'Suriname heeft niets in het voetbal te zoeken'

Column [Giwani Zeggen] - Het wordt tijd dat we het Surinaamse voetbal opdoeken, allemaal gaan zwemmen, hink-stap-springen of natuurkundege...


Column [Giwani Zeggen] - Het wordt tijd dat we het Surinaamse voetbal opdoeken, allemaal gaan zwemmen, hink-stap-springen of natuurkundegenie worden. Daar valt er tenminste nog wat eer aan te behalen voor Suriname. De crisis is compleet. Het is over en uit! Tegenwoordig verliezen we zelfs van Bonaire.

Menig profvoetballer uit Europa zal bij Bonaire denken aan een tweede divisie club uit Argentinië in plaats van een land. Verliezen van Bonaire! Voetballers uit dat land mochten in het verleden niet eens de veters strikken van Natio-spelers. We stonden met 0-3 achter! Tegen Bonaire! Een land zo groot dat als je met een beetje kracht tegen de bal schopt, die aan de andere kant in open zee belandt.

De SVB doet er goed aan Suriname niet in te schrijven voor de kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland. Het zal een hoop weggegooid geld schelen. Zelfs God kan ons niet helpen in deze. De enige manier waarop we aan dat toernooi mogen meedoen is, als de wereld besluit tot een sportboycot tegen Putin en de zijnen. Blatter zal ongetwijfeld zijn miljoenen niet willen mislopen en het toernooi toch laten doorgaan, desnoods met uitgenodigde ploegen. Maar zelfs dan vrees ik dat we niet goed genoeg worden bevonden.

Al die voetbalvelden waar we hulpeloos overheen denderen negen maanden per jaar kunnen we veel beter gebruiken. Als bouwkavels bijvoorbeeld. Dan zijn we in één keer van het occupatieprobleem af. Dan kan Ronnie Brunswijk zijn eigen woonwijk stichten in Marowijne. Ronnie Brunswijk alias Bigi Bravo villawijk. Alle clubs met een eigen veld gebruiken de grond voor het opzetten van wooneenheden. Daar kunnen hun bejaarde supporters dan dagelijks onder de manjaboom terugdenken aan die goede oude tijd. Toen Suriname nog een gerespecteerd voetballand was in de regio.

Of we gebruiken ze als rijstvelden. Winst gegarandeerd. Je kunt immers altijd rekenen op hulp van de overheid. Is het niet met goedkope leningen of machines, dan is het wel met een andere subsidiemethode. De politiek is toch te bang om anders te besluiten, leerde vicepresident Robert Ameerali ons zondag in Welingelichte Kringen op ABC. Misschien worden we dan echt een keer de voedselschuur van Caricom. En als we, zoals met ons voetbal, geen raad weten met de velden, geven we die maar aan de Chinezen. Ze kopen het in the end toch allemaal op, als je nou wilt of niet.

Het maakt me niet eens meer uit of we weten te winnen van Martinique en alsnog doorgaan omdat Bonaire niet weet te winnen van Barbados. Of dat Barbados wint en op doelsaldo tekort komt. Verliezen van Bonaire! Ik moest in mijn ogen wrijven om er zeker van te zijn dat ik niet droomde toen ik het bericht op internet voorbij zag komen. Het is dat we niet in Iran of het Irak van Saddam Hoessein leven. Anders hadden de spelers van de selectie en de technische staf politiek asiel kunnen aanvragen op het eiland.

In ieder geval hebben we in het voetbal niks te zoeken. Tegenwoordig niet eens meer regionaal, laat staan internationaal. Wat dat betreft kan ik DNA-voorzitter Jenny Simons achteraf niet anders dan gelijk geven. Ze tikte de SVB op de vingers toen die met een plan voor de dubbele nationaliteit op de proppen kwam, kort na het WK, in de waan dat te midden van de voetbalgekte er kon worden ingespeeld op het gemoed van de assembleeleden en voetbalminnend Suriname. De wet heeft geen prioriteit, ga eerst maar werken aan het Surinaamse voetbal, was haar bitse reactie.Ik vermoed dat het complete SVB-bestuur en de technische leiding zich intussen hebben aangemeld bij de Cubaanse coach Lazaro Calderon.

