Suriname nodigt Indonesiƫ uit voor interland

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft het nationale voetbalteam van Indonesiƫ uitgenodigd om later dit jaar een vriendschappelijke interlan...


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft het nationale voetbalteam van Indonesiƫ uitgenodigd om later dit jaar een vriendschappelijke interland af te werken in Paramaribo. "We hebben een uitnodiging ontvangen van de SVB om het 35 jaar van de bilaterale betrekkingen tussen Indonesiƫ en Suriname te vieren", bevestigd voorzitter Djohar Arifin Husin van de Indonesische Voetbalbond (PSSI).

Ook het feit dat de Javanen meer dan 100 jaar in Suriname wonen, is een reden geweest voor de uitnodiging. "Volgens de voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond, is 7 procent van de bevolking van Javaanse afkomst zijn. Ze hebben ons dus gevraagd om in Suriname te komen spelen", zei Arifin Husin.

De PSSI-voorzitter is positief gestemd over de uitnodiging, maar kan het schema van de komende oefenwedstrijden nog niet bevestigen. De PSSI heeft namelijk niet alleen van Suriname een verzoek gehad. Arifin Husin geeft aan talrijke telefoontjes en e-mails te hebben ontvangen van andere voetbalbonden om te spelen tegen het nationale team. Dit blijkt bijvoorbeeld ook uit de geplande oefeninterland van Indonesiƫ volgende week tegen Nederland.

De plannen voor de wedstrijd zullen op het FIFA Congress, dat komende donderdag en vrijdag wordt gehouden in Mauritius, verder worden besproken. "We hebben met het bestuur van de SVB besloten om dit onderwerp buiten het FIFA Congress om met elkaar te bespreken. Hopelijk zullen het vruchtbare gesprekken worden, omdat het van waarde is om ons te testen", legt Arifin Husin uit.

Suriname en Indonesiƫ speelden nog nooit tegen elkaar. 'Garuda', zoals het Indonesische team ook wel wordt genoemd, staat momenteel 170ste op de FIFA wereldranglijst. Suriname doet het met een 113e plaats beter, maar speelt minder interlands dan het Aziatische land.

Het nationale voetbalteam van Suriname is al ruim een half jaar niet meer bij elkaar geweest. Ook is er sinds de laatste interland onder interim-bondscoach Kenneth Jaliens geen bondscoach meer aangesteld. Het is nog onduidelijk wanneer deze functie ingevuld zal worden.

COMMENTS

BLOGGER: 12
  1. Suriname nodigt Indonesiƫ uit voor een voetbal wedstrijd, maar is er al een bondscoach.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Clarence Seedorf wordt de nieuwe bondscoach

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Top dat Su dit doet. Mooie tegenstander!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Natio Fans, zal dit de eerste interland worden van een Prof uit Nederland die kiest voor Natio?

    Raj G, weet jij wat er gebeurt met de nationaliteit van een Nederlandse Suri-Prof als hij voor Natio kiest? Dit naar aanleiding van een opmerking in het verleden van een Tweede kamerlid, die verwees naar verlies van de Nederlandse nationaliteit.De wet in Nederland heeft geen ruimte voor twee paspoorten/nationaliteiten?
    Als de SU-overheid een paspoort verstrekt aan sporters, is men dan verantwoordelijk voor de keuze van de Suri-prof/Sporter?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Suriprofs hoeven hun Nederlandse nationaliteit niet te verliezen. Dit ligt geheel aan de wijze van verkrijging van de Surinaamse nationaliteit en dus de regelgeving die daarmee gepaard gaat.

      In Nederland is de basisregel dat je je Nederlandse nationaliteit verliest als je "vrijwillig" een andere nationaliteit verliest.

      Dus als je "niet vrijwillig" een andere nationaliteit verkrijgt, kan je je Nederlandse nationaliteit behouden. Op die manier ontstaat een meervoudige nationaliteit. Ik ken 2 "niet vrijwillig"-voorbeelden: (i) een persoon die op een Oostenrijkse universiteit aangesteld wordt als hoogleraar verkrijgt automatisch de Oostenrijkse nationaliteit en (ii) Pakistan heeft in het verleden collectief hun diaspora genaturaliseerd. Dit zijn voorbeelden waar de "wil" niet gericht is op het verkrijgen van een andere nationaliteit.

      Ik zie het zo voor me dat in een staatsbesluit wordt opgenomen dat Suriprofs die een Olympische sport beoefenen en door een Surinaamse sportbond worden geselecteerd om Suriname te vertegenwoordigen automatisch de Surinaamse nationaliteit verkrijgen.

      Verwijderen
    2. Dus ongeacht welke sport, als de persoon wordt uitgenodigd, wordt hij Surinamer vanwege het Staatsbesluit.
      Loopt de persoon toch niet het risico, dat Nederland het anders bekijkt?
      De ene overheid kent toe, en op basis daarvan acepteer ik als sporter. Dus toch sta ik iets af of zie ik beren op de weg die er niet zijn?

      Verwijderen
    3. Het moet wel om een sport gaan waarvoor de Surinaamse nationaliteit nodig is om Suriname te vertegenwoordigen. Dus bijvoorbeeld geen cricket en kickboksen. Die hebben geen nationaliteitsvereiste en zijn ook geen Olympische sporten.

