'Samenleving positief tegenover inzet Suriprofs'

Sportverslaggever Desney Romeo (foto), van Radio ABC TV, vindt het een goed idee om profvoetballers van Surinaamse komaf (Suriprofs) uit te...


Sportverslaggever Desney Romeo (foto), van Radio ABC TV, vindt het een goed idee om profvoetballers van Surinaamse komaf (Suriprofs) uit te laten komen voor Suriname. "Dit is een doodnormale zaak, waar elk land gebruik van maakt. Ik denk dat het zonde is dat spelers die een bijdrage kunnen leveren de mogelijkheid daartoe niet krijgen", stelt hij tegenover NatioSuriname.com.

Romeo denkt dat de Surinaamse samenleving positief tegenover dit idee staat en dat de tegenstanders dit uiteindelijk ook zullen gaan inzien. "Ik heb het idee dat de Surinaamse samenleving geen moeite hiermee heeft. Uiteraard zijn er personen die geen heil hierin zien, maar het moment waarop dit project vruchten zal afwerpen gaan de meningen veranderen."

Dat de Suriprofs tot nu toe nog niet voor Suriname hebben kunnen spelen, heeft volgens Romeo met een aantal zaken te maken. "Er moeten namelijk goede afspraken gemaakt worden en ook vastgelegd hoe de participatie moet geschieden. Wie betaalt de kosten, verzekering et cetera voor de profs. Begrijpelijkerwijs gaan er heel wat financiën hiermee gemoeid." Dit zijn bijzaken die pas na de juiste regelgeving aan bod komen, hoofdreden ligt volgens Romeo dan ook bij de politiek. "Wettelijk was/is het ook niet mogelijk dat uit te voeren. Beleidsmakers moeten nu spijkers met koppen slaan", verwijst hij naar de mogelijkheid van een nationaliteitsartikel in de wet 'Personen van Surinaamse Afkomst'.

De meningen dat de Surinaams-Nederlandse profvoetballers als 'afdankertjes' van het Nederlands elftal of zelfs als 'buitenlanders' worden gezien, vindt de voetbalkenner niet goed. "Ik denk niet dat het spelen van Suriprofs vanuit zo een negatief perspectief moet worden bekeken. Anders komen wij nooit vooruit!" Romeo denkt dat de inzet van Suriprofs een positieve invloed zal hebben op de lokale jeugd. "Suriprof spelers kunnen als rolmodellen fungeren voor de jeugdspelers die ook een droom hebben om professional te worden", beargumenteerd hij.

De verwachting dat de lokale internationals plaats zullen moeten maken voor de profvoetballers betwijfeld Romeo. "Dit moet in de praktijk gaan blijken daar er redelijk goed talent hier rondloopt. Het meespelen van de Suriprofs kan lokale spelers prikkelen om beter te spelen." Desalniettemin denkt hij dat de verhouding profs en amateurs in de nationale selecties geen issue zal worden. "Uiteindelijk zal een ieder achter de selectie staan, wanneer ze wedstrijden spelen en de naam Suriname wordt uitgedragen."

De sportverslaggever kan moeilijk inschatten wat Natio kan bereiken met de inzet van Suriprofs. "Op dit moment is het koffiedik kijken. Belangrijk is om een goed plan op te zetten en men moet niet ervan uitgaan dat zaken binnen een dag gerealiseerd zullen worden." Over de eventuele financiën maakt Romeo zich geen zorgen. "Een goed plan en sponsoren kan dit wel opvangen. Daarnaast hangt het ervan af welke afspraken er met de profs gemaakt wordt, waardoor het project niet echt duur hoeft te zijn."

Wel voorziet hij dat er een positief of negatief scenario zich kan ontwikkelen. "Sowieso zullen positieve resultaten een impact hebben op de samenleving en het land. Het zal namelijk een prikkel zijn voor de totale sport. Daarnaast brengt sport mensen bij elkaar van verschillende rassen, geloof en culturen en dat is machtig. Anderzijds kunnen negatieve resultaten ook funest zijn voor de sport", beargumenteerd Romeo.

COMMENTS

BLOGGER: 2
  1. in 1 keer heel goed verwoord Desney Romeo...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja heh. Men neemt te veel hooi op hun vork, terwijl het een doodnormale zaak is waar elk land gebruikt van maakt. Het zijn maar enkelen die het moeilijk maken. Dus ik ben voorstander om de Suriprofs een psa paspoort toe te kennen. Laat de heer Krishnadath een idos peiling doen, dan gaat men zien dat velen hierachter staat.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'Samenleving positief tegenover inzet Suriprofs'
'Samenleving positief tegenover inzet Suriprofs'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_RmEUGpp5JVAXFJusnBVRvq2RzHCL0-UGF4vMGt545W0ioJynRj2MzDXBctkgCrYqfdl-7kb2c1qiVl9JJJAQfIdaaWtiHPCi5sqbkBdtpji91DEq3YKeAiVD_2PTgJ9BwrvSfufD4_k/s1600/Desney+Romeo,+Radio+ABC+TV,+Start+&+Finish,+2013.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_RmEUGpp5JVAXFJusnBVRvq2RzHCL0-UGF4vMGt545W0ioJynRj2MzDXBctkgCrYqfdl-7kb2c1qiVl9JJJAQfIdaaWtiHPCi5sqbkBdtpji91DEq3YKeAiVD_2PTgJ9BwrvSfufD4_k/s72-c/Desney+Romeo,+Radio+ABC+TV,+Start+&+Finish,+2013.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/05/samenleving-positief-tegenover-inzet.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/05/samenleving-positief-tegenover-inzet.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content