COMMENTS

BLOGGER: 8
  1. Natio Fans, natuurlijk wensen wij de U20 selectie een sterk toernooi toe deze week.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gedeeltelijk ben ik het helemaal met je eens. Ik heb tog een heel klein beetje geloof in de verste ruimte binnen in me hoofd dat suriname kan voetballen regionaal en internationaal. Alleen als we dit willen moet er een hoop veranderen beginnende van de svb uit. Want zolang als die het niet goed dowt zal niets goed gaan binnen de clubs .doen trainers het niet goed dan zul je dan dat hebben bij de spelers . Want de pupil is een spiegelbeeld van de meester of trainer zo je dat wil. Dus ik denk dat die mindshift nu eindelijk gemaakt moet worden. Mensen daar plaatsen die beatuurlijk iets weten en hun sporen hebben verdiend binnen de voetbalwereld . 2. Verjonging van de technische staf zou ook een hoop nieuwe ideeen meebrengen. En die zouden ook beter kunnen anticiperen . Niets tegen die oudjes hoor .maar als je het jaren probeert en het wil maar niet lukken dan wordt het tijd om afscheid te nemen. 3. Wetten maken om vervolgens naar het DNA te sturen voor overname is flauwekul . Die tijd hadden ze kunnen gebruiken om zaken binnenshuis te organiseren. zodat spelers, clubs en trainers beter aan het voetballen konden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zelfs de u20 selectie van suriname is beter dan onze senioren team. Liever hadden ze onze u20 team naar martinique gestuurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De deneigrerende opmerking over dat kleine eilandje en zijn voetballers doet de overwinning nog zoeter smaker. Om nog een beetje zout in de wonde te strooien, Bonaire miste 6 spelers om verschillende reden. 3 daarvan waren basisspeler in de voorronde op Montserrat. Daarnaast speelt er een in de VS en had geen vrij gekregen van zijn universiteit en heeft onze beste keeper (voor de Boneriaanse aanmelding bij de CFU) voor Curacao gekozen.

    Dit was dus niet eens onze sterkst mogelijke samenstelling.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben het er helemaal mee eens!!!
    En Nederlandse spelers zijn inderdaad niet DE oplossing maar het zorgt er wel voor dat we(ik ben ook een surinamer hoor) in ieder geval wel winnen van Bonaire. Het surinaams elftal is te vergelijken met een ploeg uit de 2e klasse zaterdag hier in nederland. De spelers uit su zullen individueel wel beter zijn maar teamspel en tactiek is onderhand uitgevonden in nederland (zie het laatste wk onder v. gaal)
    Ik snap niet hoeveel jaar men gaat blijven roepen dat men het zelf gaat doen zonder de duidelijk verder ontwikkelde landgenoten in Holland. Echt racisme eerste klas!

    Begin met het respecteren van Hollanders en begin met ze samen te werken dan wel het het helemaal in handen geven aan onze surinaamse hollanders. Zij zullen zorgen voor een ommekeer in Suriname.

    Elke keer is het van: nee dat is niet de oplossing maar het is nog geen enkele keer geprobeerd. Ze zullen zien dat wanneer seedorf komt en zijn mensen in het bestuur zet dat suriname binnen 3 jaar aan de top 10 van de concacaf ruikt.
    In Suriname is men bang dat men te kijk gezet wordt door surinaamse nederlanders dus daarom durft men niet samen te werken.
    Eerlijk gezegd vind ik het vreemd dat er na zoveel jaren van onzin praat en slecht voetbal nog steeds mensen zijn die geloven in de SVB en hun eerste elftal.