      Er is momenteel inderdaad een kans aanwezig, dat Nederland het anders ziet. Hiervoor is jurisprudentie onderzoek nodig, dus bijv. de uitspraak over de Oostenrijkse zaak die ik eerder noemde. Of we moeten de regelgeving door een Nederlandse instantie laten toetsen met de vraag of er sprake is van voldoende "onvrijwilligheid". We moeten voorkomen dat personen tegen hun wil in hun Nederlandse nationaliteit verliezen.

      De wilsdaad moet specifiek op het verkrijgen van een andere nationaliteit gericht zijn, dan verlies je de Nederlandse nationaliteit. De wilsdaad van een topsporter is in onze zaak gericht op het uitoefenen van een functie. Dus je accepteert de functie, de Surinaamse nationaliteit verkrijg je indirect.

      Verwijderen
  5. Ik snap eigenlijk het probleem niet,hoe en op welke wijze zou Nederland hier tegen kunnen werken?Welke bemoeienis heeft Nederland met staatsbesluiten van een ander land?

    Ik zeg niet dat dit zomaar even gedaan is,maar deze zaak hebben we al zoveel keren hier besproken.De Surinaamse staat moet dit op een zodanige wijze regelen dat Surinamers waar ook ter wereld op "onvrijwillige basis" de Surinaamse nationaliteit verkrijgen.Suriname KAN dat als het wil voor elkaar krijgen!Of hebben we zulke ondeskundige DNA leden die niet weten ze moeten doen?Want hoe komt het dat landen zoals Argentinie,Jamaica,Trinidad en zoveel andere landen dat WEL voor elkaar krijgen?Zien we soms dat andere landen zich bemoeien in hun binnenlandse aangelegenheden?

    Dat gekrakeel moet nou onderhand eens ophouden in de Nationale Assemblee,er moeten nu keiharde besluiten worden genomen die in het belang van het land zijn,want we zien dat we er geen millimeter mee opschieten,het land is er niet gebaat mee!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is niet dat Nederland tegen kan werken. Het gaat er om dat onze regelgeving aansluit op de regelgeving van Nederland, Amerika en andere landen waar onze diaspora zit. Ze hebben geen bemoeienis, maar omdat we formeel te maken hebben burgers van andere landen wordt er meestal op ministerieel niveau overlegt tussen 2 landen over dit soort zaken.

      We moeten voorkomen dat bijvoorbeeld de Nederlandse Immigratie en Naturalisatie Dienst rechtszaken gaat beginnen tegen Suriprofs, omdat hun menen dat de Suriprofs hun Nederlandse nationaliteit hebben verloren door verkrijging van de Surinaamse nationaliteit.

      Misschien dat het parlement zelf juristen in huis heeft om "dubbele nationaliteit"-regelgeving te toetsen aan de nationaliteitswetten van andere landen. Het lijkt mij het makkelijkst om dit aan de landen zelf voor te leggen, misschien via de ambassades in Suriname.

      Verwijderen
    2. Raj G, bedoel je de landen zoals Marokko en Turkije die een nationaliteit hebben, die een burger nooit kwijt raakt, in vergelijking met de Nederlandse Wet die maar een Nationaliteit voor de burgers kent, de Nederlandse?
      De mensen uit deze landen en ook anderen, hebben een Nederlands paspoort en ook van hun moederland/vaderland.
      Er zijn ook Nederlandse parlementsleden die nog de nationaliteit hebben van hun moederland/vaderland.Ook nog een burgemeester.
      Kan dit een rol spelen voor acceptatie van het paspoort voor de Suriprof???

      Verwijderen
    3. Ik begrijp je vraag niet helemaal. Maar ik doel op het "nationaliteitsartikel" dat we hier hebben opgesteld: http://www.natiosuriname.com/2012/11/nieuwe-psa-wet-kans-voor-suriprofs.html. We moeten kijken of Suriprofs met de Nederlandse, Amerikaanse, Franse, etc. nationaliteit hun paspoort niet verliezen door nationaliteitswetgeving in die landen, als ze via het Surinaamse nationaliteitsartikel de Surinaamse nationaliteit automatisch verkrijgen.

      Het gaat niet om acceptatie. Het moet juridisch kloppen. Het moet helder zijn dat de Surinaamse nationaliteit "niet vrijwillig" is verkregen, dan kan op correcte wijze een dubbele nationaliteit ontstaan.

      Verwijderen
  6. Tijdens de perconferentie van SVB laatst gehouden spraken ze over een oefenwedstrijd met China.Indonesia werd niet genoemd

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname nodigt Indonesiƫ uit voor interland
Suriname nodigt Indonesiƫ uit voor interland
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPJjITzJqoLBZXP4lZSWlV1fMBDQg_hxeCASaonIel-CqwZzz3Vp26mMl3iaNql2KhyUEGNuEyQzuOcZvzsKBIFDp8-KKeYEpDchcvY1xQ8MXpux3uD2-OVWTgQwnDl37rDyAA4gOqMdk/s800/Suriname%252C%2520Indonesie%252C%2520Oefenwedstrijd%252C%25202013.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPJjITzJqoLBZXP4lZSWlV1fMBDQg_hxeCASaonIel-CqwZzz3Vp26mMl3iaNql2KhyUEGNuEyQzuOcZvzsKBIFDp8-KKeYEpDchcvY1xQ8MXpux3uD2-OVWTgQwnDl37rDyAA4gOqMdk/s72-c/Suriname%252C%2520Indonesie%252C%2520Oefenwedstrijd%252C%25202013.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/05/suriname-nodigt-indonesie-uit-voor.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/05/suriname-nodigt-indonesie-uit-voor.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content