. We hebben genoeg goeie voor– en middenvelders. VERDEDIGERS hebben we nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dan vraag me af waaroom geen ray frankel? hij is op dit moment beste verdediger van SU. hij heeft europees prof voetbal ervaring

      Verwijderen
  5. Ach ach dramatisch, en dan willen we. Naar het wk, DrOOM LEKKER SURINAME ZONDER DUBBEL NATIONITEIT

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze techniche moet gelijk ontbonden worden,.inclusief kolf met zijn koningkrijk van.(75 jaar)

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname lijdt pijnlijke nederlaag tegen Bonaire
Suriname lijdt pijnlijke nederlaag tegen Bonaire
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGKVMQTDNbKFSGbRFE2Rb_mwJd4iHsDm6O3f6TAP8RmGAYp372k1g4tJmZyo2vlw1ds2YSaVZLHFAzwo44qVWXJae-c12dnn65p2bIjM97XksLIlDIRjKM7MeJJgyuz8J5gwQIDC9Gvys/s1600/Suriname,+Bonaire,+Caribbean+Cup+2014,+5+september+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGKVMQTDNbKFSGbRFE2Rb_mwJd4iHsDm6O3f6TAP8RmGAYp372k1g4tJmZyo2vlw1ds2YSaVZLHFAzwo44qVWXJae-c12dnn65p2bIjM97XksLIlDIRjKM7MeJJgyuz8J5gwQIDC9Gvys/s72-c/Suriname,+Bonaire,+Caribbean+Cup+2014,+5+september+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/09/suriname-lijdt-pijnlijke-nederlaag.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/09/suriname-lijdt-pijnlijke-nederlaag.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content