Robinhood hofleverancier nationale selectie

Huidige koploper in de Digicel Hoofdklasse van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), Robinhood, is hofleverancier van spelers voor de nationale ...


Huidige koploper in de Digicel Hoofdklasse van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), Robinhood, is hofleverancier van spelers voor de nationale voetbalselectie van Suriname. Voorts is Eugene Verwey, per maandag aangesteld als assistent-bondscoach van de selectie. Het bestuur van de SVB heeft dit besluit de afgelopen week genomen in overleg met technisch directuer Kenneth Jaliens.

Verwey is in de plaats van Harold Deyl gekomen, die om principiële reden eerder heeft bedankt voor deze functie. De nieuwe assistent-bondscoach is ook de coach van hoofdklasser Walking Boyz Company (WBC) dat momenteel derde staat in de competitie. Hij vindt het een eer invulling te mogen geven aan deze functie. "Je moet het zien als een bekroning op het werk dat je doet", zegt hij desgevraagd. "Je begint altijd met iets om carrière te maken."

Verwey had niet verwacht dat deze eer hem te beurt zou vallen. "Ik deed gewoon normaal mijn ding bij WBC." Hij zegt dat er wel signalen naar hem toegestuurd zijn en dat hij uiteindelijk werd benaderd door de technische staf. Verwey, die al vijf jaar in het vak zit, had om bedenktijd gevraagd. Zo moest hij eerst afstemmen met zijn gezin, werkgever en WBC. "Dit is weer op een ander niveau en je hebt weer andere verplichtingen. Vooral met de toernooien die op komst zijn", motiveert hij.

Ricardo Winter, die al eerder (bij Excelsior) met Verwey heeft gewerkt, is er zeker van dat zij een goede samenwerking tegemoet gaan. Zijn keus is gebaseerd op de kundigheid en kennis over voetbal die hij heeft mogen ervaren toen het duo samenwerkte. "Als hij geen toegevoegde waarde zou zijn, zou ik niet voor hem hebben gekozen", aldus de bondscoach.

Ondertussen zijn de geselecteerde spelers ook al bekend. Het gaat om 23 spelers, van wie zeven van Robinhood. De geselecteerden zijn al via hun club als ook persoonlijk door het bestuur geïnformeerd. De eerste traingsdag is gesteld op donderdag 19 april om 18.00 uur in het André Kamperveen stadion.

Verwey en Ricardo Winter zullen als bondcoach met de selectie de eer van Suriname dit jaar hoog moeten houden. De PARBO Bier Cup is eind mei de eerste testcase, terwijl het ABCS-toernooi in juli en de Digicel Caribean Cup 2012 in september volgt.

De 23 spelers die tot de selectie behoren zijn.

doelverdedigers:
Ronny Aloema (Robinhood);
Obrendo Huiswoud (Voorwaarts);
Manuel Kowid (SNL).

verdedigers:
Giovanni Alleyne (SNL);
Miquel Darson (Transvaal);
Gillermo Faerber (Transvaal);
Jetro Fer (Excelsior);
Guno Kwassie (Robinhood);
Naldo Kwassie (Inter Moengotapoe);
Friso Mando (Leo Victor);
Sersinho Reding (Walking Boyz Company);
Wirinder Somai (Walking Boyz Company).

middenvelders:
Vitorinio Pinas (Robinhood);
Olmerd Poeketie (Excelsior);
Stefano Rijssel (Inter Moengotapoe);
Romano Sordam (Robinhood);
Gary Sordjo (Walking Boyz Company);
Romano Stekkel (Robinhood);
Ives Vlijter (Inter Moengotapoe).

aanvallers:
Giovanni Drenthe (Walking Boyz Company);
Evani Esperance (Voorwaarts);
Romeo Jomena (Robinhood);
Giovanni Waal (Robinhood).

COMMENTS

BLOGGER: 2
  1. mooie mang maar met limon zou ht beter zyn ervaring ma hy is niet in vorm dus ik kan my voorsteen

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Robinhood hofleverancier nationale selectie
Robinhood hofleverancier nationale selectie
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimFnewRkn4HPTcrJuiSLMSWLi00BWiLDAqA6ZMuyd5aMNaAZLTZM8ohKfRZJrj39T9dqPCaR2lyvJAarAMv36aQ4ks6LaAGW7SEUlE3rQoTB2kkwRQ_bCVcTDwoQaetSdfKrAQDwLIohQ/s1600/Robinhood%252C+Suriname%252C+Logo%252C+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimFnewRkn4HPTcrJuiSLMSWLi00BWiLDAqA6ZMuyd5aMNaAZLTZM8ohKfRZJrj39T9dqPCaR2lyvJAarAMv36aQ4ks6LaAGW7SEUlE3rQoTB2kkwRQ_bCVcTDwoQaetSdfKrAQDwLIohQ/s72-c/Robinhood%252C+Suriname%252C+Logo%252C+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/04/robinhood-hofleverancier-nationale.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/04/robinhood-hofleverancier-nationale.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content