    Maar net als blatter blijft zitten bij de fifa is er in suriname ook een blatter voor de svb: ronnie B de mafjoekel

    Laires

    BeantwoordenVerwijderen
  6. n allerijl werd het falen van de svb verbloemd en een interim bondscoach van stal gehaald, spelers geselecteerd, nota bene de beste die er rondlopen in de hoofdklasse incl Rijssel. Een pover, tot slecht resultaat, maar 3 doelpunten in 3 games. SVB, aub zie in dat er per direkt beleid moet worden gemaakt en er moet geinvesteerd worden in de topsectie. Laat niet alles voor de teams en hun coaches, neem meer hooi op jullie vork.
    De voorzitter v d SVB en de Techn direkteur hebben mooie technische praatjes, maar t blijkt dat we nergens zijn. Ligt echt niet aan de spelers die zijn gegaan, de referees of de coaches. Gooi het beleid om, doe niet alsof uw neus bloed. Er is achter de schermen al profvoetbal bij clubs. Tenminste dat vinden de 2 oosterse clubs die zwaar geinvesteerd hebn voor de nwe competitie.
    Toon aub ballen svb om deze type clubs die ronselen van de traditionele clubs in de hoofdklasse en de randdistrikten, ook te verplichten om jeugdploegen, vanaf op zn minst U13 op na te houden. Heren, dan stimuleer je t voetbal v beneden uit, zet limietn voor transferbedragen en ook n tijdspan dat minimaal n speler moet blijvn bij n team voor hij n free-agent is.
    Al deze aspecten zijn al in place bij de overige Caraibische landen.
    Laten we aub niet meedoen met Internationale toernooien slechts om t meedoen: heren, dat is fiesti prodo.. Op internationale podia verschijnen, maar we weten dat minimale randvoorwaarden niet in place zijn!
    Tijd, energie, en bovenal geldverspilling!

    P.S. Een eigen svb website was n top prioriteit van t nw bestuur, iemand n update daarover? Of moet de Fifa ook de gelden daarvoor sponsoren????

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Boneriaanse Top Speler11 september 2014 om 14:53

    Hoezo verliezen jullie zelfs van Bonaire? Bonaire was beter, was altijd beter, blijft beter en we zullen jullie nog eens verslaan. Jullie mogen ook tegewoordig niet eens de veters strikken van boneriaanse spelers. inderdaad is het over en uit, Bonaire komt eraan.!
    Willen jullie nog een re-match? willen jullie nog eens verliezen van zelfs Bonaire?
    vraag maar een re-match.!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Boneriaanse Top Speler11 september 2014 om 15:00

    Kortom, jullie kunnen niet van Bonaire winnen.! dat is het. of we een tweede, derde of zelfs vierde divisie club is uit Irak kunnen jullie niet van Bonaire winnen. Doet pijn, he?, dat is het kracht van Bonaire. Suriname kon ook zo makkelijk 6 - 0 van bonaire verliezen, maar in het tweede helft speelde Bonaire met zijn B-team tegen Suriname. ja, zo makkelijk, met een B-team. komt die re-match nog????

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'Suriname heeft niets in het voetbal te zoeken'
'Suriname heeft niets in het voetbal te zoeken'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPjBs_8CKSZA2KKwnAurym5Y5P4kJDbC2dXBfD1LPd2d39sm1AFibuqTIQ7etI_NU1jvWRiNbLHVmB6T7JNqCHXxPjYGvKulQNcJEF1oP2XH5OXBE-tAK4QMLzFnxIvP4cUpnehvlyhos/s1600/Martinique,+Suriname,+Elftal,+Caribbean+Cup+2014,+7+september+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPjBs_8CKSZA2KKwnAurym5Y5P4kJDbC2dXBfD1LPd2d39sm1AFibuqTIQ7etI_NU1jvWRiNbLHVmB6T7JNqCHXxPjYGvKulQNcJEF1oP2XH5OXBE-tAK4QMLzFnxIvP4cUpnehvlyhos/s72-c/Martinique,+Suriname,+Elftal,+Caribbean+Cup+2014,+7+september+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/09/suriname-heeft-niets-in-het-voetbal-te.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/09/suriname-heeft-niets-in-het-voetbal-te.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content