SVB werkt aan voetbal, financiƫn en interlands

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft het plan van aanpak van technisch directeur Kenneth Jaliens goedgekeurd en doet er alles aan om de m...

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft het plan van aanpak van technisch directeur Kenneth Jaliens goedgekeurd en doet er alles aan om de middelen, die voor de uitvoering vereist zijn, te vergaren en beschikbaar te stellen. Die garantie geeft SVB-voorzitter Louis Giskus (foto: rechts).

De SVB is volgens Giskus serieus bezig om voetbal te ontwikkelen. Met de aanstelling van Jaliens is alvast een belangrijke stap gezet naar een structurele ontwikkeling. "We zijn er helemaal klaar voor om de nieuwe weg te bewandelen", garandeert Giskus.

Hij is zich ervan bewust dat er ingrijpende veranderingen moeten komen en stelt dat de SVB daar zorg voor zal dragen. Nog niet bekend is hoeveel geld er exact met het plan van Jaliens gemoeid gaat, omdat verschillende zaken nog begroot moeten worden.

Momenteel is het erg belangrijk voor het bestuur om zoveel mogelijk aan de verlangens van de technisch directeur te voldoen. Jaliens krijgt daarom alle ruimte bij de uitvoering van zijn taak. Conform hun verlangen is de samenstelling van het technisch team wel in overleg met elkaar gebeurd.

Giskus geeft aan dat de uitvoering van het plan al is begonnen. Hij doelt op de start van de selectietrainingen. "De SVB verzet bergen werk om dat zo adequaat mogelijk te laten gebeuren. Er is al voor gezorgd dat er voldoende trainingsmateriaal is. Er moet nu voor worden gezorgd dat de betaling van de bezoldigingen en onkostenvergoedingen van de mensen voor een poos gegarandeerd is."

De SVB-baas vertelt verder dat er heel wat zaken bij komen kijken. Zo moet nog duidelijk worden hoeveel trainingskampen er komen en moet worden nagegaan hoeveel officiƫle interlands er gespeeld zullen worden. "Dat gaat heel wat geld kosten", weet Giskus. Het plan is om die middelen zoveel mogelijk uit reclame- en sponsorgelden te dekken. Ook zullen er fondsvormende activiteiten worden ontplooid.

Jaliens heeft als groot verlangen om invulling te geven aan de jaarkalender van de Wereldvoetbalbond (FIFA). De SVB staat er niet onwelwillend tegenover, maar Giskus vindt dat het gefaseerd moeten gebeuren. Het bestuur bekijkt de mogelijkheden om al het volgende seizoen invulling te geven aan de wens van Jaliens.

De voorzitter zegt echter dat er eerst moet worden nagegaan welke mogelijkheden er in het Caribisch Gebied zijn om tot goede meetmomenten te komen. Voorts hangt het allemaal af van welk land vrij is, maar ook van wie belangstelling heeft om als sparringpartner op te treden.

Het grootste probleem blijven de financiƫn. "Reizen in het Caribisch gebied is erg duur. Ook is het vaak zo dat de meeste Caribische landen geen selectie in training hebben, waardoor ze dan geen oefenwedstrijden willen spelen. En als ze willen spelen, zijn alle kosten voor jou."

COMMENTS

BLOGGER: 1
  1. Zonder sinecure,, ook hier geldt, moet men de guldenmiddenweg zoeken; in belang van Na Na Na, Natio,, in belang van Natie. Internationale actoren waaronder onze weledele Fifa horen dat ook te weten!
    Uria [Filosoof]

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB werkt aan voetbal, financiƫn en interlands
SVB werkt aan voetbal, financiƫn en interlands
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieoLWYCDurzreH814hyhfyPH7wdkEXDOukm-5n8c1xntk6cOg5ABTymoSXi2S8wN6oIlclgKCPOGrPuK22e80OulqNrYc1mSqSgnFhyCsazL2vhMjvZTSRPZCs2ali8Wo27OY5YWzvRwk/s1600/Waldo+Gobardhan%252C+Penningmeester%252C+Louis+Giskus%252C+Voorzitter%252C+Surinaamse+Voetbalbond%252C+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieoLWYCDurzreH814hyhfyPH7wdkEXDOukm-5n8c1xntk6cOg5ABTymoSXi2S8wN6oIlclgKCPOGrPuK22e80OulqNrYc1mSqSgnFhyCsazL2vhMjvZTSRPZCs2ali8Wo27OY5YWzvRwk/s72-c/Waldo+Gobardhan%252C+Penningmeester%252C+Louis+Giskus%252C+Voorzitter%252C+Surinaamse+Voetbalbond%252C+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/04/svb-werkt-aan-voetbal-financien-en.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/04/svb-werkt-aan-voetbal-financien-en.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content