Voetbalselecties krijgen 'optimale' voorbereiding

De senioren-, U-20 en U-17 voetbalselecties van Suriname kunnen zich vanaf 15 april optimaal voorbereiden op respectievelijk het ABCS-toerno...


De senioren-, U-20 en U-17 voetbalselecties van Suriname kunnen zich vanaf 15 april optimaal voorbereiden op respectievelijk het ABCS-toernooi voor de A-selectie en de WK-kwalificatiewedstrijden voor de jeugdselecties.

Voorzitter Louis Giskus (foto: rechts) van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zegt dat er voorlopig voldoende middelen zijn om de selecties voor te bereiden op de eerste ronde van de kwalificatietoernooien en het jaarlijks meetmoment tussen Aruba, Bonaire, Curaçao en Suriname. Het geld is verkregen uit sponsoring en muurreclame.

De drie evenementen worden in het buitenland afgewerkt. De bond heeft daartoe beslist, omdat er niet voldoende middelen zijn om de toernooien te hosten.

Giskus haast zich te zeggen dat het geenszins de bedoeling is om het Surinaams volk van internationaal voetbal te onthouden. "Maar het is niet toereikend voor ons. Als de SVB een toernooi host moeten wij opdraaien voor verblijf, lokaal vervoer en consumptie van de gasten en de wedstrijdofficials", legt hij uit. Ook moet de bond voor elke wedstrijd twee procent van de opbrengst afdragen aan de Wereldvoetbalbond (FIFA).

De SVB overweegt wel vervolgtoernooien te organiseren als de selecties door de eerste ronde komen. "Als de ploegen presteren, trekt het publiek naar het stadion en dan denken wij wel dat de kosten gedekt kunnen worden", vertelt Giskus. De voorzitter heeft er alle geloof in dat de selecties de potentie hebben om zich te kwalificeren.

COMMENTS

BLOGGER: 3
  1. Men zegt weleens,,Je mag een gegeven paard, niet in de bek kijken. dit is een heel duur kado aan de president! Hopenlijk, ziet wij dat terug in het VOETBAL! Goede daaag,, Uria [X]

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind dit een situatie van NIETS; 0,0; NADA; NOPPES.
    Giskus had beter moeten weten toen hij en zijn kliek de bestuursverkiezing van de Seedorfgroep hebben geboycot en tegengewerkt. Toen had hij moeten beseffen wat hij de Surinaamse gemeenschap en het Surinaamse voetbal aandeed.
    Ik vind het verschrikkelijk dat deze man met droge ogen steeds maar om geld loopt te huilen en te bedelen, terwijl Seedorf het Surinaamse voelbal de grootste dienst ooit kon bewijzen en Suriname een gouden toekomst aanbood.
    Ik hoop dat Giskus en consorten rustig en zonder nachtmerries kunnen slapen na wat ze Suriname en het Surinaamse voetbal hebben aangedaan.
    We zouden nu niet dit soort financieel probleem hebben en hoogstwaarschijnlijk was het probleem van de Suriprofs op een hoger niveau aangepakt en opgelost.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Voetbalselecties krijgen 'optimale' voorbereiding
Voetbalselecties krijgen 'optimale' voorbereiding
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhcnMQHzivP0ARuVC1WZDkpUE1CUAKpU6fUhGHTmeoFIcfvyvjvblpO-h5BOeOyDwOHrKQRCw6K5AEDGqStKbKMp2Rv-PrjJH08uCfWUkvOengD7bXQIchsynIhz5VRcFMi3Maj8rDhrmo/s1600/Martin+Subero%252C+Louis+Giskus%252C+Suribet%252C+Surinaamse+Voetbalbond%252C+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhcnMQHzivP0ARuVC1WZDkpUE1CUAKpU6fUhGHTmeoFIcfvyvjvblpO-h5BOeOyDwOHrKQRCw6K5AEDGqStKbKMp2Rv-PrjJH08uCfWUkvOengD7bXQIchsynIhz5VRcFMi3Maj8rDhrmo/s72-c/Martin+Subero%252C+Louis+Giskus%252C+Suribet%252C+Surinaamse+Voetbalbond%252C+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/04/voetbalselecties-krijgen-optimale.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/04/voetbalselecties-krijgen-optimale.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content